https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29232046/#:~:text=Heterosexual%20men%20had%20a%20greater,both%20heterosexual%20and%20homosexual%20men.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5227661/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23201382/
https://www.hindawi.com/journals/au/2011/812368/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28653427/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23937309/#:~:text=Conclusion%3A%20The%20highest%2Dquality%20studies,%2C%20sexual%20sensation%2C%20or%20satisfaction.
Bilmiyorum böyle şeylerde var.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılçocukken elimde olsa asla sünnet olmazdim. benim rizam bile alinmadan aniden sünnet ettirmişti ailem. bunun için tazminat davasi açmayı düşünüyorum. daha o yaşta dinimi bile seçmemişken bana bu arap kültürü olan işkenceyi yapmaları... aklım almıyor bu saçma geleneği. geri dönüşü olmayan bir şey ve gerçekten çok saçma bir olay. çocuklarımı asla böyle bir şeye mecbur etmeyeceğim
13 Yorumla- +1 yıl
çoğu kulaktan dolma bilgilerle konuşan, bağnaz, araştırmayan, sorgulamayan kişilikler. hiçbir şeye eleştirel yaklaşamiyorlar, olduğu gibi kabul ediyorlar. babası, annesi ne dediyse koşulsuz, şartsız ona inanıyorlar. yazık halen çok yaygın bu sünnet geleneği. keşke o zaman şansım olsaydı da sünnet olmasaydım. tazminat davası acma hakkim olduğunu avukattan öğrendim. yakinda açacağım davayı. o deriyi tekrar kazanma imkanım varsa da ne gerekirse yapacağım. türk toplumu çok bilgisiz, keşke seminerler verilse böyle konular için. bir arap kültürü olan bu geleneği belki o zaman dayatmazlardı bize.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet, aslında İslam'a karşıdır. Tin suresine tamamen ters düşer lakin gelenek olarak alıp bunu devam ettirmiş islam toplumu. Allah'ın yarattığına karışmak teknik olarak, şirke bile girer.
Alınan zevki müthiş ölçüde azaltır. Enfeksiyon riskini arttırır ve kadını da kurutur. hiçbir faydası yok. Herkes cahil cahil ağzından salyalar saçmış. Ezik milletimizden utanıyorum.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin çocuğun var mı?
Aynı fikirdeyim, eğer benim görüşüm alınsaydı kesinlikle yaptırmazdım. Sadece bu konuda değil din konusunda da küçük yaşta bir dayatma söz konusu, iradesi dışında ve zorunluymuş gibi bir algı yaratılıyor. Nitekim ben bu hatadan döndüm :)
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Valla hep merak etmisimdir ve konuyla ilgili gram fikrim yok öyle yorumları okumak istedim yoruma da düzgün yorum yazan yok mübarek. Herkes birbirine sataşıyor.
35 Yorumla- +1 yıl
Sünnet tıbben gerekli değil... Sünnet derisi yoğun sinir uçları barındırıyor... Temizlik kolay... Duş alırken Sünnet derisini geriye cekip yıkamak yeterli penis basını ben öyle yapıyorum... Zaten ereksiyon olunca Sünnet derisi geriye doğru cekiliyor pespembe nemli bası cıkıyor aynı Sünnetli gibi oluyor... Sünnet olunca penis başındaki Sünnet derisi kesiliyor sinir uçları gidiyor his kaybı yapıyor... Penis bası kupkuru soluk mat rengi oluyor tamamen
Sağlık konusunda 362 cevap paylaştı. Ne bilim hiç araştırmadım ama dünyada her ülke her dinde olup erkekler sünnet ediliyor ne Asya’ya ne Afrika’ya nede bir dine bağlı.
Ben sünnetsiz olmak isterdim deneyim en azından 😂😂13 Yorumla
+1 yılBu çocukların anne baba malı olmadığını ebeveynler ne zaman anlayacak acaba?
12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü yapılanın yanlış olduğunu kendine itiraf ederse devamının çorap söküğü gibi geleceğini ve hayatını doyasıya yaşayamadığını anlayacaklar 😊 ve ne kadar kötü değil mi 😂
Sağlık konusunda 315 cevap paylaştı. Müslümanların bir adeti işte , anlam veremiyorum bazen bu din kurallarına
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPipileri için sağlıklı olduğunu duydum ama ne denli doğru bilmiyorum.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen öyle duydum
Yani sünnet iyiki var. Estetiklik açıdan çok iyi. Sünnet olmayan kişilerin penisinin başı bile gözükmez , önünü deri kapatır sarkık ve iğrenç gösterir. Sadece Müslümanlıkta olan birşey değil , Hristiyanlarda yapıyor. Hatta dini inancı müslüman olmayan p*rn starlarının %90 ından fazlası sünnetli. Ayrıca münazara yapmaya gerek yok , sadece kötü yönleri araştıracağına faydalı yönlerinide araştır. Faydaları fiziksel zararlardan net daha fazla. %60a%40 fayda-zarar.
19 Yorumla- +1 yıl
Sen muhtemelen pembe profilli bir sünnetsiz erkeksin. Değilsende yazık. Erken boşalma / His kaybı palavra. Ben erken boşalmıyorum çok geç sürüyor diyebilirim. Arkadaşım ise 5 dk. Lakin sünnetsizler de erken boşalıyor. Bu herkeste farklılık gösterir. Ve lütfen gidip sünnetli sünnetsiz penise canlı resim eşliğinde bak. Biri gecekondu ise diğeri villa öyle bir fark var estetiklik açıdan. Ve muhtemelen erkeksin karşı cins senin sünnetsiz iğrenç penisini görünce mideleri bulandığı için sana dert olmuş , küçük aklınla gelip düşünce değiştirmeye çalışmışsın. Ha öyle değilsen gene acırım sana. 5 bin yıl önce paganlar bile o deri fazlalığının kötü olduğunu anlamış ama sen nıcş. Onuda geçelim günümüzde akıl ve teknoloji o kadar ilerlemişken işin uzmanları p*rn starlarının bile sünneti tercih etmelerinde bir sebep vardır heralde.
- +1 yıl
@ebruu1269 sünnettin islamla alakası yok evet ama sağlıkla alakasız olduğunu yazmışsın. Derslerden hatırladığım kadarıyla sünnet olmuş bireylerde HPV ve HIV virüslerinin daha az görüldüğü gözlemlenmiş.
- +1 yıl
@ebruu1269 bunlarıda ekleyeyim bende yapılmasını yanlış buluyorum zararlarınıda az çok biliyorum yani ilerde çocuğum olursa kendine göre değerlendirir cok ihtiyaç duyarsa ameliyatla istedigi deriyi aldırır
+1 yılsizin gibi bilinçli insanlar arttıkça azalacak ama bizden giden geri gelmeyecek
23 Yorumla- +1 yıl
devam diyen erkekler inkar ederek kendilerini avutuyor çoğu zaten ergenlikten önce yaşadığı için aradaki farkı anlayamıyor kadınlar neden savunuyor anlamıyorm ama
Tıbben gerekli değil... Daha çok geleneksel olarak yapılıyor... Sünnet derisi yoğun sinir uçları barındırıyor... Duş alırken Sünnet derisini geriye cekip penis basını cıkartıp yıkıyorum tertemiz oluyor...
10 Yorumla
+1 yılSende haklısın, bu sitede herkes haklı, ben haksizim.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi özgür kararı sen seninkini ettirmesin yani bu en doğal hakkın ama toplumda bu var yani ileride o çocuk büyüyünce arkadaşlarının baskısı falan derken psikolojik sıkıntı olabilir
04 Yorumla- +1 yıl
Çocuk zaten sorsan korkudan kimsenin rızası olmaz ama toplumda öyle bir algı varki bunu insanlara mecbur ediyor bak benim Doğulu bir arkadaşım var askerde beraberken bu kalabalık olduğu için arada kaynamış ve süneet olmamış neyse askeri ortamda hep erkek olduğundan insanlar banyoda falan kendinden sakınmazlar ve bunun sünetsiz olduğunu görmüşler ve çocuğu perişan etmişlerdi laflarıyla ve askeri bitene kadar böyledevam etti ve çocuk 21 yaşında askerden hemen sonra kendi isteğiyle sünnet oldu yani çocuk olmasa ile bizim toplum olarak buna saygı duymalı ve onu itmememiz lazım ama 1 en fazla 2 kişi çıkar saygı duyan hem kızlar da bile süneetsizle hayatta evlenmem diyen bir sürü kız vardır toplumumuz da
- +1 yıl
Yazık ama diyorum ya toplum olarak buna saygı duyulmalı herkesin hür kararı isteyen olsun istemeyen olmadığı takdirde saygı duyulsun ve dışlanmasın ama bu toplumda biraz zor
Bilimsel açıklamalar var birde sen koltuk altı kıllarını uzadığında kesmiyor musun
04 Yorumla
+1 yılfazlalığı attırmak için yoksa penis şemsiye gibi olur.
09 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum ben sünnet oldum gayet memnunum ne diye sünnet yapılıyor diye bu kadar rahatsızsın onu anlamadım sünnetin bir zararı yok aksine faydası var yabancılar bile bize bakarak gidip kendini sünnet ettireni bile var sen hala burada sünnet çocuk istismarıdır diyorsun bir bilgin yoksa konuşmayacaksın yoksa linç ederler...
- +1 yıl
sensin rezil cahil cühela senin fındık kadar beynin yok araştırmışım diyorsun git iyice araştır öyle gel karsıma kanıtlı belgeli gel gitmiş abuk sabuk sitelere bakmışsın gelmiş burada aklınca sünnet olanları yargılıyorsun milletin örf ve adetlerinden sanane senin yaptığın saygısızlık şu an madem Müslüman değilsen bu tür konularla hiç girmemen gerek. oğlun olursa yapmazsın etrafta sünetsiz gezer olur biter bu kadar bu konuları tartışmayacaksın.
- +1 yıl
simde iftira atıyorsun beni tanımadan etmeden de hakkımda böyle iğrenç yorumlarda yapamazsın asil rezilin kim olduğu ortada her şeyi kabullenmeyen bir salak var karşımda rengini çok belli ettiriyorsun Müslüman değilsen bari sus kendini rezil etme gelme burada konuyu tecavüze veya hastalığa saçma sapan şeylere vurma dansöz gibi kıvırma karşımda öz ol biraz git beynini tedavi ettir sen.
+1 yılSen sünnetsiz biriyle evlen
10 YorumlaSağlık konusunda 993 cevap paylaştı. Yanlış biliyosun.. iyice araştır oku ondan sonra sor bu soruyu
05 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsünnet cinsel zevki azaltır , sünnetli erkekler kadına göre baya az zevk alır , bence az zevk almak daha iyidir ve ayrıca bir kabile duymuştum kadınları da sünnet ediyorlarmış
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaz zevk almak bence iyi yoksa aklı fikri s*x olan bi şahıs olursun başka işlerde verimli olamazsın diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılsence az zevk almanın ne gibi bir zararı olabilir
Cevap sahibi+1 yılyeterince tatmin olmanın nasıl birşey olduğunu bilemez ki çocukluktan sünnet edilen biri
Cevap sahibi+1 yılsünnetsiz s3x yapmış birini sünnet edersen eksikliğini hisseder ama bir çocuk farkı anlamaz ki
Cevap sahibi+1 yılevet mantıklı geldi
Cevap sahibi+1 yılpeki sünnetli erkeklere bir tavsiyen var mı artık olan oldu 😂
Cevap sahibi+1 yılinşallah o günleri görürüm , tabi eşimin fikri de önemli 😄
Cevap sahibi+1 yılabartma artık , uzatdıkça uzatdın bir aile tabiki çocuğunun iyiliğini ister ve çocuk o yaşta aklı yetmediği için tabiki ailesi karar vericek
Cevap sahibi+1 yıllütfen sen çocuk yapma , bu kafayla zor gerçi 😂
+1 yılyani dini bir gelenek bir açıklaması yok isteyen ettirmez bu bir yasa değil niye tartışmaya açtın ki
09 Yorumla- +1 yıl
hepimiz farkındayız ki 3-5 yaşındaki bir çocuğun pipini kesicez diyip rızasını alamazsın bu tamamen ailenin tercihi
- +1 yıl
Ebru sen çocuğunu istismar etme o halde senin yaptığın da insanların dini inançlarına taciz oluyor sanane
- +1 yıl
en sevdiğimiz ikili sanane banane
- +1 yıl
ben de seni eleştiriyorum Ebru neden bu kadar sinirleniyorsun?
- +1 yıl
tıp okuyorum Ebru
+1 yılSünnetsiz yılan diye kaçarsin
02 Yorumla- +1 yıl
Tc kizi yoruyorsun.
+1 yılDini görevimiz çünkü
012 Yorumla- +1 yıl
Ve aynı zamanda sağlık açısından yararı da var.
- +1 yıl
Bugün yapılan tıbbi araştırmalarda da sünnet olmayan erkeklerle evli olan kadınlarda görülen rahim kanserinin sünnetli erkeklerle evli olan kadınlardan daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
- +1 yıl
Ve daha bunun gibi bir çok yararı var.
- +1 yıl
Şimdi baya bir yararı var ama buraya atamam sünnetin yararları yaz bir sürü şey çıkıyor internette
- +1 yıl
Yabancı kaynaklarda Müslümanlık adeti olduğu için kötü diyecekler
- +1 yıl
Ve bildiğim kadarıyla yahudilerde bir ara sünnet oluyordu.
Saçmalama
04 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne