Aldatılma travmasını atlatamıyorum, psikoloğa gitmeye çekinmem normal mi?

Merhabalar. Ben 20 yaşındayım. Küçüklüğümden beri babam annemi aldattı ve bu benim hayatımda hep bir travma olarak kaldı.

Daha sonra hayatıma çocukluğumdan beri tanıdığım birini aldım. Onunla 4 yıllık bir ilişkim vardı. Meğer benden başka 3 yıldır devam eden bir sevgilisi de varmış. Üstelik o kız hamileymiş. En çok da kızın beni bile bile yıllarca buna devam etmesi zoruma gidiyor. Yaklaşık 5-6 ay önce evlendiler.

Beni en çok yaralayan şey ise, benimle kurduğu bütün hayalleri şimdi başkasıyla yaşıyor olması. Onu asla affetmem. Ama ben artık eski neşemi, eski halimi kaybettim. Kendimi kaybettim.

Yaşadıklarımı hâlâ sindirebilmiş değilim. İnsanların yüzüme baka baka nasıl bu kadar rahat yalan söyleyebildiğini anlayamıyorum. Ben daha yaşadığım şeyi atlatamamışken, hayatıma girip böyle şeyler yapmaları beni gerçekten çok yıprattı.

Bu yüzden bir psikoloğa gitmeyi çok istiyorum ama nedense çekiniyorum. İlk kez böyle bir destek alacağım için korkuyorum. Sizce gitmeli miyim? Bu süreçten geçen veya psikolojik destek alan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var.
Güncellemeler
1 gü
Yenı bırı ile tanıstım ne oldu bırı ile 1 ay konuştum işte sora gıttı o da nişanlandı sora dedımkı bırı ile daha tanısıyım onla allah var mutlu hisedıyordum ama içime sinmeyen şeyler vardı o da gıtmıs bı tane sevgılı yapmıs engelndım işte galıba bende var ya sorun
Aldatılma travmasını atlatamıyorum, psikoloğa gitmeye çekinmem normal mi?