Annem benim adıma evlilik vaadi vermiş. Ne yapmalıyım?

Almanya'ya gelmek gibi bir planım vardı. Üniversiteler kabul etmişti fakat kayıttan önce Almanca kursuna gitmem gerekiyordu. Şartlardan biri de kurslara kayıt yaptırmaktı. Arkadaşımın internetten konuştuğu yurt dışında yaşayan biri vardı, evlilik sitesinde tanışmışlardı, arkadaşım bizimle kalırken o kişi benimle ve annemle de tanıştı telefon üzerinden. Daha sonra arkadaşımla o kişinin arası bozuldu ama annemle konuşmaya devam ettiler. Benim de vizede sıkıntılar çıktı, daha fazla kurs kaydı yaptırmam gerektiğine dair mail gönderdiler. Annem de bu parayı bulamayacağını ve o kişiden yardım istemem gerektiğini söyledi, çünkü o daha önce beni de yaşadığı yere davet etmişti, yardımcı olurum falan demişti. Ben de borç olarak yardım istedim. Ama tereddütlerim de vardı, hiç içime sinmiyordu bir yandan bunu yapmak. Adam beni evine misafir edeceğini söylüyordu. Ben de rahat edemem falan diye düşünüyordum, aynı zamanda da birisinden bu kadar büyük miktarda borç almak istemiyordum. Adam anneme benimle evlenmek istediğini falan da söylemiş, annem de adama benim hakkımda "zaten çabuk bağlanan biri, zamana bırak, zamanla seni de sever bırakmaz, ben evleneceğinizi düşünüyorum, sen şimdilik arkadaş olarak görüş sonrasında olur" gibi şeyler söylemiş. Ama ben en başından beri arkadaş olarak görüştüğümü, asla başka bir şey olmayacağını ve yardımı da sadece borç olarak kabul ettiğimi söylemiştim. Adam da bana iyilik yapmak istediğini söylüyordu "seni seviyorum" dediği zaman bile "arkadaş olarak" diye ekliyordu, yine de kafamda biraz da olsa şüpheler oluşmuştu ve rahatsız oluyordum bu yakınlıktan. Adam beni ailesine anlatmış ve kız arkadaşı olarak bahsetmiş sanırım. Ben adamın söylemlerinden her şüphelendiğimde annem bana "saçmalama, kendi kendine havalara girme, seni sadece arkadaş olarak görüyor, yalnızca hayırsever biri" gibi şeyler söylemişti. Ben de yine anneme güvendim. Sonrasında vize çıktı o kişi sayesinde ve onun yanına gittim. Düzgün ve iyi birisi ama bana arkadaşı gibi davranmıyordu, yaşadığı yerdeki insanlara da "kız arkadaşım" diye tanıtmış sanırım. Birkaç gün sonrasında ise adam evlilikten konu açtı, ben de böyle bir şey düşünmediğimi söyledim. Adam da çok sinirlendi, "sen farklı konuşuyorsun, annen farklı konuşuyor" dedi. Annemin ona farklı şeyler konuştuğunu, "zamanla olur" dediğini falan söyledi. Adamın "arkadaş olarak" falan demesi hep annemin gazına gelmesinden dolayıymış. Daha sonra benim Türkiye'ye dönmemin daha uygun olacağını ve borcumu en kısa sürede ödeyeceğimi söyledim ama bu sefer de kursu bitirmemi istedi. Şimdi kafam çok karışık. Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
3 gü
Güncel
Annem benim adıma evlilik vaadi vermiş. Ne yapmalıyım?