Komşum çocuğuma beddua ediyor, eltim de kışkırtıyor; eşim susuyor, ben ne yapmalıyım?

benim çocuğum 5 yaşında tam fazla konuşmuyor her neyse bizim pencerelerde şöyle demir var pencereden karşı komşunun merdivenine şeyde birkaç defa ben de yıkadım tartıştım vesaire. Geçende gördüm ki pencerenin önüne takıyor ki o tarafa işemesin gibi. Ben de dedim ki sen kime sordun da yapıyorsun kadına, komşuya bunu. Bana diyor ki gelir misin saçını başını yolarım kim kimin saçını başını yoluyor da bu şekilde konuşuyor. Her neyse eşim gelince ben de dedim ki kadın böyle böyle yapmış, o da tahtaya çıkar da komşuyla tartıştı. Yukarıdaki eltim de sen diyor beni dinlemiyorsun ağabeyini dinlemiyorsun karını dolduruşuna geliyorsun. Neyse bu olay böyle birkaç gün sonra oldu. Çocuğun galiba pencereye işemiş, ben de hani yatıyor diye çatıya falan çıktığım zaman kıyafet serdiğim için kadın oğluma diyor ki Allah belasını versin. Oğlum ağlıyordu ben görmedim. Sonra aşağı indim çocuğumu lavaboda yıkarken eltim hemen üst katta olunca sesleri geliyor bana neler neler ediyor küfürler falan aileme katıyor. Ben de artık buna yazdım ben senin o gereksiz konuşmalarını hepsini duydum sana ne oluyor senin adın lafın geçmiyor sen niye kendini araya atıyorsun sen komşunun avukatı mısın kadının sen üst katta konuşuyorsun araya giriyorsun ben ona sustum şimdi de küfür edip hakkımda konuşuyorsun ne hakla ayrıca annemin adını ağzına alma haddin değil ben bunu söylerim kendisine. Bunu söyledikten sonra beni aradı her seferinde sustum bir yere kadar dedim ama yetti ailemi de katınca haddini aştı böyle ama o bana küfür ediyor ben ona ağza alınmayacak şeyler böyle tartıştık. Eşim geldi bana diyor ki eve gelir gelmez komşuyla tartışıyorsun yengemle tartışıyorsun ya adam da benim eşim çocuğumun mu babasın ya senin çocuğuna her şeyi söylüyor sen susuyorsun benim ne yapmam lazım

Komşum çocuğuma beddua ediyor, eltim de kışkırtıyor; eşim susuyor, ben ne yapmalıyım?