İftiracı, haset görümceyle nasıl başa çıkılır, eşimi doldurup yuvamı gerçekten yıkabilir mi?

Merhaba öncelikle konu saçma gibi gelebilir, biraz da uzun ama okuyun lütfen en son yaşanan olay üzerinden anlatacağım. Kendi halinde yaşayan bir insanım, bir tane çok sadık dostum var diyebileceğim kişi ile arkadaşlığımız var, o da eşimin kuzeni. Arkadaşım işte nişana davet etti, görümcemi de davet ettiler, görümceme beraber benim arabayla gidelim dedim, o da kararsızım dedi, tamam dedim. Bu da gidip nişan sahibini arayıp ona güvenip de gel demişsiniz, o araba süremiyor, kırmızı ışıklarda geçiyor vs. demiş ki katiyen yalan, öyle bir şey yaptığım yok ve ayrıca sürüşümü beğenmez, buna saygı duyarım ama yalan söylemesi. Sonra sen oğlunu gönder, ona güvenilmez, bizi alsın demiş ve kendi başına karar almış. Ben de buna sinirlendim, kendin kimle gidersen git, benim adıma karar alma hakkını sana kim verdi, benim haberim yokken dedim. Sonra başladı, seni o o*** kadın doldurmuş, o kadın sana neler dedi, arkandan neler konuştu dedi. Ben de inanmadım, bu da çocuklarım üzerine yemin ederim dedi. O kadın da bana sırlarını açıyor, yani benimle ne gibi bir derdi olsun, yalan söyledi görümcem, yalan yere yemin etti. Ayrıca senin konumunla benim konumum bir mi dedi, ben de ağzıma geleni saydırdım 😆 Eğitim seviyelerimiz bile bir değil, akıl yaşta değil başta, kendini ne sanıyorsun dedim. Bu da istersem yuvanı yıkarım, kardeşimi doldurdum, hem o kadının kocanda gözü var dedi. Bunun yüzünden nişana gitmedim, kendisi de bu iftira attığı kadına melek gibi davranmış. Şimdi ben bu kadına ne yapayım, soruyorum size, nasıl tepki vermeliyim, bildiğin iftiracı, haset birisi. Nasıl başa çıkabilirim, gerçekten eşimi doldurur mu?

İftiracı, haset görümceyle nasıl başa çıkılır, eşimi doldurup yuvamı gerçekten yıkabilir mi?