32 yaşında bir kadın olarak yaşlı mıyım?

Biz kadınlar 30'a girince direkt yaşlı muamelesi görüyoruz belli bir kesim tarafından. Hatta bir erkek 29 yaşındayken "29 yaşında olman çok kötü" demişti. 26 27 yaşındayken de kart, evde kalmış diyenler oldu. Bu toplumda 24 25 yaşından sonra bir kadın neden yaşlı kategorisine sokuluyor? En kötüsü de 26 olur olmaz "30 yaşına geldin, hâlâ böylesin, hâlâ şöylesin" denmesiydi bence. 25'i geçince otomatikman 30 oluyorsun. Aradaki 4 yılın bir önemi olmuyor. Sanalda fotomu gören başka bir erkek de "teyze olmuşsun, hâlâ yrrk peşindesin" yazmıştı. Yaşlı mı görünüyorum acaba diye tribe girmiştim. Ayrıca sadece 30 yaşındaki kadınlara teyze denilmiyor. Bazıları 26 27 yaşında kadına da teyze diyor ki ben neye göre teyze oluyorum mesela? Bir tanesi de gelip çıtır kız güzellemesi yapıp durdu. Ben de çıtırım deyince neren çıtır dedi. Son 3 4 yılda konuştuğum çoğu erkek çıtır güzellemesi yapıp durdu. Taze bedenliler, 18'lik kız gibi sözler işittim onlardan. Hatta sonradan bir tanesinin neredeyse 35'ine gelmesine rağmen 18'lik kızla flört ettiğini gördüm. Neden yaşı ilerlemiş kadın değersiz görülüyor?

32 yaşında bir kadın olarak yaşlı mıyım?