Türk olmaktan utanıyorum, milliyetçilik ve kimlik çatışmasıyla nasıl başa çıkabilirim?

Beyler dayanamıyorum artık. Müslüman olup Türklüğünden gurur duyan var mesela, harama giriyor. Yurtdışında Türk kızlarının adı çıkmış, utanç verici. Bize hamamböceği diyorlar davranışlarımız yüzünden. Tarihimiz öyle ahım şahım değil, Osmanlı dışında tarihimiz yok, ama ne hikmetse her Türk üstün diyorlar. Mesela bir Konfüçyüs tüm Türk tarihinden daha değerli, ama Çinli gelip ben Çinliyim üstün ırkım demiyor. Adama hatta ben üstün ırksın diyorum, öğretilerim gereği bunu kabul edemem biz eşitiz diyor. Araplar da dünya tarihinin en güçlü savaşçısı var, gidip Atatürk'e tapan Türkler gibi davranmıyorlar. Osmanlıcılar gurur duyuyor ama altı üstü 600 yıl dayanmış. Çin'e bakıyoruz 6000 yıldır yıkılmayan bir devlet ama hiçbir Çinliden biz yüce Çinlileriz diyeni göremiyorsun. Atatürk'e saygı duyuyoruz, laik yaptı diye, İslam'ı devletten attı diye. Yurtdışında Atatürk'ün tersini yapıp kültürünü ve dinini koruyan Çin'e saygı duyuyorlar. Ülkenin Müslümanı da çok kötü, Atatürk düşmanı olarak görmeyin beni. Mesela Türk Müslümanlar cemaat tarikat derken 19 yaşındaki bir kadın Müslüman çıkıp Hristiyanlara meydan okuyor yurtdışında. Utanç verici. Ben bir Türk olarak hiçbir şeyden gurur duyamıyorum, sadece utanç var. Bu kibir ve milliyetçilik bitmesi lazım. Tüm tarihin en üstün insanlarında Araplar var Türkler yok, ama biz Arab'ı aşağılarız. Ortalama IQ'muz 82, İran'ın 109, Çin'in 109. Şu anki Araplarla eşit IQ'muz var. Çıldırmak üzereyim. Mesela Türk tarihinden ne zaman bir bilge çıktı ki biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Mesela bir örnek daha vereyim, Türk gençlerinin sevdiği Diamond Tema İslam'ı aşağılayıp Tecavüzcüyü Koruyan Hristiyanlığa iyi diyor. Utanç verici insanlarımız var.

Türk olmaktan utanıyorum, milliyetçilik ve kimlik çatışmasıyla nasıl başa çıkabilirim?