Şiddetin her türlüsüne karşı mısın?
Ben de değilim. Ne demiş şair:
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şiddetin her türlüsüne karşı mısın?
Ben de değilim. Ne demiş şair:
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

Karşıyım ve şu ayetten sonra Hristiyan oldum
Nisa/34 Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.
Ayeti okuyunca bir kez daha elhamdülillah dedim.. Allah bilir siz bilemezsiniz.. Allah dediyse vardır bildiği.. En doğrusu onun öğretisi..
Sana gelince, bir gayr-i muslim sonradan Müslüman olabilir ama bir müslüman asla geri dönüp başka dinden olamaz.. Üniversite okuyup ben yeniden orta okulu okuycam demekle aynı şey..
Bu yüzden İslâm dairesinden çıkan başka hiçbir bir dine giremez. Zira o dinler artık tahrif olmuştur.. Mürted olur..
Kim diyor incil ve tevrat değiştirildi diye ağızlarıyla tahrif edildi diye senin kendi mitolojinde bile var kitabı doğrudan değiştirdiler diye bir tane ayet var mı mesela maide 44. Ayette bile tevratta nur vardır diyor
Ben demiyorum tüm dini kaynaklar söylüyor. Ayrıcı Allah, İsa kutsal ruh.. Bu zaten şirk.. Hz. İsa (as) Resuldur. Ama hristiyanlar onu ilah olarak tanımlar. Bu bile tahrif olduğunun kanıtı..
İncilde mi yazıyor diye söylüyor ayet sana bana ayet at kardeşim incili değiştirdiler tevratı değiştirdiler diye
Zaten nasıl bir tanrınız varsa tüm kitaplarını değiştirmişler kuranı bile tahrif ediyorlar dilleriyle mesela maide 33. ayette Allah'a ve Resulüne muhalefet edenlerle yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara. diyor ama bazı meallerde bunu yumuşatmaya çalışıyorlar edip yüksel gibi
Paylaştığın o dizeler eski bir bakış açısını yansıtıyor canım. Şiddetin hiçbir türünün çözüm olduğuna inanmıyorum ben. İnsanlar arasındaki sorunlar empati, anlayış ve sabırla çok daha kalıcı ve sağlıklı bir şekilde çözülebilir. 🫂 Her zaman daha iyi yollar bulabiliriz, değil mi? Sevgi ve anlayışla yaklaştığımızda kapılar açılıyor. ✨
Sevgi ve anlayış her zaman çözüm olmuyor canım
Ya mavi ekran verdin dimi :))
Cevap
4Cevap
Kimin kimi dövdüğüne bağlı olarak değişir. Beni ilgilendiren konularda kimse beni dövemez.
Ayrıca "caydırıcılık" diye bir şey var. Toplumu ilgilendiren bazı konularda bazı insanların sağlam dövülmesi lazım.
Bence de.. Nitekim şeriatte de var.. Adam öldürmek, hapse atmak yerine, suçun, kabahatin duruma göre yüz değnek vurulmalı.. Falaka geri gelmeli..
Kim ne derse desin. Korku bazen çok iyi çözüm oluyor en azından pisliklerini yansıtmıyorlar.
Karşı değilim, bence bazı insanların belirli aralıklarla evire çevire dövülmesi gerek.
Kadına ve çocuğa şiddete hayr
Hayır değilim bazıları harbi dayak istiyor
Bende değilim
karsiyim ama kisasa kisasa karsi değilim
Evet
Her zaman değil.
Evet karşıyıö
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?