Şiddete tümüyle karşı mısınız, yoksa türlere göre mi ayrım yapıyorsunuz?

Kadın, erkek, çocuk, insan, hayvan ayrımı yapmak yerine, daha kapsayıcı bir şekilde 'şiddete karşıyız' demek daha doğru olmaz mı?

Ben, 'Kadına şiddet hayır, erkeğe şiddet hayır, çocuğa şiddet hayır' düşüncesine karşıyım. 'Şiddetin her türüne, her şekline karşıyım' demek daha doğru geliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

"İnsanlık şiddete son vermezse, şiddet insanlığa son verecektir."

Güncellemeler
1 yıl
"Kötülere şiddet uygulanabilir" yaklaşımına katılmıyorum çünkü bu, soruna karşı yüzeysel bir tutum sergilemek demektir. Sorunun temeline inmek gerekiyor. Bütün kötülüklerin ardında cehalet yatıyor. Öncelikle bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Şiddete şiddetle karşılık vermek doğru bir karar değildir. Sizi anlayabiliyorum; adalet makamı yeterince caydırıcı cezalar veremiyor, eğitim sistemi ise cahil nesiller yetiştiriyor. (Devam edeceğim.)
Güncellemeler
1 yıl
Bu iki sorunu ortadan kaldırabilirsek, şiddete şiddetle karşılık vermenin bir gerekliliği kalmayabilir.

Toplumumuz, barış içinde ve birleşmiş bir şekilde olmalıdır. Aslında sorumun temelinde, barış içinde birleşmiş bir toplumun daha iyi olabileceğini hissettirebilmek yatıyordu. Sanırım bunu başaramadım.

Cevaplarınız beni fevkalade düşündürdü.