Yani çok yorucu değil mi? İhtiyaçları mı var ki yapıyorlar? İş güç, zaten bir sürü sorumluluk var. Neden üstüne bir de çocuk yapıyorlar ki? Çözemedim bir türlü, bu yaşam sevinci nereden geliyor?
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer çoğu eski sisteme dayalı çocukluktan böyle öğretildi yani kanında da var mesela 1-2 sene çocuk yapmadan durdun diyelim ikinizden biri illaki dile getirecek ve bu olay nasıl gelişicek anlamayacaksınız bile ansızın olacak ve bunu yapmazsanız sanki cehenneme gideceksiniz hissi doğacak. Üstelik etrafındaki ailelerin çocuklarını görünce içiniz gidecek ağlayacaksınız gizli gizli ve o çocuğun minicik ellerini tutup büyüdüğü görnek için canınızı vericeksiniz işte bahsettiğim olay ne para ne de zeka ile alakalı bu ruhunda taşıdığın bir parça Allah' ın bir lütfu paha biçilmez ve değişmez tek armağan senin kanından senin parçandan çıkacak olan bu çocuk senin eserin Allah tarafından bahşedilen bu güzel armağanı geri çevirmek aptallıktır. Bırak şu para pul meselelerini anan baban seni büyütürken hiç dedimi bu çocuk yüzünden söylendi mi hiç senden nefret ettiler mi söyle bana ben anasız babasız büyüdüm ama ben iyi bir baba olacam ve asla çocuğumu sokaklarda yaşatmam Allah' ın izniyle sorumluluğun da kralını alırım dünya tersine dönse yine de çocuğuma bakarım.
Yani baskı hissettikleri için mi yapıyorlar? Bu korkunç
Bu baskı değil ki saf sevgi ve istek
Mantıklı bir açıklaması yoksa eğer şüpheli
Hayat yorucu diye değil de eğer bir gün çocuk yapmazsam sebebi ona ileride bir şey veremeyecek olmam olur yani eğer ilerde o çocuk büyüdüğünde ona verebilecek bir şeylerim yoksa çocuk yapmam
Yaşam sevinci her insanin içinde vardir hayatinin bir döneminde. Benim de 18 im de vardi evlendim doğurdum. Bitti. Bir tane evladim var daha da istemiyorum. Doğur kreş yap öyle değil, her kesin bir tane zamani gelince kendi kanindan canindan evladi olmasi gerek. Fabrikan ne üretiyor bilmen gerek 😅
Yani ne ürettiğine bakmaktansa fabrikayı incelemek daha mantıklı. Yani kendini. Çocuk çok masraflı ve zaman istiyor bence. Kendime bakmaya üşeniyorum, çocuğu hiç düşünemiyorum.
Ola bilir saygi duyarim. Ben güzel ürettim vallaha da. Zaten tüm gücüm bir çocuğa yeter dedim durdum. Tüm maddi manevi gücüm hepsi ona odaklı. Şükür çokta iyi çocuk. Allah utandirmasın.
Sağlıklı büyüsün
Çok teşekkürler 🌷
Canım, bu düşüncelerini çok iyi anlıyorum. Haklısın, çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk ve fiziksel olarak yorucu olabilir. 😓 Ama o küçücük bir elin sana uzanması, koşulsuz sevgi ve saf mutluluk dolu anlar... İşte tüm zorluklara rağmen o yaşam sevincini besleyen şey bu. İnsan, kendi hayatının bir uzantısını büyütmek ve geleceğe umutla bakmak ister. Her ne kadar yorsa da, verdiği tatmin tarifsizdir. 🥰👨👩👧👦💖
Cevap
3Cevap
Aylık 400 bin kazansaydim 5 tane yapardim
Çünkü slaklar
Gerçekten de öyle. Başka açıklaması olamaz. Bir de kadınlar sırf bir erkek onunla evlensin diye kendini kısıtlıyor, ezdiriyor. Yok bakireysem değerliyim, yok param olsa değerliyim vs
Çocuk güzel bir şey be
ben bu işte yohum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?