Erkek arkadaşım maddi durumu iyi olmasına rağmen en ufak masraftan bile kaçıyorsa sorun bende mi onda mı?

4,5 aydır birlikteyiz. Erkek arkadaşım son zamanlarda maddi olarak zor bir dönemden geçtiğini söyleyip benden anlayış bekliyor. Ancak kendisi maddi durumu kötü olan biri değil; pahalı alışverişler yapabiliyor ve örneğin 25 bin TL'lik ayakkabı alabilecek maddi güce sahip.

Ben bugüne kadar kendisinden ne pahalı hediye istedim ne de maddi bir beklentiye girdim. Çiçek bile istememe rağmen aylardır alınmadı. Sadece birlikte denize gitmek, ara sıra yemeğe çıkmak ve biraz emek görmek istedim. Buna rağmen birçok plan sürekli ertelendi.

Geçen gün bana, çevresindeki çiftlerde erkek yemeği ödüyorsa kızın da kahveyi ödediğini, böyle olursa kendini daha değerli hissedeceğini söyledi. Ayrıca beach planı için de kendi masrafımı karşılamam halinde gelebileceğini söyledi. Bir de eski sevgilisinin 70 bin TL'lik ayakkabı istediğini örnek vererek benim beklentilerimin aslında düşük olduğunu ima etti.

Ben şu an çalışmıyorum, sadece işsizlik maaşı alıyorum. Buna rağmen hiçbir zaman kendisinden pahalı şeyler istemedim. Bu konuşmadan sonra sanki konu sürekli para üzerinden dönüyormuş gibi hissettim ve kendimi değersiz hissettim.

Sizce burada ben mi anlayışsız davranıyorum, yoksa erkek arkadaşımın yaklaşımı mı sorunlu?

Erkek arkadaşım maddi durumu iyi olmasına rağmen en ufak masraftan bile kaçıyorsa sorun bende mi onda mı?