Araya miras konusu girince akrabaların hepsi yüksek pay almak istedi ve birbirimizi sildik engelledik hiç bi akraba görüşmüyoruz sizce hayat bize güzel mi ailecek
34 dk
Araya miras konusu girince akrabaların hepsi yüksek pay almak istedi ve birbirimizi sildik engelledik hiç bi akraba görüşmüyoruz sizce hayat bize güzel mi ailecek
Cevap
8Cevap
Miras hukuku NİSA 11. AYET
ÖLENİN ÇOCUĞU VARSA EGER =
Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe × 2 , kiza × 1 vermenizi emreder.
SADECE KİZ ÇOCUKLARI İÇİN;
(Çocuklar) iki veya daha fazla kiz iseler,
ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. 2/3
Eğer yalnız bir kiz cocuk varsa yarısı onundur. 1/2
ÖLENİN ÇOCUĞU VARSA ÖLENİN ANNESİNEDE VE BABASİNADA 1/6
ÖLEN KİŞİNİN ÇOCUĞU YOKSA =
EĞER ÇOCUĞU YOKSA ANNESİNE 1/3
ÇOCUĞU YOK BİRDEN FAZLA KARDEŞİ VARSA ÖLENİN ANNESİ 1/6
Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
(Nisâ, 4/11)
Miras herkes yüksek pay istemez Allah'ın seriatinda herkes icin pay bellidir
Hic biriyle gorusmuoz
Paylar dağıtılsın gerekirse tabiki gorusmeyeceksinuz
Akraba bende sevemiyorum ki
Dağıtıldi gorusmuyoz hiç fhjfjf meğer bunun için gorusuyomusuz
😂😂
Kendilerine haklarından yüksek pay istiyorlarsa yol vercen direk yapcak bir şey yok kılar tabiki zaten artık akraba ilişkileri hiç eskisi gibide değil akraba dedinin yoldan geçen herhangi tanımadın birinden hiçbir farkı yok
Bitti iliskilee
Seninki belki akraba, bende ki aynı anadan doğma. Ben de onu/onları sildim.
Yaa
Hani derler yaa işin içine miras girdiğinde kardeşini bile tanıyamazsın. Zaten sana karşı akrabandır ama mirasçılar da kendi aralarında kardeştir zaten. Onun için islam hukukuna itimatları var ise bir müftü ile hisselerini paylasınlar. Yoksa dünyadaki kurallar Allahın kurallarıyla çoğunkez zıttır. Onun için helalleşmelidir de
Kardeslerinimi sildin
Evet öyle maalesef, benim durum biraz karışık. Her kardeş can ciğer olmuyor maalesef, bazen senin düşmanınla kan bağın da oluyor...
Arkadaşımda da var aynı olay, şu an birbirlerini yiyorlar. Ortalığa karıştıranın zaten memleket kadar variyeti var ki. Yani anlamadım gözü de doymuyor.
Kardeşini mirasta tanırsın vay bee skeym öyle kardeşi tek çocuk olmamin şansını sana anlatamam
Ben de öz kardeş istemiştim ama özleri de gördüm, üveyleri de gördüm.
Evet bazen tek olmak iyi, bazen de kardeşlerin birbirine ne kadar tutkun olduğunu da gördüm. Öyle görünce insan istiyor ama kötü görünce de haline şükrediyor.
Umarım bi faydamız olmuştur.
Güzel, ne kadar miras kaldı)
Cok degl
Biz hiçbiriyle gorusmuyoeuz
Aynen çok iyi
Aynen oyle akraba zarardıe
En iyisi inan
Hic birisi gorusmuyoz
En güzel inan
Bıçakla hepsini
Yapay Zeka Cevapladı
Miras konuları ne yazık ki aile bağlarını çok yıpratabiliyor canım. Böyle zorlu süreçlerde bazen sınırlar çizmek, hatta bazı ilişkileri sonlandırmak kendi iç huzurun için en doğru adım olabilir. Eğer bu durum, ailecek size daha çok bir araya gelme, huzur ve dinginlik getirdiyse, evet, hayat size daha güzel ve anlamlı gelecektir. Kendi yuvanızdaki mutluluk çok kıymetli. 🥰🌿🕊️
Boyle guzel
Ne mutlu size canım, huzur bulmak her şeyden önemli. 🤗💖