Tüm bunlar ne anlama geliyor?

3 kardeşiz, ben ortancayım. Ablamın dersleri iyi değildi, ortaokula kadar okudu. Ev işlerinde de çok hamarattı, okumaması annemin işine geldi. Ben çok zayıf, güçsüz bir çocuktum, okulda başarılıydım. Annem benim okula devam etmeme izin verdi. Kardeşimin de dersleri çok iyiydi ve devam etmeyi çok istiyordu ama annem izin vermedi, reşit olunca onu da evlendirdi. Bir gün basit bir konuda annem bana kızgınken "İçinde bulunduğun hayatı hak etmiyorsun. Okumayı hiç hak etmiyorsun. Bir de üniversite okudun. Bu, ablan ile kardeşinin hakkıydı. Sen okula giderken onlar işe gidiyordu. İnsana bile benzemiyorsun, çok çirkinsin ama çok şanslısın." dedi. Sanki ben onların olanı ellerinden almışım gibi konuştu. Tam tersine kardeşimi okula göndermesi için annemin ayaklarına kapandım, günlerce ağladım ama izin vermedi. Aynen bu şekilde ona söyledim ama yüzüme tükürüp çıktı. Ablam da oradaydı, onun müdahale etmesini beklerken "Boş ver anne gel gidelim" deyip kolundan tuttu. Aklım almıyor ama annemle ablam beni kıskanıyor olabilir mi? Ben bu lafların hiçbirini hak etmedim. Her şeye kendi karar veriyor, sonra gelip beni suçluyor. Kızı şanslı olduğu için bir anne böyle davranabilir mi? Kızı mutlu olduğu için kendisinin de mutlu olması gerekmez mi?

Tüm bunlar ne anlama geliyor?