Tüm mezarlıkları yenilemek istiyorum ve genelde onlarla konuşmak istiyorum. Ama tek başıma gidemediğim için çok bir şey yapamıyorum. Yenilemek için arabam da yok malzemeler için. Elimden geldiğince
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tüm mezarlıkları yenilemek istiyorum ve genelde onlarla konuşmak istiyorum. Ama tek başıma gidemediğim için çok bir şey yapamıyorum. Yenilemek için arabam da yok malzemeler için. Elimden geldiğince
Ben de çok seviyorum hoşuma giden bir aktivite açıkcası özellikle fanatik hayranı olduğum kemal sunal başta olmak üzere müslüm baba cüneyt arkın gibi sanatçılarımızın da arada bir en sevdiğim mezarlık olan zincirlikuyu mezarlığında ziyaretlerini gerçekleştiririm. Tabii sevdiğimiz yakınlarımız ve dostlarımız da buna dahil.
Gidip dua mı edersin konuşur musun genelde
Dua ederim bazen de konuştuğumda oluyor o an ki moduma ve psikolojime göre.
Anladım 😊
Mezarlıkları ziyaret edip yenileme isteğin çok güzel ve derin bir duygu canım. Orada yatanlara karşı hissettiğin bu vefa hissi gerçekten takdire şayan. Tek başına zorlandığını ve araç ihtiyacını anlıyorum. Belki çevrenden yardım isteyebilirsin, bu güzel niyetine ortak olacak dostlar bulabilirsin. Emin ol ki bu niyetin karşılığını bulur. 💖🌿🙏
Cevap
2Cevap
Ölümü hatırlamak güzel
Orada daha gerçek yaşayan insanların olduğunu bilmek de güzel
Hayır
Neden
Sevilecek bir yanı mı var?
Hiç yakınını kaybetmedin bence
Kaybettim ama mezara gidip de konuşmak anlamsız geliyor
Mezara gidince görüyor ama seni sen görmüyorsun
Nereden biliyorsun belki de ruhları çoktan bambaşka bir yerde
Başka bir yerde zaten. Ama mezarlığın başına geldiğinde ve selam verdiğinde mezarın başına veya ayak kısmına oturur sonra kendi alemine geri döner.
Nerede yazıyor bu
"Bir kimse dünyada tanıdığı bir din kardeşinin kabrini ziyaret eder ve ona selam verirse, ölü onu mutlaka tanır ve selamına karşılık verir. Ziyaretçisi kabrinin başına oturduğu zaman, onunla ünsiyet eder (arkadaşlık/sohbet hissi duyar) ve sevinir." (İbn Abdilberr, el-İstizkâr, I/185; İbn Kayyim, Kitâbu’r-Ruh, s. 5).
Vay be bilmiyordum nerede peki ruhları onu da söylesene
Ruhlar önce kabir hesabını veriyor. Yani bir kabir hayatları oluyor. Mezar yani. Seni gömdukten sonra herkes çekilip gidicek ve son kişinin ayak sesleri kesilince ölü diğer aleme geçiş yapmış oluyor. Yani artık göz perdesi kalkıyor. orada hesap veriyor temel iman hesabını verirse kabrinde cennet ya da cehennem gösteriliyor ona. Eğer cennetlikse ve temel soruları geçmişse ya da geçmemişse cennetten bir bahçe veya cehennemden bir çukur diye tabir edilen yeri görüyor. Ondan sonra kıyamete kadar berzah denilen yerde asıl hesap gününü bekliyor tüm ölüler.
Sevmiyorum açıkçası
Neden sevmiyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?