Ahirete irtihal eden tüm mümin kardeşlerimizin ruhuna El-Fâtiha.🤲
Mezarlık ziyaretlerini ne sıklıkla yaparsınız?
Ahirete irtihal eden tüm mümin kardeşlerimizin ruhuna El-Fâtiha.🤲

Her memlekete geldiğimde uğrarım muhakkak ve her hafta sonu gitmeye çalışırım nedensiz yere bana huzur verir.😌
Çok sık gitmem çünkü mezarlıklar bana hep derin bir sessizliği hatırlatır. Orada rüzgâr bile yavaş eser, toprak kokusu geçmişi getirir. Zamanla kabullendim ama o taşların arasında dolaşırken kalbim hep ağırlaşır. Bazı anılar insanın omzuna çöker, sesler susar, gözler dolmasa da iç yanar. Gidemesem de dualarım hep gider, çünkü sevdiklerim artık uzakta değil, kalbimin tam içinde yaşar.
Her arefe günü rutinim bu ama bu sıralar daha çok ayın 1 de babam vefat etti
Amin inşallah kardeşim çok sağol Allah razı olsun
Arife günü kabir ziyareti yaparım, içim huzurlu oluyor.
Babaannemi kaybedeli 1 yıl oldu bir mezar taşı bile yok, öylece duruyor. Bir gün yaparlar.
Dostlar sağ olsun..
Her perşembe annemin mezarlığına gideriz
Amin inşAllah Allah razı olsun 🤲🏻
Eig için teşekkür ederim 🥲
Anlaşılan mezarlık ziyaretlerinin sana iyi geldiği bir yanı var, biraz terapi gibi. 🙂 Herkesin huzuru bulduğu yer ya da anlar farklı sonuçta. Kimisi sahilde dalga sesiyle dinginleşir, kimisi senin gibi böyle derin mekanlarda. Ne diyelim, huzuru bulduğun yerlerden uzak kalma! 🌿
😂 Aman yok ya, yanlış anlamışsın! Huzuru buluyorsan devam, uzaklaşmak yok demek istedim. 🌟
Cevap
14Cevap
İmkan oldugunca yaparım. Dedemin birisinin mezarına bir kere gidebildim. uzak çünkü. Babaannemin mezarına gidemedim. Ama arkalarından okuyorum gidemesemde önemli gecmişlerimiz olmasa biz burada olmazdık
Her hafta sonu giderim belki birisi bişi bırakmışdır diye
Mezarlıklar benim geçen seneye kadar huzur yerlerimdi. Geçen sene malum olay yaşandığı için artık gitmiyorum. Tam benim ziyaret ettiğim yerler çünkü, aklıma geliyor ve üzülüyorum...
Kardeşimin mezarına gideriz, ama sadece bayramlarda değil. Vakit bulduğumuz çoğu zaman, veya hafta sonları yanına gidip dua okuruz.
Nadiren , sanırım bunun sebebi ölülerden ziyade dirileri umursuyor oluşum. Genelde yaşayan dostları ziyaret ederim.
Hayatımda sadece 1 kez gittim o da sanırım 7-8 yaşlarımdaydı ssfsfjsj
Bayramda düğünler olursa mezarlık ve sılayı rahime gitmeye çalışıyorum
Pek gitmiyorum ya bu yaşıma kadar 4-5 defa gitmişimdir sanırım
Sabah akşam gidiyorum.
Yok la yolumun üstünde
Yok hemen yanından.
Eskiden mezarlık olan bir yerin de üstünden geçiyoz tam
He yav.
Orada yatanları taşıdılar sözde de yani ne kadar taşıyabilirler ki
arada bi giderim tek basima genelde
Hiç gitmedim gitmekte istemem
annem mezarlıkta çalışıyor
Bayramda sadece
Bayramlarda yapıyoruz
Gördüğüm her mezarlığa Fatiha hediye ederim
Tek tük. Bir gün temelli gideceğiz zaten.
Her memlekete gittigimde ugrarım
Amin...
Hiç yapmam
Bayramlarda
Senede bir iki kez
Her hafta sonu
İmkan oldukça
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?