En Büyük Yanılgı: "Artık Çok Geç" Demek
Bazen insan, geçmişini düşündükçe kendini affedemez. Yaptığı yanlışlar gözünün önüne gelir ve "Ben bunu nasıl yaptım?" diye kendine kızar. O pişmanlıkla Allah'ın huzuruna çıkmaya bile utanır. Oysa bizi Rabbimizden uzaklaştırması gereken şey, günahlarımız değil; O'na dönmekten vazgeçmemizdir 😔
Allah, bizim hiç hata yapmayacağımızı söylemedi. Biz aciziz, şaşarız, nefsimize yeniliriz. Ama bize dönüş kapısını da açık bıraktı. Çünkü O, kulunun kendisine yönelmesini ister. Belki defalarca aynı hatayı yaptın. Her tövbenden sonra yeniden düştün. Bu yüzden artık yüzünün kalmadığını düşünüyor olabilirsin. Ama samimi olduğun sürece yeniden tövbe etmekten vazgeçme. Her dönüşün, Rabbine attığın yeni bir adımdır.

Kendini Allah'ın rahmetinden mahrum bırakma. Çünkü seni affetmeyecek olan Allah değil; seni buna inandırmaya çalışan ümitsizliktir.
Bugün kalbini Rabbine aç. Kusurlarını gizlemeye çalışma; O zaten hepsini biliyor. Sadece samimiyetle, "Allah'ım, ben geldim. Hata ettim. Beni affet ve bana doğru yolda kalmayı nasip et." de.
Belki de hayatını değiştirecek olan şey, kusursuz olman değil; bütün kusurlarına rağmen Allah'a yönelmeyi seçmendir.
Unutma... Allah'a giden yol, hiç düşmemiş insanların yolu değildir. O yol, her düştüğünde yeniden ayağa kalkıp Rabbine dönenlerin yoludur.
Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur 💖🌸💖🌸💖

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.
Sanırım bu konuya ve bu açıklamaya en güzel uyacak söz Mevlana Celaleddin Ruminin sözüdür. Fazlasına lüzum yok.
Kesinlikle 🌸
Noktası, virgülüne kadar doğru. Allah'tan ümit kesilmez hiçbir zaman
Hatırlat, eic yabancıya gitmesin 🥴
Hay hay 🙏🏻😂
Eğer biri sizi sevmiyorsa, sanki onu hiç istememişsiniz gibi davranın. Bu, onurunuzu korur ve huzurunuzu güvence altına alır. Duygularınızı kendinize saklayın. İnsanlar ne kadar az şey bilirse, size karşı kullanabilecekleri şeyler de o kadar az olur. Sabırlı olmayı öğrenin. Sakin bir şekilde beklemek, sonuçlar üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Her hakarete karşılık vermeyin. Sessizlik çoğu zaman sözlerden daha çok yara açar hazır olmak şart :)))
Duygularımı düşüncelerimi gizleyemem, herkes bazı şeylerden faydalanmalı, uyanmalı!! 😌
keskinlikle ama ne kadar çok kovalarsanız, o kadar çok saygı kaybedersiniz bu netliği unutmayın , yasaklar ne den varsa böyle düşüncede daha iyi bi yerler görmek tercih etmekle mükellef olur ...
Bazen bu çağın insanı olmadığımı düşünüyorum, yaptığım her davranışta yargılanma oranın daha yüksek 🙂
yasa bile buna hak veriyor gerekirse kuruyor bu kadar ayrım bu nedenle kaybetme farklılık her zaman yükseklik yaratalı bilir, tamamen sadece her şey i şu anlık düşüncen yeterince önemli vermek tepki sağlar🙃
Senin cevapların, 8. sınıfta İngilizce çeviriyi Google'dan yaptığım gibi aynı
Bir bütün yok anlamıyorum 😄
çocuk sevmiyorsun galiba :)))
Tek günahım herhalde oyun oynarken çok küfür etmektir :D
"TEK" buysa cennetteki yerini çoktan rezerv etmişsin 😄
İnancım zayıf
En azından hâlâ inanıyorsun gibi 🤔
Aynı tanrıya inanmıyoruz muhtemelen
Benim inancımla cevap veriyorum o halde "Allah hidayet nasip etsin sana inşallah" 💖🌸
Bu benim için bedua :D
Üzücü 🥲
Üzülme saygı duy
Saygı duya duya çoğu şeyi normalleştirdik, ama şunu yapabilirim. Peygamber efendimizin dediği gibi "senin dinin sana benim dinim bana" 😌
:D bana dua edeceksen kpss için et
Benim Rabbim çalışan herkesin emeğinin karşılığını verir, inkar edenin rızkını da kesmiyor sonuçta 😌🌸
İnkar etmiyorum ki benim düşüncelerim farklı sadece
Aynı tanrıya inanmıyoruz muhtemelen
Rabbimin yolundan gitmeyen bir nevi ona inkar etmiş olmuyor mu
Bir sürü din var neden sadece bir tanesi gerçek olsun ki
"Bir sınıfta sınavdasın ve yanındaki çocuk senin kağıdından kopya çekiyor. Onun yanındaki de ondan çekiyor. Günün sonunda öğretmen sınıfta birbirine çok benzeyen 10 tane kağıt buluyor. Ama bu kağıtlardan sadece bir tanesi bilginin orijinal kaynağıdır, diğerleri ondan değiştirilerek veya aynen kopyalanmıştır. İslam inancına göre, Hz. Adem'den beri Allah binlerce peygamber göndermiştir ve hepsinin özünde getirdiği mesaj aynıdır (Tevhid). Zamanla insanlar bu mesajları değiştirmiş, tahrif etmiş ve ortaya binlerce farklı din/mezhep çıkmıştır. İslam ise bu zincirin bozulmamış son halkası, yani bilginin orijinal kaynağı olduğunu iddia eder."
Mesela sen şu an inandığın bir din üzerinden çok kitaplar oku makaleler yaz, o dine layık bir kul ol. En fazla ne kadar etkileşim alırsın? Fikirlerinle ve karakterinle ne kadar kişiyi inandığın dine yönlendirebilirsin? Her inanç eksikliğimde sana gelip eksik olduğum her alanda cevap bulabilir miyim?
Bunları birkaçına kısmı cevap verirsin dimi
burada anlatmak istediğim Peygamber efendimizin bu hayata gelip bize doğru yolu göstermesi, getirdiği ahlak ilkeleri, adalet anlayışı, hukuki ve toplumsal düzenlemelerle sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa ışık tutmaya ve fayda sağlamaya devam etmesi... Onun öğrettikleri zamana meydan okuyarak canlılığını hâlâ ilk günkü gibi korumakta. 1416 yıldır devam ediyor ve etmekte. Kuranı kerimin mucizelerini saymıyorum bile. Her geçen gün bilim adamlarının buluşlarının aslında kuranı Kerim'de asırlar öncesinden cevabı var. Bazı konularda eksiklerim olabilir, ben kendimi mükemmel bir müslüman olarak görmüyorum. Ama çabam ve gayem inandığım dinde Rabbime layık kul olmak. İnşallah da rızasını alırım 🌸
Buna sadece sen inanıyorsun ben değil
Tamam ben sadece sorduğun soruyu cevapladım, tercih senin 🙌
Çok güzel canım❤️ "Kimseyi kınama" hayat felsefelerimden biridir.
Yazar burada ne anlatmaya çalışıyor adlı çalışmada yanlış şıkkı işaretledin gibi oldu jsjajajjja
Yok yok doğru şıkkı işaretledim 🤣🤣
Hani nerde kınama geçiyor 🥴
En son resimde 😁😁
Allah'ım benim kafa bu aralar düzgün çalışmıyor biliyorsun ahahhahah
Çok haklısın 🥴
😁😁😁
Çok çok doğru
Kimse bence hakkımızı elimizden alamaz 🤪 biraz kısa oldu ama jsjsjsjsjjaj
Burdaki dinsizlere neyi anlatcam
Sen elinden geldiğini yap gerisi onlara kalmış 😌
Ben uğraşmam ya burdakilerle
Tercih senin 😌