💡Okumadan geçmeyin olur mu?

En Büyük Yanılgı: "Artık Çok Geç" Demek

Bazen insan, geçmişini düşündükçe kendini affedemez. Yaptığı yanlışlar gözünün önüne gelir ve "Ben bunu nasıl yaptım?" diye kendine kızar. O pişmanlıkla Allah'ın huzuruna çıkmaya bile utanır. Oysa bizi Rabbimizden uzaklaştırması gereken şey, günahlarımız değil; O'na dönmekten vazgeçmemizdir 😔

Allah, bizim hiç hata yapmayacağımızı söylemedi. Biz aciziz, şaşarız, nefsimize yeniliriz. Ama bize dönüş kapısını da açık bıraktı. Çünkü O, kulunun kendisine yönelmesini ister. Belki defalarca aynı hatayı yaptın. Her tövbenden sonra yeniden düştün. Bu yüzden artık yüzünün kalmadığını düşünüyor olabilirsin. Ama samimi olduğun sürece yeniden tövbe etmekten vazgeçme. Her dönüşün, Rabbine attığın yeni bir adımdır.

Kendini Allah'ın rahmetinden mahrum bırakma. Çünkü seni affetmeyecek olan Allah değil; seni buna inandırmaya çalışan ümitsizliktir.

Bugün kalbini Rabbine aç. Kusurlarını gizlemeye çalışma; O zaten hepsini biliyor. Sadece samimiyetle, "Allah'ım, ben geldim. Hata ettim. Beni affet ve bana doğru yolda kalmayı nasip et." de.

Belki de hayatını değiştirecek olan şey, kusursuz olman değil; bütün kusurlarına rağmen Allah'a yönelmeyi seçmendir.

Unutma... Allah'a giden yol, hiç düşmemiş insanların yolu değildir. O yol, her düştüğünde yeniden ayağa kalkıp Rabbine dönenlerin yoludur.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur 💖🌸💖🌸💖