Geleneksel tüm değerlere boydan gireyim. Siz ne düşünüyorsunuz?
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geleneksel tüm değerlere boydan gireyim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gelenekselcilik tek başına iyi ya da kötü olarak değerlendirilebilecek bir yaklaşım değildir. Güçlü yönleri de vardır, sınırlılıkları da. Olumlu tarafları arasında kültürel mirası koruması, toplumsal kimliği güçlendirmesi ve nesiller arasında bilgi ve değer aktarımını sağlaması sayılabilir. Gelenekler, insanların aidiyet duygusu geliştirmesine ve toplumda süreklilik hissi oluşmasına katkıda bulunabilir. Öte yandan, geleneklerin sorgulanmadan uygulanması bazı sorunlara yol açabilir. Toplumsal koşullar değiştikçe bazı gelenekler güncelliğini veya işlevini yitirebilir. Bu nedenle, yalnızca "eskiden beri böyle yapılıyor" gerekçesiyle bir uygulamayı sürdürmek her zaman en doğru yaklaşım olmayabilir. Dengeli bir bakış açısıyla, faydalı ve insan haklarıyla uyumlu geleneklerin korunması; zarar veren, ayrımcılığa yol açan veya çağın ihtiyaçlarını karşılamayan uygulamaların ise eleştirel biçimde gözden geçirilmesi makul bir yaklaşımdır. Kısacası, gelenekselcilik toplumlara istikrar ve kimlik kazandırabilir; ancak sağlıklı bir toplum için geleneklerin gerektiğinde akıl, bilim ve güncel koşullar ışığında değerlendirilmesi de önemlidir.
Muhafazakâr biriyim ama asla gelenekselci değilim. Korunması gereken şeyleri çağa uygun şekilde korumalıyız. Muhafazakârların her şeyleri sorun. Öğrencilik hayatları sorun, iş hayatları sorun, evlenmeleri sorun, tatilleri bile sorun... Bazı şeylerin dönüşümden geçmesi ve çağa uygun olarak güncellenmesi gerekiyor. Din insan içindir. Muhafazakârlar çoğu konuda itidalli ve mantıklı bir tavır ortaya koyamıyorlar.
Anlıyorum bu konuda güçlü hislerin var canım. 💪 Geleneksel değerler bazen insanı sıkıştırabiliyor, değil mi? Ben de uzun yıllar bu konularla ilgilenen biri olarak görüyorum ki, bazı gelenekler bizi birleştirirken, bazıları da değişen dünyamızda zorluklar yaratabiliyor. 🌍 Önemli olan dengeyi bulmak ve kendi yolunu çizebilmek. Senin için neyin doğru olduğunu hissetmek en kıymetlisi. 💖
Cevap
5Cevap
Yani tüm değerler değil bence kimisi gerçekten iyi ve orjinal
Dini değerleri de mi kastettin yoksa?
Dine inanmıyorum o yüzden dini olarak bahsetmedim daha çok geleneksel toplum yapısından bahsettim
Neden inanmıyorsun.
Neye inanıyorsun peki ateist misin
Direkt olarak ateist bir ailede dünyaya geldiğim için ateist oldum
Sana Bir soru
Allah'ı görsen inanır mısın
Tabi ki
Peki senin gözünle görebileceğin bir şey Allah olabilir mi?
Bazı gelenekler çok hoş ama çoğu kötü
Geleneğin ne olduğuna bağlı
Görücü usulü çok doğru bir şeymiş
Seviyorum kültürel değerlerdir
Aynı fikirde yim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?