Nedense bazı kişiler karşı cinse düşmanlık besliyor, anlamsız ve gereksizce
1 gü
Cevap
3Cevap
saygıyı hak edene duyarım sadece
Karşı cinse düşman değilim ama çoğu kendi hatalarını tüm erkeklerin üstüne atıyor beyinsiz maalesef çoğu
mutlakaa izleee muhtesem birseyy
İnsana insansa saygu duyarım 🤷 cahili sevmem, mesleklere kutsallık yükleyen cahillerden nefret ederim
bana saygi duyana bende saygi gosteririm. cinsiyet ile ilgisi yok benim icin
Cok kotu gerçekten bilmiyorum sebebini ama bence ataerki yuzunden böyle. Kadinlar zaten bir savaşın içinde bu sistem içinde farkındaysanız, her gün birden fazla kadın öldürülüyor
Erkekler kendisi dayatıyor bu düzeni
Bu bir sistem ama erkekler şu an değiştirmek istese de değişmeyecek bir sistem evrim böyle ilerledi. Ve bu dinamik böyle devam etti. Bir çok erkek psikolojik olarak hiçbir şey hissetmemeli çalışmalı öyle yapmalı böyle yapmalı diye koşullaniyor. Oysa bir çok meslek var ki kadınların yapamayacağı. Gemi sanayileri olsun inşaat olsun bence öyle düşünmemeli
Evrim falan katma alakalı seyler değiller dostum. Bu toplumsal bir sey tamamen. Dediğin meslekler fiziksel yeterlilikle alakalı erkekler sadece daha avantajlı 40 kilo erkek de yapamaz o işleri. Erkekler şu an değiştirmek istese şu an değişirdi kanki. Adım adım değişiyor zaten, kadinlar savaş içinde. Bu sistemi yürüten sadece erkekler degil kadinlar da zaten. Ama yıkılıyor ve yıkılacak zamanla.
Dostun muyum kankin miyim ilk önce ona karar ver 🙂 ikinci olarak hiç bir şey değişmiyor aslında normlar hala aynı evrim ile alakalı sosyoloji dediğimiz şey tek başına çalışmaz sosyoloji toplum demektir toplumu bireyler, bireyleri biyoloji ve evrim taşır. Bunun kiloyla da alakası yok. Kadınlar östrojen hormonundan dolayı vücudunun çoğu yağdır erkeklerinki ise kastır. Temel biyoloji bilmen bile yeterli bunu anlamanız için
Sosyolog var karşında ne anlatıyorsun ya😂😂😂 toplum bilimini bana öğretmeye kalkmamalisin bence.
Bi seyler öğrenemeye çalışan bir gençsin belli bu cok guzel ama doğru öğren. Senin bahsettiğin fiziksel farklılıklar ile feminizm/ataerkinin hicbir alakasi yok. Çok şeyin değiştiğine emin olabilirsin. Kadinlar artık bir şeylerin farkında sessiz kalmiyorlar önceki gibi, zaten bu yüzden şiddet artmış durumda. Otoritenin bittiği yerde şiddet başlar.
Canımın içi sosyolog olabilirsin ama ben 12 yaşımdan beri genel araştırmaciyim sosyoloji de okudum felsefe de bilim de. Evrimin bunla alakası yok diyen birini değil sosyolog ne olursa olsun gulunup geçinir sadece. Sosyologsun da eğitim sistemi zaten absürt bir şey ogrenmiyorsun sosyolog olsan ne olur? Otoritenin bittiği yer diyorsun hayat toz pembe değil canım otorite insanlığın başından beri var oldu olacak bu iyi bir şey mi? Hayır ama sistem böyle. Kadınlar hiçbir şeyin farkında değil oysaki. Şiddet uygulayan insanları onlar buluyorlar ne faydası var? Sen o adamın soyunu devam ettirdikce o adamın öğretileri de devam edecektir
Evrim demen çok komik kankim benim. Evrimsel psikolojidir o. Ben bunun okulunu okudum turkiyede en ileri gelen üniversitelerden birinde. Senin de birikimin olabilir ama yanlış öğrenmişsin. Otorite mesela enn başında yoktu ablasının gülü, ilkel komünizm neymiş avcı toplayıcı yaşam neymiş bir bunlari da öğren sen. Kadınların bilinclendiginin farkında değilsen körsün bence. Sistem böyle demekle olmuyor o is, 100 yıl önce de sistem böyle diyip otursatydık ne oy hakkımız olurdu ne başka bir şey. 3. Dalga feminizm dediğimiz şey yani Queer teori bugün senin dediğin seyle ilgileniyor zaten rahat tut içini. Patriyarka illaki cökertilecek. Bu nesilden nesile düzelen bir sey. Bi gün kalktık ve eşitlik geldi diye bir şey asla olmadı zaten tarihte.
Bana kankim ablasının gülü falan dememeni rica ediyorum çok iğrenç ve itici duruyor böyle söylediğine göre benden büyük birisine benziyorsun. Büyük birisi isen yaşına göre davran. Söylediklerine gelecek olursak Türkiye'deki en iyi üniversite bile hiçbir işe yaramıyor 🙂 etraf işsizler ile dolu ve en kotu eğitim sistemine sahip ülkelerden biriyiz.
Kadınlar bilinçlenmedi sadece sosyal medya etkisinden ibaret önceden de vardı görmüyorduk. Eğer dediğin gibi toplumda bilinçlenme olsaydı şiddet ve cinayet oranları artmazdi. Toplum kendini değiştiremez tarihe bak bakim kendi kendine değişen bir toplum olmuş mu? Değişimlerin kendisi de otorite ile olur zaten önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimi de otorite ile olmuştur. Otoriter Özü bakımından kötü bir şey değildir. Her devrim ve iyilikde otorite ve baskıyla olmuş.
Hagahahagah hâla anlamıyorsun olayın temelini. Bilinçlenme oldugu icin cinayet ve şiddet artıyor zaten. İtaat edene kimse dokunmaz kanki, kadinlar artik eskisi gibi itaat etmediği için yani otorite işlemediği için şiddete başvurulur. Bilmiş bilmiş konusmask yerine doğru bir şekilde sosyoloji ogrenmeni tavsiye ediyorum. Sadece turkiyede var olmadı kadın hakları. Kadinlar bu haklar için ne kadar savaşmış kac şehit vermiş bir bak bence. Ne sanıyorsun? Atatürk uyandı ve aa hadi hak verelim mi dedi? Bu kadar basit görmen o kadar gülünç ki. O haklar bize verilmedi biz aldık. Öncelikle bunu öğren. Otorite ve baskı olmasaydı hak almamız da gerekmezdi sacma bir mantık. Neyse kısacası kadın erkek eşittir. Feminizme ihtiyacımız var yani
Tartışma da bilinçli insanla sarıyor vallahi haklisin 🙂
Tartışıp bir şeyler öğrenmek yerine böyle iki bozulunca laf edeceğini tartışmalara girme bence minik patriyarkal😂
Bastan bi bak bakayım kim haklı çıkmak için cebellesiyor. Yanlış biliyorsa yanlış biliyorum diyebilmeli insan. İki tane bir sey okudun diye kendini tek doğru sanman gercekten absürt. Yaşımdan fazla tartışma kariyerin mi varr hmmm o zaman pek ise yaramamış onlar. Yanlış bildigin seyler hakkinda diretmek yerine doğrusunu öğren. Zaten ataerkil birisiyle tartışmaya girmek hataydı benim için sorryy
Evet ataerkil birisiyim, haklı çıkmak için cebelleştim tamam en iyi üniversiteler sizin olsun lütfen oradan çıkmayın lütfen tamam mı? Çevremdeki çoğu kişi benimle zıt görüşte insanlarla dolu. Ve emin olun kadınların haklarını sizden daha çok önemsiyorum. Hata yapmışsanız sorun yok hatanızı daha fazla devam ettirmeyin
Ataerkilsin ama kadin haklarını mi önemsiyorsun gagahagagahahgshagsgsha
Senin kavram bilgin eksik. Ya ataerkinin ne olduğunu bilmiyorsun ya da kendini kandırıyorsun. Ataerkilsen cinsiyetci bir kadın düşmanısın
Bitti bu kadar
Ataerki mi cinsiyet düşmanlığı ile alakası yok. Qhabsnkahdbakhdd ya gerçekten komik bu dediğin. Bak cok degil 5 saniyeni ayırıp Google a atarrki nedir yazsan yeter. Ataerki kadın tahakkümünü sağlayan bir sistem. Ataerki kadini ikinci cinsiyet yapar yani bunları bilmiyorsun ama çok okudun ve arastirdin oyle mi. Eksiksin eksik kalmışsın uzgunum. Ben de senden beklemiyordum acikcasi.
Kadının ikinci planda durması gerekiyor. Çünkü erkek yönetim ve savunma için daha üstün. Testesteron dediğimiz bir şey var cesaret savaş ve güç üstünlüğünü sağlayan. Bir erkek tek başına 10 tane kadını hiç zorlanmadan dövebilir. O yüzden de savaşlarda erkek savaşır. Kadının evrimdeki rolü ise savaş yönetimden çok idare ve toplayıcılık üzerine kurulu. O yüzden de zaten kadınların gözü evrimde daha çok tarama (ağaçlardaki meyveleri görmek daha avantajlı) erkeklerinki ise odaklanma (avı yakalamak) üzerine kurulu. Lütfen uzatma
Boyle bir sey yok. Kadini ikinci plana atamazsın. Savaşçı kadinlar da var sadece bizlere firsat verilmedi. Testeronun yöneticilik ile alakasi yok. Bunlar toplum tarafından verilen ve yerleşen roller sadece. Savaşta erkeğin savaşması ne alaka? Tarihte savaşçı kadinlar var bilmiyor musun? İskit toplumlarina bak bakayım. Evrim degil evrimsel psikoloji o anla artık. Bu su anki toplumda geçerli değil. Kadin erkek eşittir kabul edeceksiniz.
Erkeklerin yönettiği dünyada yaşadığımız için böyle zaten. Tarih kadin tahakkumu ve erkeklerin onları sömürmesi üzerine kurulu o yuzden böyle zaten. Sen uzatma patriyarkallar ile muhatap olmuyorum özelden de konuşmayalım takipten çıkıyorum
Savaşçı kadınlar az istisnalar kaideyi bozmaz. İskit toplumlarında kadın savaşçılar vardı ama gene de erkekler kadar değildi. Sadece bir tane yönetici olmuş o da tomris hatun. İstisnalar vermeye kalkma bana lütfen. Tartışmak istemiyorum dediğim gibi mutluyum neşeliyim keyfim yerinde ayrıca yoğunum işim var rahatsız etmeyin beni ablamin gülü
Hagahahagah ya gerçekten yeter. Duygusal canlılar falan değiliz. Asıl duygusal kim bir bak, öfke bir duygu değil ya zaten sizin için. Yöneticilik vasfının olmaması TOPLUMSAL BİR ÖGRETİ. bunların cinsiyetten degil TOPLUMSALLIKTAN geldiğini anladığın noktada sosyoloji yapabilirsin
Niye istisna dusundun mu hiç mesela. Demekki yapabiliyorlar yoksa onlarda olmazdı hani? Demekki burada sorun yapmamaları degil istisna olmaları hani. NEDEN İSTİSNA diye sormak yerine istisnaysa yapamiyorlardir diyen birisi sosyolojiden bahsedemez.
Tamam minik patriyarkal
Sen atma?
Sosyoloji sana göre bir alan degil sosyolojiden anlar gibi konuşma sakin bi yerde rezil olursun bu da son tavsiyem sana 😂
Kimseye düşman değilim.
Kimseye değilim diyorum, kadın erkek farketmez kimseye düşmanlığım yok.
Sonunda.
Gerginim, afedersin. 😄
Randomu kısalt. d
Olmuş işte bak böyle devam et.
Ayy şaka gibi 😃
Ok.
Evet öyleyim tersimden kalktım galiba
Laflara bak 😄
Düşman değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, elbette karşı cinse derin bir saygı duyarım. ❤️ Bence bu düşmanlık artışı, bazen beklentilerin uyuşmamasından, geçmişteki kırgınlıklardan veya toplumsal yanlış yönlendirmelerden kaynaklanabiliyor. 🤔 Oysa her bireyin değerini bilmek, karşılıklı anlayışla köprüler kurmak çok kıymetli. 🌈 Empatiyle yaklaştığımızda her şey güzelleşir. 🤗