Düğün yapmaktan bahsetmiyorum, nikah yapıp eşyalar, mobilyalar, gelinlik, kuaför bunları nasıl ödediniz, nikahta toplanan altınlarla mı
3 gü
Düğün yapmaktan bahsetmiyorum, nikah yapıp eşyalar, mobilyalar, gelinlik, kuaför bunları nasıl ödediniz, nikahta toplanan altınlarla mı
Nikahta toplanacak altınların ne kadar olduğunu tahmin etmek zor ayrıca bu masrafların hepsi nikahtan önce yapılıyor alacağın eşyaya mobilyaya paran kadar harcama yaparsın ya da kredikartına borçlanırsın nikahta takılan altınlarda varsa borcuna gider borcun yoksada yatırım olarak kalır o altınlar zaten borç olarak takılıyor kim ne taktıysa sende aynısını takan kişiye takmalısın
sevgilim alacak verecek ilişkisine girmek istemiyor ne bana getirsinler nede ben götüreyim istemiyorum diyor ileride onları temin edemem çünkü diyor eğer toplanırsada ailesini verecekmiş bu takı defteri alacak verecek defteri ondaymış kim ne taktı kime ne verdik hepsi orada yazıyormuş annesine verecekmiş beni alacak verecek isine karıştırmayın buradan hesabinizi yapsın kalanı bana verin diyecekmiş bende kabul etmedim bunu
Anne babasının daha önce altın taktıkları çiftler vardır o çiftler senin düğünümde altın takarlar ama sana değil eşinin anne babasına altın borçları olduğu için takarlar kaynanalar düğünde takılan altınları bu yüzden isterler gelinlerde zannederki altınların hepsi bize takıldı ama kaynanam altınlarıma el koydu zanneder aslında şöyle olmalı düğüne davetli bir akrabanın altın borcu varsa kaynanaya vermeli altını ama altın borcu yok ve gelinle damada takmak istiyorsa takı töreninde altın takmalı geline damatta sadece takı töreninde takılan altınlardan sorumlu olmalı kim taktıysa ona borçlanmalı ama bizim millet görgüsüz illa ne taktığını gösterecek ya altın borcu olanda takı töreninde takıyor gerçekten altın hediyesi olanda takı töreninde takıyor ortalık karışıyor
Siz cebinizdeki paraya göre eşya alın harcama yapın altınlara güvenmeyin oda borç kredi kartıda borç ve altın devamlı yükseliyor borçlu kalmanı tavsiye etmem paranız kadar alın sonrasında ihtiyaçlarınızı paranız oldukça alın düğün yapacaz evleneceğiz diye çok açılmanızı tavsiye etmem
ben düğün istemiyorum zaten ama toplanan altınları götürup annesine verip alacak verecek hesabını yapın beni karıştırmayın diyor kalanınıda geri verin diyor ben bunu kabul etmiyorum mesela sünnet düğününde takılmış altınlar varmış hâlâ borclu olduğu kişiler varmış bunuda bizim düğündeki toplanan altınlardan alınması saçma dedim annen ödesin yani geçmişteki hesap kitap niye bizi ilgilendiriyor adamların takı defteri var kime ne attiysa kim ne verdiyse yazıyormuş sevgilimde bu işe girişmek istemiyor alın diyip önlerine verecek sandığı buradan yapın hesabı kalanı bana verin sevgilim istemiyor ne bana taksınlar ne ben onlara takayım diyor bide şey konusuda var ailesi bizim için masraf yaptı diyelim gelinlik mobilya eşya vs. bunun karsiligini altinla alacaklar cunku ailesinin durumlari yokmus borç harç yapcaklar diyor bende toplananda vericem diyor
Ailesi oğullarına düğün yapmıyor masraf etmiyor sadece borç vermiş oluyorlar taaa sünnet bebesi iken bile takılan altınlardan oğulları sorumluymuş gibi onu borçlandırmışlar hep şimdide çeyiz alırken borçlandıracaklar kendilerine senin sevgilin şunu farketmiş annem babam bana bedavadan ekmek yedirmezler çalışıp kendi kazandığım paramla yapmalıyım ne yaparsam diye düşünüyor aslına bakarsan çokta olgun biri çünkü onun anne babası fedakar değil sen kendini diğer gelinlerle karıştırmayacaksın altınlara sahiplenme senin değiller kaynanan gil vermek istemiyor çünkü hiç o topa girmeyeceksin şunu kabul et sana altın takılmayacak ama kimseyede borçlanmayacaksın eşyalarınızı çeyizinizi kaynanan gil alacakmış madem bırak alsınlar sesini çıkarma altınlarıda ver gitsin
Oğlanın kendi evi varmış eşyayıda kaynanan gil alacakmış düğünden sonra altın borcunda olmayacak oh tertemiz düğün itiraz etme bir şeye alınlar senin değil kaynananın zaten hiç umutlanma onu yedirmezler size
o kadar çok şey var ki ne yapacağımı bilmiyorum ama ayrılık görünüyorda gibi yani uzlaşamıyoruz size takip isteği attım ama mesaj atamıyorum oradan konuşma sansimız var mı
kendi evi yok 2-2.5 milyona ev almak için eminevime yazıldı her ay 15k para ödüyor çıksın diye bizim zaten belimizi büken nefes aldırmayan bu hangisini yapsın onuda anlıyorum o yüzden düğün şartım yok ama eğer ailesi yaparsada karşılığını bekliyor ailesinin durumları yokmuş kredi çekip borçla harçla yapacaklar diyor eşyalar olsun gelinlik olsun sonrasında da ne toplandiysa borcunu kapatacak sekilde bizden alacak bende buna izin vermedim dedim oyleyse hiç yapmasınlar karsiligini alacaklarsa tamam o zaman nikah yapariz diyo ama yine eşyalar gelinlik kuafor o bu ne olacak onu nasil yapicaz diyor dedim ikimiz bir oluruz yaparız dedim ben kimseye veremem altin dedim bu hesap kitabida biz yapariz dedim sünnet düğünü olayi icinde cok bir sey demedi heralde hakli buldu beni ama diger konular? alacak verecek ilişkisi istemiyorum diyo kimse bana getirmesin bende goturmiyim diyor kimseye borclu kalmak istemiyorum dedi sonra ben nasil bulup goturcem diyor eger toplanirsada alacak verecek defteri annemlerde diyo ben goturup vericem borcunu harcini vereceklerini hesaptan dussun kalanını bana verecek dedi ben yine kabul etmedim yani sence ben hakli degil miyim?
Canım benim, evlilik hazırlıklarında bu tür finansal konuları düşünmen çok doğal. Genellikle altınlar masrafların bir kısmına yardımcı olur ama tek başına her şeyi karşılamaya yetmeyebilir. Bizim zamanımızda da eşinle el ele verip bütçe yapmak ve belki de biraz birikimle başlamak çok işimize yaramıştı. Karşılıklı destekle her zorluk aşılır. ❤️🏡✨
Cevap
2Cevap
700 bin yeter
Yarıya böl çok zorlamaz kimseyi
bu para yoksa?
Bu da olsun ot gibi çalışmasın yatırım yapsın
3-4 sene içinde 400 bin toplanır
Yatırimı eve yapıyor her ay para öduyor ev çekilisine girmiş 1 sene önce onun taksitleri icin ugrasiyor
Aynen yeterli bir para bu ev dizmek için lükse kaçmazlarsa orta segmentte eşyalar ile ev dizilir 10 yıl sonra eşyalar zaten yenileniyor hem çok eskiyor yıpranıyor hemde insan yenilemek istiyor
Evin ne kadar borcu kalmış tam olarak
Evin borcu bitincemi düğün yapacaksınız yani evleneceksiniz
Ev borcu varsa evlilik işi yaş... İkisi bir arada olmaz 80 bin aylık almazsa maaş kurtarmaz
Ben de ev taksiti ödüyom 2 taksit daha kaldı 49 binlik sonrası 32 düşecek... 8 sene çalıştım 4 sene güzel birikim yaptım şu an evlenme mevzusu olsa küçük borçla yapabilirim birikimi akıllı yaptım çünkü
Cafelerde gezmeyi parayı değersizlestirmeyi bilirim ben de ama evlilik işi var ona göre hareket ettim
Valla helal olsun her erkek düşünemiyor bunu işte böyle ön görülü geleceği düşünen erkek zor bulunuyor artık inşallah gönlüne göre biriyle tanışıp evlenirsin senden güzel koca olur karakterini bilmiyorum ama kafan güzel çalışıyor aklın başında
Teşekkürler hanımefendii🫣🐣
Kötü yanım pek yok arada huysuz aksi oluyorum o da normal insan için
Evlenmeye değer dürüst biri lazım tabi yaş 26 vakit geldi
Rica ederim keşke benim kardeşlerimde böyle olsalar maaşları 70- 80 bin bandında hiç birikim yapamıyorlar ha gezmeleri falan fazla yok sevgilileri olduğunuda sanmıyorum ama nereye gidiyor bu para anlamıyorum emin evime yazıl evini al bari kiradan kurtul diyorum peşin ödeme yapması gerekiyormuş bende babam sizin için para biriktirdi onu kullanın diyorum o parayı şimdi verirse düğünde masraf yapmam demiş babam yapmasın kabul et evini al kiradan kurtul paanı kendin biriktir düğün parasını ayrıca daha ne zaman evleneceğiniz belirsiz kısmet ne zaman açılır bilinmez siz alın evinizi diyorum ama dinleyen yok 80 binde güzel para harcamasını bilene tabi
Peşin ödeme de çok değil ki sana bağlı 200-300 bin ideal
Benim 50 80bin olsa oooo neler yaparım
Senin yaş doğru mu
Yaşım 31
Bu sene çıksın istiyor hemen o yüzden peşin ödemeyi 500 bin 600 bin yatırmak istiyor hem kira hem eminevim taksitleri ikisi bir arada zor olur dedi bende arabanı satıp işine yakın bir yerden ev tut hem arabaya ihtiyacın olmaz hemde arabanı yenilemiş olursun dedim 1-2 yıl arabasız idare et dedim ama dinlemedi
Akıl lazım ona tabi... Ev en önemlisi araba alınır illa ben de Tekirdağdan alcam 1.5,2 milyon arası fiyat
Olgun düşüncen yaşından belli böyle hatun severim🥳
Çok iyi ama deprem bölgesindesin alacağın evin sağlam yapı olup olmadığına dikkat et mutlaka
10 senelik filan oluyor o fiyata bakalım
Ya yeni yapı olması sağlam olduğunu göstermez biz sıfır bina aldık 2 ay sonra deprem oldu ağır hasar aldı yıkıldı daha taşınmak bile kısmet olmamıştı senin az katlı binalara bakman gerek bu çok önemli hatta bulursan tek katlı olsun içi bakım istesin masraf istesin onlar yapılır ama yeterki bina yapısı sağlam olsun onada bir inşaat ustası falan bakacak bu işi bilen biri yani
Evet sağlamlık önemli boya parke kapı mutfak dolabı düğmeler musluklar değişince cillop oluyor zaten
Yapma bunları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?