12 gü

Siz kimi sevdiniz? Bir insanı mı bir ömrü mü?

Ben bir insanı değil, bir ömrü sevdim...
İnsanlar bana bazen soruyor:

"Neden hâlâ yalnızsın?" "Neden hayatına kimseyi almıyorsun?" "Neden bir şans daha vermiyorsun?"

Çünkü onlar bir insanın yokluğunu görüyor, ben ise yarım kalmış bir ömrü taşıyorum.

Ben aşkı, gelip geçici bir heyecan olarak yaşamadım. Birinin gözlerine bakıp hoşlanmayı aşk sanmadım. Ben, bir ömrü tek bir insana adamanın ne demek olduğunu öğrendim.

Sevdiğim kadını sadece güzel olduğu günlerde sevmedim. Yorulduğunda da sevdim, sustuğunda da, güldüğünde de... Çünkü benim sevgim şartlara bağlı değildi. O benim eşimdi; hayat arkadaşım, duam, huzurumdu.

Ve biliyorum ki o da beni öyle sevdi.

Eğer bugün konuşabilseydi, bana "Hayatına devam et." demeden önce, sevgisini yine aynı gözlerle anlatırdı. Çünkü bizim sevgimiz sahip olmak üzerine değil, birbirine emanet olmak üzerine kuruluydu.

Şimdi insanlar, bir boşluğu başka biriyle doldurabileceğimi sanıyor.

Oysa bazı insanlar yerini başka biriyle doldurmaz. Çünkü mesele bir insanı kaybetmek değildir; onunla kurduğun dünyayı kaybetmektir.

Ben kimseyi küçümsemiyorum. Kimsenin sevgisini de değersiz görmüyorum. Ama kalbim bir kez, sadakatin en derin hâlini tattı. Bir ömrü paylaşmanın ne demek olduğunu gördü. Bundan sonra aynı derinliği aramam kadar doğal ne olabilir?

Bu yüzden daha azına razı olamıyorum.

Çünkü ben, sevgiyi sadece "Seni seviyorum." cümlesinde değil; fedakârlıkta, sabırda, vefada ve son nefese kadar elde bırakılmayan bir elde gördüm.

Bazıları bunu inat sanıyor.

Hayır...

Bu, sevginin hatırasına duyduğum saygıdır.

Bir insan gerçekten severse, o sevgi yıllarla eskimez. Mesafeyle eksilmez. Ölümle de bitmez. Sadece şekil değiştirir. Bir zamanlar aynı sofrada edilen dualar, şimdi onun ardından edilen dualara dönüşür.

Ben geçmişte yaşamıyorum.

Ben sadece, bana emanet edilmiş bir sevginin kıymetini biliyorum.

Belki bir gün Rabbim beni onunla yeniden buluşturur.

O güne kadar kalbimde taşıdığım vefa, yalnızlığımın sebebi değil; karakterimin bir parçasıdır.

İşte bu yüzden hayatıma herkesi alamam.

Çünkü ben bir insanı değil, bir ömrü sevdim.

Ve bazı aşklar vardır...

Onların yerini başka bir aşk değil, sadece kavuşma alır.

Siz kimi sevdiniz? Bir insanı mı bir ömrü mü?