"Dolandırıcılar artık saf insanları mı hedef alıyor, yoksa en dikkatli insanları bile kandırabilecek kadar profesyonel mi oldular?

Dolandırıcılar artık saf insanları mı hedef alıyor, yoksa en dikkatli insanları bile kandırabilecek kadar profesyonel mi oldular?

Yaşadığım olayda her şey normal görünüyordu.

Evraklar, konuşmalar, güven veren tavırlar... Ama içimde bir kuşku vardı, olayı çözmek istiyordum, son ana kadar da dolandırıcıların beni dolandırıyorlar hissine kapılarak ilerlemelerine izin verdim.

Güvenilir bir siteye ilan vermiştim herkesin bildiği şu sarı site. Zaten ilana arabayı koyar koymaz Birleşik Krallık'lardan tut da hiç tanımadığım ülkelere kadar birçok yerden mesaj geldi ki bu yeni bir dolandırıcılık yöntemiymiş...

Onları geçmiştim ama daha sonra Türkiye içinden beni arayan bir vatandaş, aracı çok beğendiğini, hemen kapora göndermek istediğini söyledi...

Bakın burası çok önemli, burayı özellikle okuyun!

Noter üzerinden güvenli ödeme ile kaporayı gönderebileceğini, çok fazla dolandırıcılık hikayesi döndüğü için güvenli kapora gönderimi yapmak istediğinden bahsetti, ben de gayet mantıklı buldum.

Ama böyle bir şey hiç duymamıştım, ilk şüphe tohumunu orada attım...

Daha sonra saat 15.30 gibi işten izin alacağını, notere gideceğini ve noterden beni arayacaklarından bahsetti.

Dediği saatte de evet gerçekten beni bir kişi aradı, arka planda noterde duymaya alışık olduğumuz sesler vardı, işte sıra numarası sesi, insanların konuşma sesleri falan, çok profesyonel bir ortam oluşturulmuş...

İşte atıyorum, Mustafa Bey aracınıza talip olmuş, şu an güvenli ödeme talebi oluşturuyoruz, işlemi birlikte yürüteceğiz, bu süre zarfında sizi biraz bekleteceğim gibi işte klasik müşteri temsilcisi konuşmaları ile işleme devam ettim...

Daha sonra benim bu parayı hesabımda görebilmem için banka hesabıma girmem söylendi, banka hesabıma girdiğimde EFT bölümünü açmamam, çıkan yere verdikleri ismi ve açıklama kısmına da bir referans numarası vererek doldurmamı istediler...

Burada tamamen ben olayı çözmüştüm, benim için bu olay bir dolandırıcı hikayesiydi ve sonunu görmem gerekiyordu sadece ve ben artık malzeme yapmaya başladım olayı... Evet şimdi ne yazıyoruz diye iştahlı iştahlı böyle devam ediyorum, karşı tarafı da işte hani cezbediyorum tabii

Miktar kısmına 30.000 yazın dedi, tamam dedim 30.000 yazıyorum, şimdi dedi gönderim tuşuna basıyoruz dedi

Bastım dedim

Hesabında 30 bin lira görüyor musun dedi, hayır dedim görmüyorum dedim, işlemi onayladığınız anda göreceksiniz dedi, onaylıyorum ama gönderemiyorum dedim çünkü hesabımda 30.000 lira yok :))

O zaman dedi işleme devam edemeyiz dedi, 30 bin liranız olması gerekiyor dedi, ben de 30 bin lira yok size dedim, bana 30 bin lira gönderin ben dedim, havuza para düştü ya dedim, size geri gönderirim sıkıntı değil dedim, ben sana bir IBAN vereyim dedim 😄

Efendim öyle şey mi olur, güvenli ödemeyi oluşturacak tarafla sizin aranızda havuz oluşturuyor ve para havuzda bekletiliyor dedi, dedim kapat s********* git, benim dedim düzenli beni dolandıran dolandırıcım var onu aldatamam dedim, şak kapattı :)))

• Bilinçlendirme sorusudur, okuyun ve paylaşın çünkü bankacılık işiyle haşır neşir olmayan çok rahat şekilde o işlemi onaylar. İşlemi noter üzerinden yapıyor gibi göstermeleri güveni sağlar, çevrenize aktarın ki insanlar mağduriyet yaşamasın...
"Dolandırıcılar artık saf insanları mı hedef alıyor, yoksa en dikkatli insanları bile kandırabilecek kadar profesyonel mi oldular?