İnsanlar neden dolandırıcı oluyor, fark etmek mümkün mü?

Sosyal medyada dolandırıcılık neden bu kadar çoğaldı? İnsanlar neden bu yolu seçiyor? Meslek edinip bu işi yapanlar, karşısındaki masum insanları nasıl bu kadar kolay kandırabiliyor, nasıl üzebiliyor

Gerçek hayatta hiç mi vicdan azabı çekmiyorlar? Kimsenin canını yakmaktan korkmuyorlar mı? Adalet bir gün herkesi bulur deniyor ama insan bazen “yaşattığını yaşamadan öğrenmiyorlar” diye düşünüyor. Sizce insanlar neden bu yolu seçiyor? Psikolojik, ekonomik veya toplumsal bir nedeni mi var? Bu kadar merhametsizlik nasıl normalleşti? Ben öyle vicdansız, Allah’tan hiç korkmayan, bir kulun canının yanmasından adeta zevk alan insanlar gördüm ki… İnanılır gibi değil. Ailesinden bile korkmasına rağmen yaşı küçük insanlar sosyal medyadan ne hakla başkalarını dolandırabiliyor?

Bir uygulama üzerinden ailelerinin kimlik bilgilerine ulaşıp, para vermezsen ailesiyle tehdit edenler var. Biz bunları polise şikâyet ettiğimizde ise gel gör ki çoğu zaman hiçbir sonuç çıkmıyor.

Allah, öbür dünyada onlara en ağır cezayı versin inşallah. Çünkü bu dünyada bazıları gerçekten yaptığının karşılığını görmeden hayatına devam ediyor.

Güncellemeler
6 ay
Sizin hiç başınıza geldi geldiyse anlatır mısınız dinlemek istiyorum.
İnsanlar neden dolandırıcı oluyor, fark etmek mümkün mü?