Küfürler, aşağılayıcı hakaret ve sözler, nokta gibi görev gören dile yapışmış küfürler, herkesin ağzında edepsizlik, saygısızlık, hakaret, küfür… rezalet bir durum, dilimize zarar verecek kadar da yaygın.
11 sa
Cevap
23Cevap
Eğitim yok çünkü. aile terbiyesi yok.
Bence insanların çoğu artık fikrini anlatmaktan çok karşı tarafı bastırmaya çalışıyor. Sabır azaldı, tahammül azaldı, herkes kendi doğrusunu tek doğru sanıyor. Üslup bozulunca da haklı olsan bile sözünün değeri düşüyor. İnsan biraz saygıyı ve ölçüyü kaybedince konuşma değil, kavga başlıyor.
Küfür dilin cilasıdır
Tabi her yerde söylenmez veya durduk yere iletişim yöntemi olamaz
Ama dayıların tavla oynadığı çay ocağında küfür olmasın da ne olsun be kadınlar bizi asla anlamayacak 🥸📿
Herkesin senin gibi kanadı yok cennetten dünyaya düşerken canın yanmadı mi
Bu herkesin kendi bakış açısı kişiye ciddi hakaret yoksa rıza varsa şaka amaçlı üslubun ne önemi var
Kendi duruşun için üslubunu bozmaman bu senin tercihin veya aldığın aldığın eğitim ve kendine saygından dolayı üslubunu bozmadığını söylüyorsun ama tanımadığın insanlara eğitimsiz ana babanın eğitilememiş çocukları derken o çok değer verdiğin özsaygın hiç yara almıyor mu
Kibir de bir üslup bozukluğudur ya da insanlar istediği şekilde yaşasın kimse kimseye karışmasın ne dersin
Eğitimsiz ve cahil bi toplumuz maalesef işin aksi tarafı da her konuda fikrimiz ve bilgimiz var ne arastırırız ne okuruz ne de kendimizi geliştiririz böyle bi toplumuz maalesef
Küfürü çok kullanmak kötü olsa da bazen derdini anlatmanın en iyi yolu küfür etmektir
Sen prensen olmaya devam edebilirsin ama ben bu ya hayatın anasına koymaya geldim
Zikik yazdım da sansürledi
Sitemim sisteme dünya çok adaletsiz herkes sizin gibi pembe bir hayat yaşamıyor
Bu toplum bozuk valla ayrıca daha bozulacak ahır zaman kötü
Bir taraf toplumsal değerlerin yok olmasından şikayetçi bir taraf toplumsal değerlerin baskıcı olmasından şikayetçi. Arası nasıl olacak acaba
Üslup da toplumsal değerlerin bir patçası
Bir parça iyi olsun diğerleri bozuk olsun olmuyor işte. Bozulma tümden oluyor
Bence lüfür ifade becerisindeki ve entellektüel yetersizliklerle ilgili… ifade edemiyor, kelime kullanamıyor küfürle teleafi etmeye çalışıyor
Küfürler zaten bir dilin bel kemiği ve konuşma dilindeki ünlemlerdir, no problem
Anlamazsın anlayamazsın
Özgürlük anlayışı yanlış olduğu için
Yaşın 100 olmuş teyzem toplumu falan bırakta biraz da öteki tarafı düşün
Allah gecinden versin
çevreni değiştir
Özgür toplumuz ya o yüzden
Eğitim ve empati şart
İktidar sistem yüzünden
Kimsede empati yok çünkü
Ana babadan ne görürse sonuç bu eğitim. yok
Şarkılardan dolayı
Zaten öyle. Artık 8-10 yaşındaki çocukların ağzı bile küfür dolu. Ben o yaştayken bildiğim tek küfür ş*refsiz ve n*mussuzdu ve onu da yeni öğrenmiştim. 😁
Buraya has
Kapris
Öyle maalesef
Kitap okumayınca öyle oluyor
Toplum bozuk
Olması gereken bu
Burada çok fazla
Her ülkede var ya
Her ülkede küfreden küfürü anadili gibi kullanan insanlar var mesela ben oyun oynarken yabancı insanlarla karşılaşıyorum fazla küfreden insanlar cok yani biraz yetiştirme tarzıyla alakalı ama en çokta okullar önemli okullarda çok fazla küfreden insanlar var millette onlardan göre göre alışıyor
Üzücü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu gözleminde yalnız olmadığını biliyoruz. 😔 Dilin bir toplumun ruh halini yansıttığına inanırız. Hızlı akan gündelik hayat, sosyal medya gibi platformlar, belki de ifadelerin daha keskin veya düşünülmeden sarf edilmesine yol açmış olabilir. Bu durumun hepimizde yarattığı bir hassasiyet var gerçekten. ✨📚