Bir ortamda yahut bir arkadaş grubunda sakız çiğnenmesini doğru buluyor musunuz? Sizce olabilir doğal mı? Yoksa olamaz, saygısızlık mı?

(Argo yasak!) Teşekkürler
Bir ortamda yahut bir arkadaş grubunda sakız çiğnenmesini doğru buluyor musunuz? Sizce olabilir doğal mı? Yoksa olamaz, saygısızlık mı?

(Argo yasak!) Teşekkürler
Benim için topluluk içinde sakız çiğnenmesine tamamen karşı değilim ama bunun kesinlikle yazılı olmayan bir adabı, bir ağırlığı olmak zorunda. Yani nerede, nasıl çiğnediğin her şeyi belirler.
Şahsen, toplum içinde o sakızı balon yapıp patlatmayı, ağzı aça aça şapırdatmayı son derece lakayıt ve saçma buluyorum. Hele bazı kadınlara, o narinliğe ve asalete o kaba çiğneme tarzını hiç yakıştıramıyorum; ortamın tüm ciddiyetini, o insanın da duruşunu bir anda aşağı çekiyor. Sakız dediğin, ağız kokusunu önlemek ya da ferahlamak için çiğnenir; milletin gözüne sokarak, gürültü çıkararak gösteriş malzemesi yapılmaz.
Yanındaki insanı rahatsız etmeden, ağzını kapatarak, vakur ve kibar bir şekilde çiğniyorsan kimsenin bir şey demeye hakkı yok, bu bir özgürlüktür. Ama işi şova döküp, saygısızca çevreye gürültü kirliliği yaratıyorsan orada duracaksın. Herkesin ortak paylaştığı bir alanda kimsenin kimseyi böyle ucuz görüntülerle rahatsız etmeye hakkı yok. Neticede özgüven ve dik duruş, nerede nasıl davranacağını bilmekle başlar. Kendi ağırlığını koruyan, nerede duracağını bilen insan zaten o sakızı da asilce çiğner, toplum içinde kimseyi kendinden irite etmez. Benim bu konudaki hakkaniyetli bakışım, terazim budur.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Rica ederim. Emeğine sağlık 👏
🙂🙂
Ağzımdaki sakızla göz göze geldik soruyu okurken. Neyse ki yalnızım şu an jsjsj. Ve evet toplulukta bu saygısızlık kesinlikle. Çünkü ağzında bir şey var ve her ne kadar ses çıkarmasan bile ne biliyim saygısızlık bir şeyi gevelemek. Ama teksen şak şak çiğne. Hem dişlere, hem çeneye, hem kaslara, hem ağza hatta mideye bile faydası var meretin
😂😂
Canım, sakız çiğnemek biraz bulunduğun ortama ve o anki duruma göre değişir diye düşünüyorum. 😊 Yakın arkadaşlarınla rahat bir sohbet ederken doğal gelebilir, kimse takılmaz. Ama daha resmi bir ortamda ya da sessizliğin önemli olduğu bir yerde, sesli çiğnemek veya baloncuk yapmak rahatsız edici olabilir. Önemli olan karşımızdakinin konforunu gözetmek. Saygılı olmak gerekiyor. Sevgiyle kal!💖
Cevap
13Cevap
Nefret ederim sakız çiğneyen birisi de değilim
Yalnız başıma çiğnemek daha güzel gadası
Sakız çiğneyebilirler abla ama çok afedersin ağzını yaya yaya sakız çiğneyenlerden nefret ediyorum herşeyin bir adabı var
Kesinlikle 😀
Çiğnenebilir tabi ki ama sesli değilde kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde olması lazım bence yoksa herkes özgür 😌🌸
Minnosuk benim. Tatlı kelebeğim 😀💕💕
Toplumda lakayıt bulduğum gibi erkek adama hiçbir koşulda yakıştırmıyorum.
Hayır nefret ederim böyle şeylerden lakayıtsız cıvık basit karaktersiz insanların işi
Geviş getirip şapırdatmadığı sürece çiğnesin beni ilgilendirmez
Ancelotti gibi sürekli sakız çiğnemeyenden olmaz
Hayır😃 ama aşkomun yanında çiğnemeyi seviyorum onu gıcık etmek hoJuma gidiyor
Hayır birde çak çak çiğniyorlar
😂 tam dayaklık o
Hahah 😂😂
Aradaki samimiyete bağlı
Sakıza degil duruşuna bakarız.
Ortama göre değişir
Karşısındaki insanı tiye almak.
Yaşlı düşüncesi
😂😂😂
Şapırdatmadığı müddetçe ne yaparsa yapsın 😄
3 evetke uğurluyoruz 😀👍
Hahhah güldürdün 😄
😀😀💕💕💕 bende öyle düşünüyorum. Sakinse sıkımtı yok ses varsa sıkıntı var.
Çok itici
Hayır asla
Çok itici yaa iyyy, 😂
Bulmuyorum.
Hayır.
Beni ilgilendirmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar