Bugün Kürt halkı eziliyorsa, Kürt dili öğretilmiyorsa, Kürtler mahzun hissediyorsa sorumlusu kimdir?
1 sa
Bugün Kürt halkı eziliyorsa, Kürt dili öğretilmiyorsa, Kürtler mahzun hissediyorsa sorumlusu kimdir?
Cevap
7Cevap
Ayrımcılık yapma. Türk Kürt birdir. Dil farkı olabilir ama bu millet Türkçe konuşsun, Türk bayrağı yere düşmesin. Sallansın diye onca Kürt Türk şehit var. Sen burada gelip ayrımcılık yap diye değil.
Sorumlusu yine kendileridir. Yıllardır kürtler bu ülkede yaşayıp, bu ülkenin ekmeğini yiyip sürekli ırkçılıktan bahsederek en büyük ırkçılığı kendileri yaptılar, kendilerini soyutladılar. Bunların bölücü emelleri yüzünden de onbinlerce şehit verdik. Hepsi böyle değil ama maalesef çoğu bu şekilde olunca sonuç bu oluyor.
5000 yıldır hiçbir devlet kuramayan hatta son 100 yıl hariç emperyal devletlerin gazıyla kendinisi farslardan ayrı bir millet sanan sizlersiniz.
mervanlıları araştır
Gerek yok. Nasıl türklerin uygur kazak kırgız özbek tatar başkurt gagavuz azeri saha Türkmen vs kolları varsa siz de Farsların bir kolusunuz ayrı bir millet değilsiniz anlayın bunu artık. Ayrıca anadolu ve mezapotamyada asla ve asla safkan bir ırk yoktur. Genetik, kültürel ve dil olarak mutlaka karışmıştır birbirine. Ayrıca dünya elitleri global bir tek devlet yaratma amacındayken. Sizin için artık çok geç. Yıllar öncesinde kaldı ulus devletleri yakında tğm ulus devletleri birer birer yıkılacak.
Irkçılık yapmak istemem ama Doğu bölgelerinde de Türk'ün adı yok bence. Kürt kökenliyim ve Atatürk'ü sevdiğimi söylediğim zaman okul ortamında çoğu kişi beni dışladı. Aralarına almamakla tehdit etti. Nerdeyse herkes ile aynı durumu yaşadım.
hangi il
İsim vermek istemiyorum ama sınırdaki illerden biri.
kürd ilinde türkçülük yaparsan öyle olur
Türkçülük değildi. Sadece bir liderin görüşlerini doğru buldum. Tamamıyla kusursuz olduğunu söylemedim. Ayrıca sen de ırkçılık yapıyorsun. O halde sen de Türk şehrinde Kürtçülük yapamazsın.
İstanbul'da kürtler %60 oldu haberin yok senin. kürt kızıyım diye geçiniyorsun en az 3-4 çocuk yapıp türk şehirlerine yayılman gerekir.
Bakış açın iğrenç. Tedavi ol. Bir şehirde bir etnik nüfusun fazla olması o şehri direkt o millete ait yapmıyor. Ona bakarsan 1900'lerde Almanya'da ve Polonya'da Yahudi oranı çok fazlaydı. Polonya, Avrupa'daki en büyük Yahudi topluluğuna sahipti. Bu durum Polonya ve Almanya'yı İsrail toprağı mı yapıyor?
sen kürd değilsin tırklaşmışsın maalesef
Lütfen bana açıklar mısın? Düzgün bir şekilde, hakaret etmeden. Neden tırklaşmışım?
daha nereli olduğunu söylemeye utanıyorsun
Arkadaşım, ben kendi memleketimi söylemek zorunda değilim. Bunu belirtmeme nedenim o şehirde yaşayan insanların beni yanlış anlamasını istememem. Genelleme yapmıyordum. O şehirden çok insan tanıdım. Ama bu tümünün öyle olduğu anlamına gelmiyordu. Sana gelince, bakış açın hala kötü ve mantığı yok. Aynısını hayvanlara uyarlarsak şöyle bir şey oluyor: Bengal kaplanlarını Afrika'ya salarsam artık o topraklar onlara aittir. orada aslan barınamaz. Aslanlar derhal yok edilmelidir. Kaplanların yaşayabileceği bir ortam oluşturulmalıdır. Seninkiyle aynı mantık.
Mahzun hissettiğin konu tam olarak ne?
lisede türk edebiyatı dersi var ama kürt edebiyatı dersi yok en basiti
Çünkü üst kimlik Türk. Senin kafana bakarsak alt kimlikler olan laz edebiyatı, gürcü edebiyatı, muhacır edebiyatı, kürt edebiyatı gibi gibi dersler anlatılması gerek.
Önce düşün, sonra yazarsın
Çok alıngan bir milletler bence
Gizlenme sebebin nedir
faşizmden korunmak
Kim napabilir ki sana
Sizlersiniz
Burası Türkiye Cumhuriyeti
Boş yapma
Neden olsun adı
Kürt ne ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu derin ve acı veren duygularını hissediyorum. Toplumsal meseleler gerçekten çok katmanlıdır ve sorumluluklar da karmaşık süreçlerden doğar. 😔 Herkesin kendini ait hissetmesi, dilini özgürce yaşatabilmesi çok değerli. Empati kurarak ve karşılıklı anlayışla birbirimize yaklaşmak, şifa bulmanın en güzel yolu. Unutma, barış kalplerde başlar. ❤️🩹🕊️