Üniversitede takıntılı arkadaş nasıl uzaklaştırılır, böyle bir durumla başa çıkmak için ne yapmalıyım?

İlk başta o çocukla yakın arkadaştık her şey çok normaldi. Sonra ben biriyle sevgili oldum hatta o çok destekledi bu ilişkiyi ama ben ilişki içindeyken “birbirimizin sevmediği insanlarla konuşamayız” diye bir sohbet yaşandı, çocuğu sevmesine rağmen. O günden sonra uzaklaşmak istedim. Uzaklaşmama tam olarak izin vermedi imkan bulduğu her anda tuhaf hareketler sergiliyor, çenesini titretiyor, ağlıyor, sürekli yazma dememe rağmen paragraflar yolluyor ve bu mesajlarda senin için ağlıyorum geceleri, sen duygusuzsun, sen kötü birisin ben sana ne yaptım yazıyor, hiçbirine cevap vermeme rağmen haftalar boyunca devam ediyor. Aslında başka arkadaşları var ama hayatımdaki ilk ve en iyi arkadaşımsın diyor. Sakın bana aşık sanmayın, gerçekten değil. Olsa anlardım. Hepsi tamamen arkadaşlık travması, hayatında hiç arkadaşı olmamış her zaman dışlanmış ki zaten bu çok normal çünkü dışarıdan bile normal gözükmüyor aslında. Göz teması az kuruyor, parmaklarıyla sürekli tıkır tıkır piyano çalar gibi hareketler yapıyor, ailesiyle maksimum 10 saniye telefonda konuşuyor. Sınıfta istediği yapılmazsa yere oturuyor herkesin gözü önünde. Eğer arkadaşlarımla beni dışarıda görürse ve yanımıza onu kabul etmeyeceğimiz için gelemezse bizi dinlemek için emekleyip kapılardan onun hakkında konuşuyor muyuz diye dinliyor ve bunu kütüphane gibi toplu yerlerde yapıyor. Sınıf değiştirmek istiyorum aslında ama imkansız dedi dekan yardımcısı ve öğrenci işleri. Numaraya göre oluyor, senato kararı olmadan olmaz diyor. Yani aynı sınıfta tıkılı kaldım. E derslerimiz aynı saatte başlıyor ve aynı yurtta kalıyoruz. Her sabah defalarca beni arıyor, açmadan da arıyor. Mesaj atıyor. Sen git ben gelmeyeceğim diyorum, ona rağmen gitmiyor, derslere girmemek pahasına kapıda bekliyor sırf benimle gitmek için devamsızlık yapıyor. Sırf ben de ondan kaçmak için tüm ilk saat devamsızlıklarımı bitirmiştim. Sadece değil arkadaşlarıma yazıyor, onlara da ağlıyor. Sınıf içinde de ayrı ayrı girdiğimiz dersler oluyor, onun grubunda olmamama rağmen benim de olduğum derslere giriyor ya da girmese de çıkışında bekliyor, yine aynı anda dönebilmek için. 1 keresinde yolda yürürken karşımdan geliyordu, ben telefonla konuşuyordum yanımdan geçer gider diye düşünmüştüm ama bir anda sarıldı. Ne yapacağımı bilemedim hafif ittirdim gitsin diye sonra da konuşmadan yürümeye devam ettim. Bakın arkadaşlar sakın aşk demeyin KESİNLİKLE DEĞİL. ADIM KADAR EMİNİM BUNA. Öyle sevgili olmak istediği kızlara farklı davranıp zaten hatta bu olaylar yaşanırken bir kızdan hoşlanıyordu o sevgili yapınca da ağlamıştı yani kesinlikle aşk değil direkt takıntı ama hoşlanma kesinlikle değil. Olsa anlardım, ağzıyla da diyor zaten seni öyle sevmiyorum diye. Bir keresinde bir arkadaşımı başa baş çağırıp benim tarafıma geç, o çok kötü bir kız ben çok iyi bir arkadaşım deyip bana karşı doldurmaya da çalışmıştı, ona rağmen hâlâ peşimi de bırakmıyor. Sizce ne yapmalıyım bana lütfen akıl verin!!!

Güncellemeler
20 sa
UZUN DEMEYİN HEPSİNİ OKUYUN LÜTFEN ÇOK ÖNEMLİ
Güncellemeler
19 sa
ÖZET: bi çocukla arkadaşlığım, ilişkim başladıktan sonra onun sınır ihlalleri nedeniyle bozuldu. Uzaklaşma taleplerime rağmen kişi; haftalardır bana paragraflar dolusu mesaj atıyor, duygusuz olduğum ithamlarında bulunuyor ve cevap vermediğim halde tacizini sürdürüyor. Aynı sınıfta ve yurtta olmamız nedeniyle her sabah beni defalarca arıyor, derslere girmeyip kapımda bekliyor, takip ediyor, kütüphane gibi toplu alanlarda bizi dinliyor ve izinsiz sarılıyor. Ne yapmalıyım?
Üniversitede takıntılı arkadaş nasıl uzaklaştırılır, böyle bir durumla başa çıkmak için ne yapmalıyım?