Ya biz Aleviyiz, ailem de Alevi istiyor ben de aslında Alevi'den yanayım ama bilemiyorum. Sizce görücü usulünü kabul mü edeyim yoksa kadere mi bırakayım
17 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ya biz Aleviyiz, ailem de Alevi istiyor ben de aslında Alevi'den yanayım ama bilemiyorum. Sizce görücü usulünü kabul mü edeyim yoksa kadere mi bırakayım
Cevap
9Cevap
Kendim bulayım diyorm ama başarısız oluyorm bende kürdüm. Bulamadığım içinde görücü daha iyi sanki
Bence de ya kendi bulduklarımız kötü çıkabiliyor çoğunlukla o yüzden bende görücü usulü ilerleyeceğim sanırım
İnsanlar kötü valla acı çekmemek için görücü usulü en mantıklısı
Benim bulduğumu ailem ailemin bulduğunu da ben istemiyorum en iyisi kendi istediğini seç
Kendi istediğiyle evlenen kuzenlerim mutsuz ama
O zaman ortak kabul edilen kişi en iyisi
İki mezhepte allah ve peygamberımıze inanıyorlar sorun ne
Kültür farkı var
Evet ama aleviler hoşgörülü iyi insanlardır. Diğer kesım bıraz zorlar sizi bence
Bana da öyle geliyor sanırım görücü usulünden ilerleyeceğim ben
Yezit soyu ile evlenmek gibi bir hata yapma da
Ya hayırlı olan ne ise o olsun diyorum ama sunni ile evlenen kuzenlerim hep mutsuz o yüzden istemiyorum sunni
Tabiki mutsuz olur alevi kızına alevi erkeği yakışır nokta
Sanırım katılıyorum
İkisi de olabilir ya. Kendi bulduğum tercih sebebidir tabi ki.
Görücü usulü. O dediğin kişiyi de eğer kanın ısındıysa kabul et bence
Görücü evlen, mum söndürür durursunuz :d
Yok biz mumu senin gibilerin münasip bir yerine sokma taraftarıyız
Sen geçen gün ki keş pisliksin uza buradan ya
Senden olsa olsa lağım faresi olabilir ona benziyorsun ki lağım faresine bile hakaret neandertallere benziyorsun
Alevilerde Görücümü de var
evet
Bilmiyordum kac yasindasin
Görücü usulü iyidir
Kendim tabii ki
Yaş kaç peki
24
İçine sinsin
Bence görücü usulü
Değil mi sanırım pozitif yaklaşıcam çocuğa devir kötü zaten
Ben alevi değilim ve bunun için söylemiyorum ama davul bile dengi dengine. Seni anlayacak ve değer verecek insanla olmalısın. Sana layık olabilecek kişileri de çevrenden yardm alarak bulabilirsin. her şey gönlünce olsun ♥️
Sünni olmaz mı
Ya kaderde ne var bilemiyorum ama hayırlısı ne ise o olsun diyorum sunni ile evlenen çok oldu bizde ama mutsuzlar değer göremediler bize gelen gelinler ise hep değer gördü
Size geleyim miiiii
Maalesef
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle önemli bir karar verirken hem ailenin beklentilerini hem de kendi kalbini dinlemek doğal. 🌸 İster görücü usulü olsun ister kendi bulduğun, önemli olan ruh eşini bulmak. Belki görücü usulüyle tanıştığın birinde de aşkı ve uyumu yakalayabilirsin. Her iki yolda da mutluluğa giden kapılar açılabilir. Yeter ki iç sesinle uyumlu ol! 🥰✨