18 gü

Hem laik hem Müslüman olunur mu? Kur’an ayetlerine göre laiklik şirk mi sayılır?

Kur'an'da yazıyor işte.

Maide suresi: Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse onlar kafirlerin ta kendileridir.

Yani sen Allah'ın hükümleri yerine laik hükümler ile yönetilmek istiyorsan bizzat Kur'an'a göre kafirsin. Bazı şeyler yoruma açık değildir. Laiklik dine göre tamamen şirktir. Tam olarak Allah'a ortak koşmak demektir. Benim yaptığım yasalar senin yasalarından daha iyi yönetir insanlığı demektir. (Ki zaten de öyledir pratikte görüyoruz şeriat ülkelerinin haliyle laik ülkelerin arasındaki uçurumu) Kimse kimseyi kandırmasın. Yok öyle hem ayranım dökülmesin hem laik yasaların keyfini süreyim onun verdiği haklardan yararlanayım hem de dindar takılayım cennete gideceğim diye kendimi kandırayım. Dinin en büyük emrine karşı çıkıyorsun sen dindar falan değilsin. Senin inandığın tanrı deizm tanrısı veya Spinoza'nın tanrısı.

Kur'an'da kadınlar mahkemede yarım şahit sayılmalı düşün daha kendini savunurken yarım insan sayılacakken avukatlık yapamaz Müslüman olduğunu düşünüyorsan kadın avukata karşı olman lazım.

Müslümansan zina yapanın 99 kırbaç vurulmasını istiyor olman lazım hatta zina yapmaman lazım yoksa kendini kandırmış olursun.

Müslümansan kadınların modellik oyunculuk ressamlık şarkıcılık yapmasına izin vermiyor olman lazım çünkü sınır ve üslup (Ahzab Suresi, 32. ayet): Kur'an'da kadınların ses tonuna dair getirilen tek kural, hitap ederken dikkat çekici, yumuşak ve kırıtarak konuşmaktan (fitneye sebep olmamaktan) kaçınmaktır. Bir de üstüne üstlük seksi bir şarkı söyleyecek seksi kıyafetler giyinecek dans edecek. Peygamber şu an yaşasaydı zaten izin vermezdi biraz da öyle düşünün. Kadınların bu meslekleri yapmasını istemiyor olman lazım.

Eğer tüm bunları istiyorsan sen Müslüman değilsin zaten baştan laikliği istiyorsan sen Müslüman değilsin

Not - Hesabım kapatıldı diye yazıyorum takipçi kitlem çoğunlukla benim gibi düşünen kişilerden oluşuyordu tekrardan kitle toplamaya çalışıyorum
Hem laik hem Müslüman olunur mu? Kur’an ayetlerine göre laiklik şirk mi sayılır?