Babam sürekli küfür edip bizi suçluyorsa onu kötü baba olarak görmekte haksız mıyım?

Ben 19 yaşındayım, iki erkek kardeşim var, biri 15 biri 12 yaşında, annemiz yok, babamla yaşıyoruz ama babam hiçbir şeyden sorumluluk almıyor, kendi finansal yanlışlarını da bize yıkıyor. Babam 48 yaşında, adamın sigorta girişi 33 yaşında, düşünün kaç yıl hakkını yedirdiğini millete. Hakkını yedire yedire bir ev bile alamamış. Zamanında babası hurdacı olan bir arkadaşım var, bazen de kağıt topluyor, adam, onların bile evi var, zamanında almışlar ama bizim yok. Adam bunu bile bizden çıkarıyor, demez mi milletin çocuğu çalışıyor getiriyor ev alıyorlar. "Milletin çocuğu" dediği kişiler de 30-35 yaşında, işini gücünü eline almış, kendi hayatını kurmuş, ailesine destek olan insanlar, bizim daha okulumuz bile bitmemiş. Ayrıca öyle laf ettiğine bakmayın, sırf dükkan açsın kendine diye üç ay ailecek bir dükkanda çalıştık, parayı da ona verdik ama ona sor asla memnun değildir, kötüyüzdür, biz yetersizizdir ve babamın üslubu da o kadar kötü ki, senin çocuklarının annesi yok, hayata geride başlıyorlar, insan daha dikkatli olması gerekmez mi? Neden bilmiyorum, karşındaki senin düşmanın değil ya, hadi bak sinirlisindir o an yine anlarım, bak yine alttan almaya çalışıyorum ama durduk yere sürekli küfür, sürekli aşağılama hali neden yani? Adam bir şeye hayır demek için "seni gebertirim bak" diyor, hayır demek yerine onun hayırı bu, kendi içinde küfürden dil yaratmış gibi. Arıyor mesela beni, kardeşim ne yapıyor diye sormak için "Ne yapıyor o i! bne, ne yapıyor o p’zvenk" diyor, bu doğru mu gerçekten ya.

Babam sürekli küfür edip bizi suçluyorsa onu kötü baba olarak görmekte haksız mıyım?