Merhaba. Benim uzun zamandır aşamadığım bir problemim var ve gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. erkek arkadaşımı çok seviyorum ama onu aşırı kıskanıyorum. Bu kıskançlık normal seviyeyi geçti diye düşünüyorum. Mesela arkadaşlarıyla dışarı çıkacak, bir kafede oturacak desem bile içimde inanılmaz bir huzursuzluk oluyor. Sürekli "Ya orada başka kızlara bakarsa?", "Birini beğenirse?", "Benden daha güzel birini görürse aklı kayar mı?" gibi düşünceler kafamdan çıkmıyor. Aslında bana o an bir şey yapmış olması gerekmiyor, tamamen kendi kafamda kuruyorum ama buna engel olamıyorum. Telefonu geç cevap verse bile aklıma bin tane senaryo geliyor.
En çok da dışarı çıktığında etraftaki kızlara bakmasından korkuyorum. Sürekli bunu düşünüyorum ve düşünmekten kendimi alamıyorum. Ona güvenmek istiyorum ama sanki beynim sürekli kötü ihtimalleri önüme koyuyor. Bu yüzden bazen gereksiz yere geriliyorum, moralim bozuluyor ve bunu ona da yansıtabiliyorum. Böyle davranınca ilişkiye zarar vereceğimden de korkuyorum.
Bu durumun sebebi özgüven eksikliği mi, bağlanma şeklim mi, yoksa gerçekten normal bir kıskançlık mı bilmiyorum. Bu düşüncelerle nasıl başa çıkabilirim? Kafamda kurmayı ve sürekli en kötü senaryoları düşünmeyi nasıl azaltabilirim? Ben onu bunaltmak ya da kontrol etmek istemiyorum ama kendi içimde yaşadığım bu kaygı beni çok yoruyor. Bu durumu yaşayan veya atlatan biri varsa tavsiyelerini gerçekten duymak isterim mesela şu an dışarı çıktı cafeye ve ben ölüyorum yani evde ve ona belli etmemeye çalışıyorum ama çok zor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer