Önemli olan zina yapmamak değil mi? Benim mağdur olup olmayacağım veya kanuni haklarımdan kime ne. Ben kendimi garantiye almışım ki resmi nikaha gerek duymuyorum belki.
21 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Benim eski karım. Sırf resmi nikahlıyım diye boşanırken iş buşamam düzen kuramam diye nafaka talep etti. Ben de bunu bildiğimden bir yıl ödedim. Bu ona yasal olarak verilmiş bi haktı
İşler yolundayken her sey okey ama işler ters gittiğinde kafanı taşlara döversin.
Biz boşanırken malları adil paylaşmadık. ama kavgayla boşanmadığım içindi. Sen mesela aldatıldığı da kapı dişarı edildiğinde yasa seni yanlız bırakıcak
Hatta sırf bu sebeple belki bitiremiceksin evliliği. Aklın varsa yapma derim. Gerisi senin biliceğin şey
Konu zina olmasın özgürce sevişeyim değil. Nikah eşlerşn birbirine verdiği sözün devlet garantisi ve arabulucuğuna qlınmasıdır.
Saf olmayın allah aşkına
Saf değilim ben ilk evliliğimi 4 yıl önce yaptım hem resmi hem dini hemde gazetelere basıldı. Duymayan kalmadı görüşmediğim tanıdığım tanımadığım kim varsa yedi düvel duydu. 9 ay sürdü adam madde bağımlısı çıktı. Boşanırken o kanun ve adalet hakim bilmemkimler adam ailesiyle yaşıyor işsiz diye ona acıdılar ben mağdur oldum 1 bavulla kapıda kaldım. Altınlarımı onlar almıştı ispatlayamadım aynı evde kalmışsınız dediler harcanan şeyler ortak dediler her neyse baktım olmicak başım ağrımasın diye anlaşmalı boşandım. Yani demem o ki senin o kanunların beni asıl o gün mağdur ettiler aynı s@lakligi neden bir daha yapayım. Baktım olmuyor alırım birikimimi herkes kendi yoluna sen sağ ben selamet der çıkar hayatıma bakarım daha kolay
Yetişkin insansın tercih senşn
Noldu gerçekler acıymış demi
Senin gerçeklerin. Ben san daha fazla vakit ayırmak istemedim.
Evet benim gerçeklerim kimseyi ilgilendirmiyorsa imam nikahıyla yaşamam neden sorun olarak görülüp ilgilendiriyor diye soruyorum işte bende tam olarak
Hayret, genelde kadınlar tam tersini düşünür.
Boşandığı anda erkeği maddi olarak son kuruşuna kadar soymak ister çoğu kadın.
Senin böyle düşünmemene hem şaşırdım hem sevindim. Demek ki dünyada tek amacı erkeği sömürmek olmayan kadınlar da varmış :)
Sorun garanti değil, imam nikahı diye eskiden kaldı, adet olarak devam ediyor. O zaman resmi nikah yoktu zaten,
Nikah demek, evlendiğini ilan etmek demek, sen 2 kişiyle nikah kıyamazsın, evlendiğini ilan ettiğin sürece imam nikahlı olabilirsin
Eşin Allah korusun vefat ederse resmi hiçbir hakkın olmaz... dımdızlak ortada kalırsın.. eşinin bütün mirası çocuğun yoksa eşinin kardeşlerine kalır.. seni de kocanın evinden atabilirler.
Canım, bu konuda hissettiğin o karmaşık duyguları çok iyi anlıyorum. 🫂 Toplumsal yargılar insanı yorabilir. Resmi nikah, sadece hak kaybı olarak değil, olası zorluklarda seni ve hayatının tüm paydaşlarını koruyan yasal bir zemin gibi düşünebilirsin. ⚖️ İnsanlar genellikle bu yüzden endişe duyuyor. Kendi güvencen çok değerli ama hukuki bağlar, gelecekteki belirsizliklere karşı sana ve varsa çocuklarına güçlü bir destek olabilir. ✨ Kalbinin sesini dinlerken bu dengeyi bulmak sana iyi gelecektir. 💖
Cevap
12Cevap
Imam nikahı olmanın belli şartları var Bunlar sağlanıyorsa gerisinin hiçbir önemi yok millet ne derse desin boş birçok ünlü Nikahsız yaşıyor resmi Nikahsız yaşıyor
İmam nikahını çevrendeki herkesin bilmesi lazım gizli saklı olmuyor onu da biliyorsundur muhtemelen. Bu şarta uyulduğu sürece ben desteklerim
Kadın ve erkek birbirinden razı olduğu sürece kimseyi ilgilendirmiyor
zina sayılmaması için sadece imam nikahı yetmez. kendinizi kandırmayın
Belediyeden onay istiyor Allah zaten
evet istiyor. sonra bırakılınca mağdur etti beni diye zır zır ağlıyorsunuz.
Ağlarsam o zaman konuş
:) haber verirsin hevesini alıp gittiğinde.
Ok.
Kadınların derdi para pul olduğu için zina konusunu çok umursamıyor, ilişkide resmiyet istiyorlar
kısaca evlenmek için değilde cinsellik için yapıyorun arada fark var
Ailenin rızası olmadan olur mu bilmiyorum ve ayrıca resmi olarak da evli olmak gerekmezmi
Aileler biliyor zaten
resmi hakkın olmadığı için bence
bence haklisin
sadece sen biliyorsun evlendiğini ama
Yoo herkes biliyor kına düğün yapıldı imam nikahı bile gizli yapılmadı
Resmiyetten bahsediyorsan 2 yıl oldu bir sorun yaşamadık
çocuk düşünüyor musun
Nasip ya bilmiyorum
kime kayıtlı olacak mesela
Babası nüfusuna alıcak
nasıl yani kayınpeder mi
Hayır ya kocam yani çoçuk olunca baba oluyor ya kocam olan kişi
Kendi nüfusuna alıcak
resmiyette evli değil ya
Erkek gidip bu çocuk benim diyip nüfusuna ALABILIYOR
anası olacak mı nğfus kaydında
Doğum belgesiyle gidiliyor ya
Yav arkadaş bu konularda hiç mi bilgin yok
resmi olarak evli değilsin ama anası babası belli onu demek istiyorum
işin içinde resmi nikah yok, ya da ben mi kaçırdım
Hiçbir resmiyeti yok
Olmasına gerek var mı
Var
Nerde
Sen sadece seks yapmak için mi savunuyorsun bunu
Öyle bir şey mi ima ettim imam nikahı neden evlilikten sayılmıyor halk arasında diye soran benim ama senin bu tutumun zaten bir cevap oldu
Seks yapmak istesem ona da gerek yok emin ol
Bazıları günah diyor
Bazıları kendi bilir
Deneyimin oldu mu
Ne anlamda
İlişki anlamında
Yüzdeyüz doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?