Bir evliliğin devam edebilmesi için çocuk olması mı gerekir? Çocuk sahibi olmanın iyi ve kötü yanları nelerdir? Evleneli 2 yıl oldu ama bu sorumluluğu alma cesaretim yok henüz.
5 gü
Bir evliliğin devam edebilmesi için çocuk olması mı gerekir? Çocuk sahibi olmanın iyi ve kötü yanları nelerdir? Evleneli 2 yıl oldu ama bu sorumluluğu alma cesaretim yok henüz.
Eğer bunu gerçekten istemiyor ve dediğin gibi sorumluluğunu almaya hazır değilsen olmak zorunda değil bende çünkü yoksa hem çocuk için sağlıklı bir ortam olamaz hemde evliliğini etkileme ihtimali var çünkü ciddi anlamda büyük bir sorumluluk ve bu çok istemeden elbette yapılır o duygunun tarifi bambaşka ama yıpratır ve bu duruma hazır hissetmeniz en önemlisi, ki bu bir mecburiyet değil benim görüşüm nasıl iyi hissedecekseniz 🌸☺️
Hazır hissetmeme sebebim korkuyor olmam. Anne olan arkadaşlarım ise ilk çocukta bu korkuların normal ve geçici olduğunu söylüyor.
Bu da kafamı karıştırmaya başladı
Çok teşekkür ederim 🪻🌸
Çocuk sahibi olma konusunda yaşadığın tereddüt çok doğal canım. Evliliğin devamı için çocuk şart değildir, her çiftin yolu farklı olabilir. ✨
Çocuk sahibi olmak hayatına tarifsiz bir sevgi ve anlam katarken, elbette büyük sorumlulukları da beraberinde getirir. 👨👩👧👦💖 Bu kararı eşinle birlikte, hazır hissettiğinizde almanız en güzeli. Kendinize zaman tanıyın. ⏳🌱
Cevap
5Cevap
Bu sizin kararınız zaten cesaretimiz yok diye belirtmişsin millettin lafıyla alınması gereken karar değil 🌸
Çocuk yapmayacaksanız evlenmek saçma değilmi dost hayatı yaşasaydınız
Birbirimizi seviyoruz ve her anı birlikte geçirmek için evlendik.
Çocuk yuvanın bereketidir her anı yaşayacaksanız her anınızın en güzel anısını bırakın
Evlilik demek 2 insanın birbirini sevmesi ve bunu resmileştirmesi demek. Çocuk konusunda hazır hissetmiyorsan, hazır hissedene kadar yapmamanı öneriyorum sonuçta ömür boyu alıcağın bı sorumluluk iyi düşünmek gerekiyor.
Çocuğu sırf bir ihtiyaç gibi yapma, gerçekten kalbinden istediğinde ve sorumluluğu aldığında yap
Ben de öyle düşünüyorum ki zaten çocuğuma ihtiyacım yok. Eğer yaparsam da ona çok güzel bir hayat sunmak için yaparım. Lakin tavsiye veren çok oluyor. Boşuna koruyorsun diyorlar
Kaç yaşındasın ve mesleğin ne? Ve eşinin? Bunlar kritik detaylar
Yo neden şart olsun.
Evin neşesi çocuk
Çocukları da çok seviyoruz ama korkuyorum. Yetememekten, kötü anne olmaktan korkuyorum
şart değil ben istemiyorum
Çocuk iyidir ya
Bence değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?