- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
6 güBen Müslüman bir ailede doğdum ama inancımı sadece 'böyle gördüm' diye sürdürmedim. İlahiyat eğitimi aldım, farklı dinleri, mezhepleri ve ateist görüşleri de okumaya çalıştım. Sorguladım, araştırdım ve sonunda İslam'a bilinçli olarak inanmaya devam ettim. Bence doğduğumuz çevre başlangıç noktamızdır; önemli olan ise yetişkin olduğumuzda inancımızı akıl, vicdan ve araştırmayla yeniden değerlendirebilmektir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım 👋 İnanç yolculuğu her birimiz için çok özel ve derin bir keşiftir biliyor musun? 🤔 Genelde aileden gelen bir miras gibi görünse de zamanla kendi iç sesini dinlemek ve sorgulamak çok değerli. Kendi doğrularını bulmak ve inancına kalpten sarılmak bence en anlamlısı. Ne güzel bir soru sormuşsun, düşündürücü! ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
21 güKimse kendi din falan seçmez. Aile ve çevre tarafından dayatılır. Yok efendim "islam bana mantıklı geldi" diyenler yalan söylüyor. Sanki "ben hristiyanım" dese ortamda barınabilecek
16 Yorumla- 10 gü
Kanıtlar mısın yalan söylediklerini?
Daha doğrusu sen talan söyleyemezsin - 10 gü
Ne yaparsan yap, ne dersen de, beni senin alçak konumuna düşüremiyorsun farkında mısın?
- 10 gü
Sen iddialarını önce bir kanıtla ondan sonra benim konumuma bak
- 10 gü
E sen görmüyor musun? Heistiyanların yaşadığı yerde hristiyan olunur. Müslümanlar için de öyle. Bunu benim kanıtlamama gerek var mı?
- 10 gü
Talan söyleyemezsin' tokatı canını o kadar yakmış ki, öfkeden ve panikten yine klavyeyi dağıtmış, Hristiyan yazacakken 'Heistiyan' yazmışsın! 😂 'Talan, nir, Eöbesil, oruö, teşevizyon, senşn' gaflarından sonra bu 'Heistiyan' imzanla cehalet şampiyonluğunu resmen ilan ettin. Ortaya 'İslam bana mantıklı geldi diyen herkes yalan söylüyor' gibi devasa bir iddia atıp, sıkışınca 'Bunu benim kanıtlamama gerek var mı?' diye sorman felsefi ve mantıksal olarak tamamen havlu attığının resmî belgesidir. Evet, mantık kuralları gereği iddiayı ortaya atan sen olduğun için kanıtlamak zorundasın! Senin o sığ dolmuş sosyolojine göre her insan sadece çevresinin ürünü buysa, o zaman senin ateist/komünist olmanın tek sebebi de ailendir. Kendini 'özgür iradesiyle okuyup seçmiş bir aydın' sanırken, karşındakini taklitçi ilan etmen tam bir narsisistik çelişkidir. Benim 28 yaşındaki analitik ve nesnel zekâm karşısında her konuda (tarih, ekonomi, antropoloji, hukuk) un ufak oldun. Git şimdi, ellerin daha fazla titremeden bir Türkçe imla kılavuzu al ve 'Heistiyan' nasıl yazılır onu öğren. Şah-mat!
- 10 gü
Şah mat, yenildim. Hadi uza şimdi.
Aile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Direkt kendi seçimim, Kur'an kalbi kararmış merhametsiz vicdansız kibirli insanları ateist yaparken, iyi insanları kendine çeker.
057 Yorumla- 21 gü
Kur'an'da geçen birçok şey kabul etmiyorum hiçbir düşüncede bana bunu kabul ettiremezsin. Benimsemiyorum ve elimden gelse birçok insanın da bu düşünceden sıyrılmasını isterim. Ama senin bahsettiğin gibi bir düşmanlık hiçbir ateist için gerçek değil. Senin bahsettiğin kişiler islamofobik. O bambaşka bir mevzu. İslam'a fobik olanlar zaten ya ateist ya da başka bir dine mensup oluyorlar bu çok normal bir şeye fobik olup Bir de o dine mensup biri olamazsın zaten. Türkiye'deki ateistlerin islamdan bu kadar nefret ediyor olmaları da tamamen politik
- 21 gü
Tüm insanlara senin inandığın şeye inanması için baskı yapıyorsun inanmazsa da Allah adıyla onları katlediyorsun ve bunu senden isteyen o insanları yaratan Allah. İnanmak istiyorsan inan ama Kur'an'da sonsuz merhamet sahibi olarak geçen Allah kendi yarattığı kulları yine kendi yarattığı diğer kullarını öldürtüyorsa bu bana çok merhametli bir tanrı gibi gelmedi ama dediğim gibi inanmak istiyorsan bu senin aklın
- 21 gü
Favorine cevabım hahahah 😀
https://x.com/i/status/1672598468852867072 - 21 gü
Bak ben sana diyorum ki sen kötü niyetlisin ve Allah seni tuzağa düşürdü. Sen gerçekleri öğrenmek istemiyorsun isteseydin yapay zekâ da bunların tüm cevabı var ve halen diretiyorsun. Ben senin gibi ateistlerle tartışmayı bıraktım 1. Seviyesin daha biraz kendini geliştir sonra yapay zekâdan daha iyi cevaplar vereyim.
- 21 gü
Peki gel en can alıcısını konuşalım. Dilediğin kadar cariye ile istediğini yapabiliyorsun. Şimdi şöyle düşün senin ülkenin kuşatıyorlar ondan sonra seni öldürüyorlar varsa karını kızını ya da anneni alıyorlar başka adamlara cariye diye veriyorlar neden çünkü dinleri böyle istiyor. Şimdi şöyle düşün senin anneni ya da karını ya da kızını adamın biri sen benim cariyemsin gel deyip yatağına aldığında sen bunu yapanın dinine okey misin
- 21 gü
Bak yine bir çelişki Allah beni niye tuzağa düşürüyor. Kur'an'da sonsuz merhamet sahibi olan bir Allah neden şeytanın işini üstlenip kendi yarattığı kulunu tuzağa düşürüyor bu en büyük çelişkidir. Zaten bana irade vermiş beni dünyaya bırakmış Bir de üstüne gelip bana tuzak kuran ta kendisi O zaman biz adaletli bir dünyada yaşamıyoruz
- 21 gü
Senin içindeki kin ve nefretten, kararmış kalbinden ötürü tuzak bunlar gayet adaletli. İyiyle kötüyü ayırmak için. Daha fazla tartışmicam bir ayetle bitirim
Allah, bir dişi sivrisineği ya da ondan daha üstün veya aşağı bir şeyi örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler (örneği duyunca) onun, Rabblerinden gelen bir hakikat olduğunu bilirler. Kâfirler ise, “Allah bu örneği vermekle ne murat etti?” derler. (Allah) o (örnekle) birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayet eder. (Hakikatte) onunla sadece fasıkları saptırır. (Bakara/26) - 21 gü
Bir bahane bulmak istediğinde kur'an'daki tüm şeye bahane bulursun hatta bilimle çelişen o kadar ayete bile bir bahane bulabilirsin. Bilimle çelişen bir ayet gördün lan bilim daha bunu kanıtlayamadı yok bilim yanılıyor cart curt deyip bir şekilde bize bunu kabul ettirebilirsin en azından içini böyle ferahlatabilirsin ama elalemin karısını kızını köle niyetine yatağına almayı kusura bakma bana hiçbir dini gerekçe bunu savunamaz
- 21 gü
Ben zaten bunları sana atmadan önce hatta yıllar öncesinde cevaplarına baktım. Benim bir şeye inanmak için yapay zeka da okuduklarımdan fazlasına ihtiyacım var. Yani ha demek ki bu böyleymiş deyip kabul edemiyorum sorguluyorum çünkü bir aklım var. Eğer sen savaşta kocasını babasını kaybetmiş bir kadının köle olarak erkeklerin yataklarına pazarlanmasını sorun etmiyorsan bu senin karakterin ama ben bunu sorun ediyorum ve bunu sorun olarak görmeyen bir dini de kabul edemiyorum
- 21 gü
Cariye bir erkeğe ait olur. Savaşta kadınlar ya tecavüz edilir öldürülürdü ya da direkt öldürülürdü. Tarih boyunca günümüzde de İslam dışı savaşlarda kadının savaşta gördüğü değer buydu. Hem öldürmeyeceksin, hem sana düşman evlat besleyecek hemde kadını ve evladını beslemek sana mantıklı gelen mi 😀
- 21 gü
Yani sen babanı öldüren bir adamın anneni yanına cari olarak almasına Okey verirdin yani bu sana mantıklı geliyor. Ya bir kadın olarak söylüyorum babamı öldüren biri gerekirse beni de öldürsün ama beni o konuma asla getirmesin isterdim ve emin ol hiçbir kadının da bunu rıza dahilinde yaptığını sanmıyorum. Bunun ne kadar mide bulandırıcı bir şey olduğunun farkında değilsiniz galiba bu yüzden özellikle anlayabilmeniz için annenizden örnek veriyorum. Kusura bakmayın ama gerekiyorsa kadınları da öldürsünler ama oğlunu kocasını ya da babasını öldürmüş bir adamın yatağına sokmasınlar
- 21 gü
Bak bu konuya bu kadar bastıracağına bence savunduğun demokratik laik sistemlerin kadına verdiği değere bak, Avrupa'da kadın tacizi suç değil, tecavüzcüler 3-5 yıl bile yatmıyor ülkemizde kadın cinayetleri, şiddet, taciz aldı başını gidiyor sen gelmiş günümüzde olmayan bir sistemi bahane edip dinden çıkıyorsun bu yüzden tuzağa düştün anladın mı ateist dişi ve hep böyle acabalarla, cehalet içinde yaşayacaksın
- 21 gü
Bunu da tam olarak yine muhafazakar kesin yüzünden yaşıyoruz. İstanbul sözleşmesi gibi bir sözleşmede cinsiyet eşitliği ibaresi yüzünden insanlar karşı çıktı. Sırf eşcinsel bireyleri de koruma kapsamına aldığı için Avrupa insan hakları mahkemesinde itibarımızı kurtarmak için kabul ettiğimiz sözleşme iptal edildi. Bunu da tam olarak senin savunduğun muhafazakar kesim yüzünden yaşıyoruz. Her anlamda zararsınız yani
- 21 gü
Fark ettiysen sabahtan beri hakaret eden zekama veya karakterime laf eden kişi sensin. Allah seni mi tuzağa düşürdü beni mi iyi düşün. Keza ben tam olarak hitabetimi senden sonra bozdum sen bana hakaret edene kadar beni hiç öyle bir gayem yoktur ben gayet açıklıyordum. Sanırım sen de Cihat yapmaya çalıştın ama işte Kur'an'da ne kadar senin savunduğun gibi kötü bir şey olarak geçmese de ilk terbiyesizliği sen yaptın
- 21 gü
Uzun uzun konuşmaya hiç gerek yok çünkü bilimle çelişen, dünya standartlarındaki etik değere uymayan, günümüz dünyasında artık var olmasının gereksiz olduğu bir sürü ayeti barındıran (peygamberin evinde uzun oturmayın gibi) ayetlerle dolu bir kitabı benimseyemiyorum. İslamofobik değilim sadece benimsemiyordum. Menemen sevmiyorum diye domateslerin yok olmasını istemem. Menemen sevenlere saygı duyarım ve önüme konan domatesi onlara veririm. İslam'da benim için tam olarak böyle. Sen direkt kendi görüşünde olmayan insanlara saldırınca otomatikman savunma gereği duydum. Savunurken de iş bu boyutlara geldi. Ama dediğim gibi eğer gerçekten iyiliği merhameti vicdanı öğütleyen bir kitabı örnek alıyorsan bu yaptığın çok yanlış çünkü ilk saygısızlığı da sen yaptın, ilk ön yargılı davranışı da sen yaptın, ilk hakareti de sen ettin
- 21 gü
Benim seninle tartışmamam lazımdı da insiyatif aldık çünkü kalbiniz mühürlü, karardı ve öfke kin ile dolu. Bu kadar cehalete şaşırdığım için belki farklı olur dedim çünkü seviye 3-5leri ciddiye alıyorum sadece. Peygamberin evinde uzun oturmayın ayet sebebini bilmeyecek kadar dahi için İslam'a öfkeli düşman sadece açığa çıkmıyor, basit yapay zekâ bu cehaletini çok rahat gideriyor ama Allah senin anlamanı istemiyor içindeki kötülükten ötürü.
- 21 gü
Hala Bom boş konuşmaya devam ediyorsun. İnsan yerine koyup orta yolu bulmaya çalışıyorum kendimi açıklıyorum ama aynı tas aynı hamam. Aynı dilden konuşacaksak asıl cahillik senink çünkü bir ayeti kendi başına okuyup tefsirini kendi başına okuyup yorumlamıyorsun ayeti okuyorsun sonra tefsirini okuyup ha tamam böyleymiş deyip direkt geçiştirebiliyorsun o tefsiri o zamanın şartları ve bugünün şartlarına göre kıyaslamak ne demek bilmiyorsun. Bir tek fiil okurken o zamanın şartları da yaşayan Arapların nasıl düşündüğüne bakmıyorsun direkt tekirdekini okuyup kabul ediyorsun. Asıl cehalet nedir biliyor musun sorgulamamaktır önüne konan her bilgi ha tamam böyleymiş deyip kabul etmektir. Asıl cehalet kendi araştırmalarınla değil başkalarının araştırıp tefsirini yaptığı bilgilerle konuşmaktır. Bir tefsire bakıp konuşmaktır. Yeri geliyorsa bir tefsiri ateistten de dinlemen onun araştırmalarına da kulak vermen gerekiyor ki en doğru bilgiye erişebilirsin. Mesela Kur'an alenen Dünyada sadece iki cinsiyetin var olduğunu söyler ama Dünya üzerinde bir canlının onlarca belki yüzlerce cinsiyeti var gibi... Bu elenen bilimle ters düşer ama Kur'an ona eğip büker yıllarca hatta yüzyıllarca bu anlama geliyor dediği ayeti bir anda bilimsel bir gerçekten yok aslında şu anlama geliyordu diye çevirir. Yeri geliyorsa teffrii bile bir 100 yıl öncekine göre kıyaslardın bir de bugüne göre kıyaslarsın hangi aşamada test yerin değiştiğine bakarsın cehalet dediğin şey tam olarak burada başlar inanmak isteyene istediğiniz satmaya çalışan tefsircilerinkini Okur
- 21 gü
Kısaca asıl cahillik başkalarının bilgisini satıyor olman. Bira test olarak söylüyorum bence Allah Yok ya deyip bir anda dinden çıkmadım. O zamanın şartlarını araştırdım yeri geliyor tek tek ayetleri araştırıyorum. Hadis kitaplarına kadar bakıyorum. Bu ayet çok önceki yıllardan nasıl tesvir edilmiş şu an nasıl tesvir ediliyor diye kıyaslıyorum. Kur'an'da geçen bilgiyi bile hemen kabul etmeyip bilimsel makalelerde araştırıyorum. Benimle çelişmeyen ayetleri de var bunları tasdikliyorum mesela. Ama bir şey konuşurken bildiğim için konuşuyorum biri bana aslında o ayeti şu kadar yıl önce bu anlama geliyordu sence şu an niye bu anlama geliyor diye sorduğunda açıklamasını yapabilmek istiyorum çünkü... Çünkü ben ezbere iman etmek istemiyorum anlatabiliyor muyum. Dediğim gibi asıl cehalet başkasının bilgisini satmaktır bu arada başkasının birisini satmakta sorun yok ama sorgulamadan satıyorsan sorun
21 güAçtım okudum tüm kitapları; Hristiyan oldum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
21 güBen bizzat araştırdım islamdan başka din yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
21 güKendim araştırıp bulup seçtim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)21 güKendim seçtim İslamiyeti
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı.
21 güKendim seçtim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)21 güiçine doğdum ama ilmi bilgilerle desteklendi
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım