Patronumu sekreterle yakaladım, eşi de çok sevdiğim biri. İşime mi yoksa vicdanıma mı sadık olmalıyım?

Merhaba,
34 yaşında bir kadınım. Yaklaşık 6 yıldır aynı şirkette çalışıyorum. Geçen hafta iş çıkışına yakın bir saatte patronumun odasına evrak bırakmak için gittiğimde hiç görmemem gereken bir şeye şahit oldum.
Patronumu şirketin sekreteriyle birlikte yakaladım.
Normalde bu beni ilgilendiren bir konu olmayabilirdi. Ancak ortada çok büyük bir sorun var. Patronun eşi benim çocukluğumdan beri tanıdığım, yıllardır görüştüğüm ve çok sevdiğim bir insan. Bana geçmişte çok iyiliği dokunmuş, zor zamanlarımda yanımda olmuş biri.
Patron beni görünce çok panikledi. Ertesi gün odasına çağırdı. Olanların aile meselesi olduğunu, kimseye anlatmamam gerektiğini söyledi. Ardından da maaşıma ciddi bir zam yapmayı, hatta şirketteki pozisyonumu yükseltmeyi teklif etti.
Açık konuşmak gerekirse teklif edilen para küçümsenecek bir miktar değil. Ama diğer tarafta da yıllardır sevdiğim ve yüzüne rahat bakamayacağımı bildiğim bir insan var.
Söylersem işimi kaybetme ihtimalim yüksek. Söylemezsem de sanki bir ihanete ortak olmuş gibi hissedeceğim.
Benim asıl sorum şu:
Bir insanın sadakati işine mi olmalı, vicdanına mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Patronumu sekreterle yakaladım, eşi de çok sevdiğim biri. İşime mi yoksa vicdanıma mı sadık olmalıyım?