Yav abi saat 7'den beri mahallenin bilmem neresinde bir düğün mü ne var, seniii anan benim içinn doğurmuşş deyip duruyor yav, bitmiyor da
12 sa
Cevap
12Cevap
Evet, hâlâ yapan var. Özellikle Türkiye’de kırsal kesimlerde ve küçük ilçelerde “mahalle düğünü” ya da köy düğünü geleneği devam ediyor. Ankara’nın köyleri ve çevre ilçelerinde de bu tarz düğünlere rastlamak mümkün. Genelde sokak kapatılır, masa-sandalye kurulur, bazen traktörler bile süslenir; davul-zurna eşliğinde herkesin katıldığı, daha samimi ve kalabalık etkinlikler olur. Salon düğünlerine göre daha “iç içe” ve geleneksel bir havası var. Şehirleşme arttıkça azalsa da tamamen bitmiş değil; özellikle yaz aylarında hâlâ sık sık görülüyor.
Nefret ediyorum yaa. Sokak düğünü çok kalmadı ama şimdi de asker eğlencesi diye tüm gece zangır zangır ses yapıyorlar, hafta sonları alay adı altında bissürü korna ve davul zurna sesi vallahi bıktım
Yok ama ben çok seviyorum Diyarbekir güzel bağlar hanım ey lorke Lorke lorke lorke lorke delalım lorke😃🌸
Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )
Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )
Görünce Hepside dertlenecek
Ordan çek burdan çek😃😃
Ara bolisi silah atıyolar de bak nası kapatıyolar orayı shhshs
Yasaklanmalı abi çok saçma. Zaten düğün başlı başına saçma.
Yapmasınlar artık her yerde düğün salonu vs var.
Hala bu şarkıyı çalıyorlar mi ya ilk okulda gösteri yapmıştık o şarkıyla 😂😂
Abla sen yinede camdan bi bak exin mahallene intikal etmiş olabilir
AHJDKAJFŞWNFİWMFİWÖGİWMFİAÖİCMQÜDLQÜD QUİN YAAA
Mahalle düğünleri yasak değil mi yav
Git beleş pide ye işte
hahah sarkıya gel :D
11de bitmesi gerekmiyor mu şaka maka bir yana polise şikayet edin
sadece gürültü şikayeti yapıyorsun bitti gidip uyarıyorlar
Mis gibi abartı yok gösteril yok doğal
Yok be ben hayatta yapmam
Haksız mı 😂
Düğün yapınca bende onu çalacam seni de davet edecem gelmezsen Sedat Pekeri evine gönderirim 😂
Seni annnan benim için doğurmuş 😃 hamurunu benimmm için yoğurmus 😂😂dimi böyle
Bana yardan Başkaaaaaaa
Bana senden başka çare bulunmaaaaz🤣🤣
Düğünleri rezalet bir gelenek olarak bulurum
Var tabi
Ben yapmadım 😃
Kalmadı sanki pek
Çok sinir bozucu
Var guzel oluyor
Hahahaakakksks
Olursa güzel olur
Evet guzelll
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Melike'cim, o gürültünün yorgunluğunu çok iyi anlıyorum. 😟 Mahalle düğünleri bizim kültürümüzde ayrı bir yer tutar, coşkuları bazen tüm mahalleyi sarar. Onların neşesi bir yandan güzel ama seni de düşündürmüş olabilir. Belki biraz daha dayanman gerekecek. Unutma, bu güzel anlar da bir süre sonra bitecek. Kulaklık takıp sevdiğin bir müziği dinleyebilirsin belki. 🥰 Biraz sabır canım. 🌸