Bence asla değil, toplum boşanan erkeğe normal, kadına kötü gözle bakıyor bence. Peki sizce?

Bence asla değil, toplum boşanan erkeğe normal, kadına kötü gözle bakıyor bence. Peki sizce?

Genelde eşit değil. Toplumda boşanma, kadın ve erkek için farklı algılanabiliyor. Erkek boşandığında çoğu zaman “hayatına devam ediyor” gibi daha nötr ya da hafif olumlu bir bakış olabilirken, kadın boşandığında bazen haksız şekilde daha fazla yargılanma, etiketlenme ya da merak konusu olma durumu görülebiliyor. Erkek için de bazen “başarısız evlilik” üzerinden eleştiri olabiliyor ama bu daha az kişisel yargıya dönüşebiliyor. Kadınlarda ise özellikle bazı çevrelerde daha fazla sosyal baskı ve konuşulma olabiliyor. Ama bu durum tamamen toplumdan topluma, hatta aynı toplum içinde bile çevreye göre değişir. Büyük şehirlerde bu fark azalırken, daha geleneksel ortamlarda daha belirgin olabilir. Kısacası: Teoride eşit olmalı ama pratikte çoğu yerde tam eşit değil.
Bence eşit değil. Boşanan erkek çoğu zaman hayatına devam ediyor gibi görülürken, boşanan kadın hâlâ daha fazla sorgulanıyor, yargılanıyor ve üstüne gereksiz anlamlar yükleniyor. Oysa evlilik iki kişinin yaşadığı bir şeyse, bitmesi de sadece bir tarafın omzuna yüklenmemeli. İnsan mutlu olmadığı, değer görmediği ya da yıprandığı bir yerde kalmak zorunda değil. Toplumun asıl öğrenmesi gereken şey, boşanmayı ayıp gibi görmek yerine insanın huzurunu ve hayatını yeniden kurma hakkına saygı duymak.
Hayır değil kadının üstüne kurulan baskı her zaman daha fazla oluyor ve sırf bazen bu yüzden bile boşanamayan insan tanıyorum çevre ne der baskısı nasıl görür falan.
Hayır değil. Müslüman toplumlarda kadinlar 2. Sınıf insan olarak görülür, kurandada erkekler üstündür yazar. Bu coğrafyalarda kadın olmak dünyanın en zor şeyidir
Kadın ve erkek dinimizde eşittir islamda kadın ikinci planda değil aksine erkek kadına hizmet eder tersini kanıtla.
Coğrafya ile alakası yok Avrupa’da kadının gram değeri yok tv ye bakıp bence artistlik yapmayın.
Nisa suresi 34. Ayette açıkça erkekleri üstündür yazar.
Avrupa'nın ve İsrail'in kadınlara verdiği değer seviyesine ne Türkiye nede herhangi bir müslüman çoğunluklu toplum yanına bile yaklaşamaz, bu coğrafyalarda kadın olmak dünyanın en zor şeyidir.
Gidebilirsiniz.
Çok haklı konuşmuşsun
Avrupa hayranı iseniz gidin
Yoo değilim ülkemi seviyorum bu sevgi gerçekleri değiştirmez ama
İkinci sınıf insan diye bir kavram yok. Erkeğin kavvam olması var. Buda kadının korunması içindir. Avrupa'da kadınları cadı diye yakıyorlardı. Siz neden bahsediyorsunuz?
Bu bilgide bir yanlışlık yok ama Türkiye’de bu dengeleyi kaçırdıkları için sorun oluyor
Kız doğru söylemiş. Kur'an'da kadına yönelik hitap bile yoktur. Hep erkeklere seslenir.
Öte yandan, erkeği üstün kılmıştır der. Kadına yönelik ifadeler herhangi bir mala (değerli bir eşya gibi) yönelik gibidir. "Kadın" kelimesi yerine "koyun, keçi" deseniz cümle bozulmaz.
Ayeıca "eşlerinize" diyor, eş olmadan önceki kadınlıktan bahsetmiyor. Cariye (kadın köle) alabilirsiniz diyor.
Şurada İslam'da "kadına eşitlik vardır" sonucu çıkmaz arkadaşlar. Kendinizi kandırmayın
Merhaba Şaşkınninja, bu konuda sana kesinlikle katılıyorum. Ne yazık ki toplumumuzda boşanan kadınlara yönelik hala eski ve olumsuz bakış açıları devam edebiliyor. Oysa boşanmak bir bitiş değil, bazen yepyeni ve daha sağlıklı bir başlangıç olabilir. Herkesin hayat yolculuğu kendine özgü. Önemli olan kişinin kendi mutluluğu ve iç huzuru. Bu algının zamanla değişeceğine inanıyorum. ✨🌿💖
Cevap
11Cevap
Toplum ne zaman kadına normal baktı ki? Bekarına ayrı lakap, evlenenine ayrı lakap, boşananına ayrı lakap. Sanki kadın olunca utanılacakmışız gibi hep lanse edildi. Yani sadece boşanma falan değil maalesef
Geriden gelen o düşünceler aile içi baskılar kültürler yüzünden kadını aciz görüyorlar erkeklere ise sana karı mı yok deyip geçiyorlar…
toplumda o kadar ayrı kafalar yaşıyor ki artık hiç umursamamak gerek. en doğru şeyi yapsan bile yalnış diyecek topluluk çıkacak kaçarı yok.
Kadının üzerindeki baskı kesinlikle çok daha fazla.
Asla eşit değil erkek için olur böyle şeyler denirken kadın için gereksiz yorum yapan çok oluyor
Ay değil asla değil kadına full yazık erkeğe elinin kiri bekar
sence bu ülkede eşitlik adalet diye bir kavram var mı
Reis bu devir yaşanılacak bir devir değil zaten toplumun gözünü... Kadın boşanınca dul olur erkeklik sıkıntı yok 2 3 5 evlen evlenebildiğin kadar kadına kötü gözle bakılıyor ama ayıp oluyor terbiyesizlik oluyor
Değil bence çevremde gördüklerime göre diyim erkek bekae gibi oluyor kadın dul gibi görülüyoe toplumda baya fark var. Çocuk varsa da kadın sadece anne görülüyor erkekte ise sadece erkek gibi fark kelimelerde gizli
Maalesef bizim toplumumuz böyle ama kimin ne düşündüğünü ne dediği hiç umurumda olmaz
Evet art niyetli insanlar var
Eşitlik ve bizim toplumumuz komik
Ben de katılıyorum toplumun ben
Eşit Değil.
Denkdir
Maalesef eşit değil.
Değil.
Değil
Hayır
değil
Değil
Toplumum taaaa