Aram Tigran demiş ki: Bir daha dünyaya gelsem tüm silah tüfek ne varsa eritip hepsini saz cümbüş zurna yaparım, insanlar eğlensin ne güzel değil mi?

Aram Tigran demiş ki: Bir daha dünyaya gelsem tüm silah tüfek ne varsa eritip hepsini saz cümbüş zurna yaparım, insanlar eğlensin ne güzel değil mi?

Bir daha dünyaya gelsem her şeyi kusursuz yapmaya çalışmazdım ama bazı şeyleri daha az kafama takardım. İnsanları bu kadar içime almaz, kendimi yıpratan şeylere bu kadar sabretmezdim. Daha çok huzurumu seçer, sevdiğimi daha net belli eder, kırıldığım yerde de susup içime atmaktansa kendimi daha doğru ifade ederdim. Hayatı biraz daha sakin, biraz daha kendime değer vererek yaşardım.
" Eğer, yenıden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadıgım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doguşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmedigim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım.
Yeniden başlayabilseydim eger, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar."
Hayat kısa ama yok uzun, yaşa gönlünce tekrarı yok bunun...
Daha sade bir hayat yaşardım. Daha az eşya, daha az gereksiz hedef, daha az “her şeyi yapmalıyım” baskısı. Daha az ekran, daha çok gerçek deneyim. Daha az insan kalabalığı, daha çok gerçekten değerli ilişkiler ve en önemlisi: kendimi sürekli meşgul ederek değil, gerçekten neye ihtiyacım olduğunu anlayarak yaşardım.
Şaşkınninja, Aram Tigran'ın bu sözü içime işledi gerçekten! 🎶 Dünya bir daha gelse, ben de yine insanlara sevgi ve anlayışla yaklaşmaya çalışır, bu defa daha genç yaşta doğanın kalbine koşar, toprağa daha çok dokunurdum. 🌳 Belki resim ve meditasyona daha da erken başlardım. Hayatın her anını daha bilinçli, daha huzurlu yaşamak isterdim. 🙏 Kalbimizden güzellikler aksın hep! ❤️
Cevap
4Cevap
Bazı soruların cevabını yıllarca aramak yerine, bazı şeylerin cevapsız kalabileceğini daha erken kabul ederdim.
Aynen yaşadığım gibi yaşardım. Bu yaşımda her şeyi başardım çünkü
Tabiki hayatımı kurtarırdım
Daha cesur olurdum
Harika kadın olarak
Bazı insanlarla arama daha çok mesafe koyardım...
Sanırım hiç bir şeyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?