Dışarı çıkınca eve kaçasım geliyor, biri bir şey dese günlerce takıyorum, evden çıkamıyorum, herkesten korkuyorum, ne yapacağım ben
9 gü
Dışarı çıkınca eve kaçasım geliyor, biri bir şey dese günlerce takıyorum, evden çıkamıyorum, herkesten korkuyorum, ne yapacağım ben
Cevap
6Cevap
biraz dışarda dolaşmaya zorla kendini normale dönersin
Tekim
Tek olmak sorun neden kimsem yok ne akraba ne arkadaş hep ailem yüzünden
Arkadaşım olmadi
Baskı yedim
Bence bunun sebebini öğren neden böylesin yaşadığın durunlardan mi kaynakli
Evet hem sosyal anksiyetem yüksek hemde ailem yüzünden babam bizi uzaklaştırdı disladi annem kimseyle görüşmüyor bile
Bunları asmadan kendini tanimlayamazsin
Çözümü yok ki
Var kafanda bitirerek çözüm üretebilirsin
Kafam susmuyo ki neyi bitireyim
Susturman gerekir
Kadin olarak sorun etmez kimse. Ama erkege cok sorun eder ben oyleyim
Ama evden çıkmak lazım
çıksam ne olacak kendi başıma gezmek zevk vermez
Profesyonel destek al
Aynı ben lan bu ahdhhshdhaha
Yavaş yavaş alısacaksın karısacaksın insan içine
Abi yaş kaç olmuş utanıyorum zaten herkes gruplaşmis o onun akrabası çevresi ben ailem yüzünden kimseyle samimi olamadım babam bizi disladi annemin kimseyle görüştüğü yok
Aile sebep zaten ama kuzu yaş kaç ki daha ufacıksın. Her yöne eğilip cevrilebilirsin. Negatife değil pozitife inandır kendini başka şeye ihtiyacın yok
28 yaşındayım ama çocuk gibiyim sosyal anksiyete çocukluğumdan beri var dışarı çıkamiyorum artık yaşım büyük ama bilgim sıfır hayat tecrübem yok
Çocuk gibisin madem bunu fırsata cevir her durumun artı bi yanı vardır sen ailen yüzünden hep olumsuzu tatmış buna inanmıssın. İnancını çıkalım başka şeye gerek yok.
Olumlu neye bakayım şu an daha kötü haldeyim
Yaşıyosun
Sağlığın yerinde
İnsansın
Aklın başında.
Bunlar varsa her şey olur ama öldüm bittim dersen ömrün böyle geçer.
Psikolojim yerinde değil evden çıkamayacak kadar korkuyosam insanlardan hicbisey yapamıyorum ki
Peki istiyo musun? Yoksa bu şekilde alıstım devam mı diyosun?
Hayır değişmek istiyorum
Anne baban sanakrısıyo mu? İlgisiz mi? Karısmıyosa tamam işte en gelinde yok
Karıştılar zaten bu saatten sonra napcam ben
Yahu diyorum ki bi odan var mı, dısarı çıkmana laf ederler mi? Bunlar varsa gerisi senin elinde.
Olaylar karışık
Dinleriz. Çıkış yolun neyse buluruz. Ama sen isticeksin.
Bu şartlarda ne isteyebilirim
İstemeden olmaz bunu be zaman anlarsan o zaman değişim başlar
Canım yansada şu sınava calissam
Sınava calıs ama bu sorunu çöz ikisi başka sey
Sınav her şeyi çözecek gibi değil ya ben tek başıma yapamiyorum
Yardımcı olalım ama bil ki sen istemeden kimse sana yardım da edemez
İstesem de sıkışmış haldeyim
Anladım seni istemiyosun
İstiyorum
Bak sen boş konuşuyosun. şu an tamda sen gibi biriyle konuşuyorum oda istiyorum ama isyandan başka yakınmaktan şikayetten başka bişey yaptığı yok. İstemek böyle olmaz. Her insanın farklı farklı sınavları var hayatta. Seninki de buysa bunu yeneceksin. Beterin beteri var. Sana yardım ederiz dedikçe sen yakınıyosun. Ağlamaya sana kimse bişey vermez. Ayağa kalkıp silk eleneceksin ya da istiyorum demiceksin laf olsun diye
Laf olsun diye demiyorum sana burada olanları anlatamıyorum ama çıkış yolu bulamıyorum
Mesaj at bana anlat neler yasadın yasıyosun sınrada yapman gerekenleri konuşuruz ama dik duracaksan
Olur gizlisin
Cıkarım gizliden bu kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu hisleri yaşaman hiç kolay değil biliyorum. 🥺 İnsanlardan uzaklaşma isteğin ve söylenenleri günlerce takman oldukça yorucu olmalı. Kendini korumak istemen çok doğal ama bu kadar zorlandığında profesyonel bir destek almak sana iyi gelecektir. Yalnız değilsin, üstesinden gelebilirsin. ✨ Unutma, yardım istemek güçtür. 💪