11 gü

Kimsesi olmayanlar ne yapıcak?

Bir buçuk yıldır evliyim evlendiğimizden beri eşimle sürekli kavga ediyoruz evlendiğimizden beri Tom‘la borucu var ailesi çok yüklü miktarda destek oldu ama yine borçlar bitmedi ilk evlendiğimiz zaman düğün takılarının hepsini aldı geri vereceğini söyledi bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala vermedi ona verilen bu kadar paraya rağmen evlilik birliği içerisinde benden gizli olarak anne babasını kredi çektirmiş ve benim haberim yoktu evlendiğimiz ilk başlarda benimle etti kavgaların hepsi anne babasına sık sık gidip gelmiyorum görüşmüyorum diyeydi doğma büyüme istanbulluyum evlendiğim kişi polis memuru tayini daha küçük bir şehire çıktığı için yaşadığın yer yeri değiştirdim bu şehre uyum sağlayıp alışamadım yani bu şehre alışmaya çalışırken sürekli anne babasına gitmem gerektiğini dayatılmasına katlanamadım artık son zamanlarda sırf ağzına laf vermemek için sussun diye bu konuda kavga etmesin diye anne babasına gidip gelmeye sıksık başladım ve arayıp soruyorum nasıl olduklarını soruyorum ne yaptıklarını vesaire bu sefer de oraya gittiğimden dolayı tartışma çıkartıyor anne babasına söylediğimde bana inanmıyorlar o şey olur mu o insan eşinin ailesine geldiğinde gurur duyar kızım sana takılmış yanlış anlamışsın diyorlar ve kesinlikle bana inanmıyorlar artık iş o kadar çayından çıktı ki her tartışmada eşim benden boşanmak istediğini söylüyor beni hayatında istemediğini söylüyor bana sen katlanılabilecek gibi bir şey değilsin diyor en son tartışmada da sırf çok borcum var maddi gücüm şu an senden ayrılmaya elverişli olmadığı için seninle zoraki beraberim dedi yani sen mahkemede şimdi takılarını istersin benim sana onları verebilecek gücüm olmadığı için mecburiyetten seninle beraberim dedi şu anda bir kendi uygulama yapmaya çalışıyor yani bunu yapmaya çalışmasının sebebini ben yani ailemiz için borçlardan kurtulmak için rahatlamak için olduğunu zannediyordum ama dün bana bu işe neden giriyorum biliyor musun deyip senden kurtulmak için olduğumu söyledi yani çok koydu aşırı aşırı derecede her tartışmada her kavgada bunu benden ayrılmak istediğinde beni istemediğini söyleyip ertesi gün de hiçbir şey olmamış gibi hayata devam etmeye çalışıyor ve ediyor üzülmüyor yani gözlerinde görmüyorum o Üzüntüyü ben de öğretmenim ama atanamadım bu yaşadığım şehirde gerçekten küçük bir şehir ve burada geldiğimden beri düzgün bir iş bulamadım ekonomik özgürlüğüm elimde yok 26 yaşındayım eşim 30 yaşında yani o kadar çok çaresizim o kadar çok kimsesizim o kadar çok yalnızım ki kendimi ilk defa böyle platformda buldum yani burada da bana destek olup bir kere verecek akıl verecek yardımcı olabilecek birileri var mı bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim şimdi neden onu bırakıp ailenin yanına gitmiyorsun diyenler olacak ama benim bir ailem yok annem babam ayrı babam hayatta ama yedi yaşındayken beni terk etti yani hayatta ama yok hiçbir yanın hiçbir anda da yoktu düğünümde nişanımda hiçbir şeyde annemle abilerine kardeşlerini çok aşırı bağlı bir insan Yeğenleri özellikle sırf onlara laf gelmesin bir sıkıntı olmasın diye bu evlilik biterse beni yanında annem istemiyor ben ne yapacağım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yanımdaki Kişiyi sevip sevmediğimi Sorgularken buldum kendimi ama cevap veremiyorum içimde sadece bir boşluk var kimsem yok param yok kendi başıma hayat kurabilecek bir ekonomik özgürlüğe sahip değilim yanımdaki adam sürekli beni Ayrılıkla tehdit ediyor kaldıramıyorum gücüm kalmadı ne yapacağım napmam lazım ne olur bana yardım edin gerçekten çok zor bir durumdayım

Kimsesi olmayanlar ne yapıcak?