Kızım henüz 23 aylık, herkese anne diyor, babaannesine anne diyor, benim canım sıkılıyor, kendimi eksik hissediyorum. Bu normal mi yoksa henüz anne kavramını bilmiyor mu, düzelir mi?
12 gü
Kızım henüz 23 aylık, herkese anne diyor, babaannesine anne diyor, benim canım sıkılıyor, kendimi eksik hissediyorum. Bu normal mi yoksa henüz anne kavramını bilmiyor mu, düzelir mi?
Sizinle ortak bir şey veriyor olabilirler ona anne dediği kişiler. Onu bulmaya çalışın. Çocuklarda şöyle bir şey var: Kahvaltıyla sütü eşleştirir. Eğer masada süt yoksa kahvaltı yoktur. Kahvaltı yaptın mı diye sorarsa masada süt yoksa ve kahvaltı yapmışsa hayır yapmadim diyebilir. Anne demesi için de bir sebep olabilir. Mesela onunla oyun oynayan, kucağına alan yemeğini yedirenler anne olabilir. Sizinle ortak yaptıkları şeyi bulun. Eğer öyleyse normal zaten.
Çocuklar kayıt makinaları gibidir,
Çevresindeki herkesi örnek alırlar.
Siz annenize kayınvalidemize anne dedikçe onlara “anne” diye hitap etmesi gerektiğini düşünüyor çocuk.
Bir nevi şartlı refleks
Endişelenecek bir durum yok. Zamanla düzelecektir
Siz çocuğunuzla aile büyüklerinin halkında sohbetler ederken anne anne - baba anne gibi hitaplar geliştirip cümleleri böyle kurarsanız çocuğunuz anne - baba - nine - dede gibi kavramları oturtmaya başlayacaktır kafasında
Zehra'cım, minicik kuzuların dil gelişimi böyle güzel sürprizlerle dolu olur. 🌸 Kızının sevgiyle herkese "anne" demesi, onun kelime dağarcığındaki ilk ve en güçlü kelimelerden birini kullanma şekli. Kendini eksik hissetmen çok doğal ama hiç merak etme. Anlamlar oturdukça, sana özel "anne" çağrısı daha da güçlenecek. Bol bol konuşmaya ve ona "ben senin annenim" demeye devam edin. Her şey yoluna girecek! 🤗💖
Cevap
6Cevap
Evet normal bildiği kelime o ve onu herkese söyler
Memeleri vardır ondan sjzözjzö
Düzelir kafana takma çok normal şeyler bunlar
Normal değil
iki maşallah
Gececekk
Değişir o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?