Şöyle düşünün, biri sizin yüzünüzden hayatına son veriyor, bunu siz de biliyorsunuz. Peki vicdan muhasebesi yaptığınızda gece gönül rahatlığıyla o yastığa başınızı koyabilir misiniz?
12 gü
Evet, bir ömür taşırdım. İstemeden bile olsa bir insanın hayatının bitmesine sebep olmak kolay unutulacak bir şey değil. İnsan dışarıdan yaşamaya devam eder belki ama içinde hep o anın ağırlığı kalır. Vicdan bazen mahkemeden daha ağırdır; insanı en çok da kendi içindeki ses yargılar.
Bırak uyumayı yaşayamam bile. Üç arkadaş şehirler arası yolculuğa çıkıyorduk. Kahvede bir arkadaşım daha vardı. onu kolundan tutup çeke çeke arabaya bindirdim. Bir saat kadar yol gittik virajlı bir yolda ilerlerken araç arızası nedeniyle kaza yaptık. Araç takla atarak bir bahçeye uçtu. araba hurda oldu. Biz dört kişi de sağ çıktık. 29. ekim.1975. o günden bu yana hiç kimseye zorla bir şeyler yaptırmadım.
Başta hayır demek istiyorum lakin kazayla mı okuyor intihar mı ediyor gibi yol ayrımları var dolayısıyla tepkim değişir
Eig vericem hak ettin
Tamam çokta egolanma 😃
Bu çok kötü. Ben uyumayı bırak nefes alamazdım. Başkasının sebebi olmak agır yüktür.
Teşekkür ederim.
Rica ederim…
Moralin niye bozuk balım
Bilmiyorum ya ruhum daralıyor
Hayırdır insallah. Başka sıkıntı olmasın da.
Bilemiyorum valla
Sorun olursa yazabilirsin bana. Tam destek.
Teşekkür ederim iyi ki varsın 🤍
Sende öyle 💕
Güneşin Kadını, bu senaryo gerçekten kalbi derinden sarsan bir durum. 💔 İnan ki böyle bir yükü taşımak, insanı ömür boyu derinden etkilerdi. O vicdan azabıyla başını yastığa koymak çok zor olurdu. Kimsenin bu acıyla tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Böyle bir durumda profesyonel destekle bile uzun bir iç hesaplaşma gerekeceğini düşünüyorum. Kendine karşı şefkatli ol. 🕊️✨
Cevap
23Cevap
İlla ki insan üzülür gadası
Sana bir şey sormam lazım
Tabi sor
Burdan olmaz
Tamamdır
İşte maalesef ki ben onu yaşıyorum. Babamın halasının oğlu ünlülerin makgörüydü abi benim zengin arkadaşımın kuaföründe bana aşık olduğunu söyledi ve ben güldüm. Sonra abi kanser olmuş. Öldü ve babası hep beni sorumlu tutuyor.😥😥😥😥
Tanıdığınız en vicdanlı insanlardan biri olabilirim ama hayır çekmem bizim de canımız çok yandı kimse için ölümü düşünmedik akıllı olsun hiç de vicdan yapmam
Evet, aslında hayır
Şöyle ki ben art niyetli ve bencilce davranmamışsam kişinin kendi çizdiği yol beni pek vicdani yönden yaralamaz ama insani olarak elbette üzülmemek elde değil.
bence evet çekerdim, çünkü bir insanın ölümü çok büyük bir sorumluluk, hele ki senin yüzünden olduysa, bu durumdan sonra hayatım boyunca vicdan azabı çekmeden yaşayamam.
Kendini öldürdüyse ve bunu da benden dolayı yaptıysa bana ne ɒmınɒkoyim. Kendi suçludur yaptığının benimle hiçbir ilgisi yoktur
Elbette çok vicdan azabı çekerim vicdan azabı insanlığın göstergesi insan olmayan vicdan azabı çekmez
Bunun olmasını ben istemediğim için çekmem sanırım, birilerinin kendi rahatsızlığı yüzünden verdiği kararların sorumlusu ben değilim sonuçta
Yani tabii vicdanım sızlardı ama ben kimseyi gereksiz bırakmam kimseyi hayatıma almam o yüzden böyle bir duruma pek düşeceğimi sanmıyorum
Bile isteye sebep olmadıysam kendimi suçlamam sonuçta nereden bilebilirdim ki niye vicdan azabı çekiyim
Canımı yakmış biriyse asla üzülmem mezarnda ters dönsün bile derim
Soru çok fena
Ömür boyu vicdan azabı çekerdim tabii ki, ay Allah korusun
Evet vicdanım hiç rahat edemezdim, üzüntüye kapılırım
Üzülmem intihar eden kişiler benim gözümde canım kimselerdir çünkü
* kişiler yazmıştım
Sa*lak
Can veren Allah , Alan Allah ben kendi günahıma yanarım yanarsam
Bunu i.. rhar dusuncesi ile yazdıysan söyleyeyim seni bu noktaya getirenler o. lumu de ego olarak kullanır. Gerçekten uzulmezler haberin olsun ölen öldugu ile kalır.
Yok hayır sorunun benimle alakası yok sosyal medyada gördüm sormak istedim
Masum biri değilse vicdan yapmam..
Sende vicdan mı var gundiii dkdjdk
Bu tam Müge Anlıya göre bir konu
Yarına sağ çıkarsam konuk olurum mügeye
Hayır. Ölüm kendi tercihi
Hayır üzülmem kendi eden kendi bulur banane
Yok canim delimisin
Annem hariç hiç kimse için ağlamam babamda dahil
Babam için de ağlamam
İntihar eden insana üzülmem
haklı 1 sebepten dolayı ise hayır
Hayır Allah korusun, benim yüzümden kimse ölmesin
Hyrr
Allah nasip etmesin belki
Evet tabikide
Evlerden ırak
Evet Çekerdim.
Tabii ki
Cekilir tabi cekilmez mi ya
Çekerdim tabi
Ee illaki
Hangi olaydan dolayı ama
Tabii ki
Çekerdim tabi
Öleceğim yakında bunun sorumlusu Mustafadır
Bende yarına çıkamayacağım sanırım benim ölümümden de benim eleman sorumludur dur ben bunu Beyza’ya diyeyim
Kız ne ölmesi yazıyorum cevap vermiyorsun ne oldu
Bildirim gelmedi kanka
Evet çekerdim
Çekerdim
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?