16 gü

Düşüncesiz insanlar kolayca evlenip dururken ölçüp biçenler olarak siz ne hissediyorsunuz?

Düşük beklentide olan insanların habire evlenmesi size de batıyor mu? Hal böyle olunca hiç beklentisi olmayanlar ve normal insanlar olarak kalıyoruz, normal insana denk gelene kadar da virüs gibi saçmalamalarına maruz kalınıyor. Gerçi sosyal medya dışında saçmalayan görmüyorum. Bu yıl birkaç kere beklentisiz ve düşüncesiz insanlardan “evlilik düşünür müyüm” diye teklif aldım, reddedip yıllar sonra gelecek kaza beladan kendimi korumuş oldum. Düzgün evlilikler o kadar bol ki çevremde, neyse ki örnek verip insanların çenelerini kapatabiliyorum. Bir de kötü çevrelere maruz kalanların hali nedir kim bilir (bu arada düzgün evlilik örneğim hepsi yaşıtım ve birkaç yıllık evliler, içlerinde iş yeri evlilikleri, lise aşkından gelen evlilikleri var. Yaşlılarda beğendiğim evlilik yok, kendi ailem dahil. Ama bu çökmesi alnında yazan evlilikler üremeye devam ediyor ve ölçüp biçen insanlar onların yerine de düşünmek zorunda kalıyor. Madem böyle, bu toplum ne halta yarıyor

Düşüncesiz insanlar kolayca evlenip dururken ölçüp biçenler olarak siz ne hissediyorsunuz?