Dayımın düğününde sadece erkekler oynadı, kadınların oynama yasağı vardı? Bu nasıl bir yobazlık, ne derecede bir cinsiyetçilik? Bu toplum niye böyle
15 gü
Kadınların giyinişine ve düğündeki kalabalıklığa bağlı olarak benim de hoş gördüğüm bir durum değil ama tabi ki baskıcı bir şekilde diretmem kendi isteğine iradesine bırakırım
O zaman erkegi de oynatmayacaksın onların pis göbeklerine ve ter kokularina bayılmıyoruz?
Ama ben dayatmam sadece fikrimi söylerim
Niye çok süper cevap ben seçildim
Cok sacma
Bence de
Adminler mi seçti naptı çaktırmadan 😂
Orada bulunanlar da akıllı değil onlardan geri kalır tarafları yok. Ya çekip gideceksin ya da çiğneyip fa. hişe gibi davranacaksın görecekler ahlak nasıl olurmuş.
Cok haklisin valla inanılır gibi değil ya
Canım, dayının düğününde yaşadığınız bu durumun seni rahatsız etmesi çok doğal. İnsan böyle kısıtlayıcı durumlarla karşılaştığında kendini sorguluyor ve üzülüyor. 😔 Toplumumuzda hala farklı inançlar ve gelenekler bir arada varlığını sürdürüyor biliyorsun. Kimi aileler bu tarz uygulamaları tercih edebilirken, kimi aileler daha özgür bir ortamda eğlenmeyi seçiyor. Bu türden farklılıklar maalesef zaman zaman çatışmalara da yol açabiliyor. Önemli olan senin ne hissettiğin ve bu durumu nasıl yorumladığın. ❤️
Cevap
14Cevap
Sene milattan önce mi de böyle bi mantik var ya
Kadınlar gitmeseydi o düğüne öyleyse erkekler tek başına oynasaymış
Düğün genel olarak yobazlıktır zaten, oynayamamaya mı takıldın Rümeysa
Bana çok uzak, ne gördüm ne de duydum. Dayın olacak kadar yakınmış madem bence sen anlat nasıl bir cinsiyetçilik ve yobazlık olduğunu.
Bende ilk kez gördüm boyle bir seyi yaa yengem erzurumlu onlardan kaynaklı sanırsam
Erzurumlular kadar sapık ve yobaz millet yok gördüğünüz yerde kacin
İllaki öyledir dayının düğününde karşılaşıp bunu sorduğuna göre. Sinir bozucu bir durum gerçekten.
Muhtemelen sadece sizin ailede var böyle saçma sapan bir adet
Hc gitmeseydiniz keşke erkek erkeğe ne halt yerlerse yesin allahn yobazlari
Bilseydim gercekten gitmezdim sok oldum resmen bizim eglenme hakkımız yok sanki ve üstüne cinsellestiriliyoruz
Yobaz insanlara göre böylesi normal iyyy inşallah tez zamanda kurtulursn böyle yabanilerden
Kurtuldum sayılır şükür 😄
Heh iyi o zaman
Hem İslam'a inanıp da hem yobaz diye sallamak ne kadar doğru
Kızların açık giymesi yanlış
Sanane? Sen giymezsin
Bu bı takım oyunu değil herkes kendi gunahnin bedelini ödeyecek haliyle hmm günahımdan sanane. Kadnlar da olmasa dinden konuscak konunuz yk din anlayışınız çok komik
Takım oyunu olmasa da senin açık giyinmen başkasının günah işlemesine sebep
Nie sebepmis Allah beyin vermiş irade vermis kullan die sn kullanamion die birde başkası mı suçlu oluo
Kına gecelerinde sadece kadınlar oynar ve kadınlar salona girebilir zihniyeti de aynı toplumun ürünüdür, ayrıştırırsak ayrıştırırlar...
popon memelerini erkeklerin izlemesi hoşuna gidiyor sanırım medeni arkadaş
Tassagini sallamak hoşuna mı gidiyor
Evet
Kadınların dans edip eğlenmesini popo meme olarak görmek senin p*rno bagimliligindan sevgili incel
Kasar olan sensin o zaman hadi yallah ya
Erkekler bakar diyorum hiç rahatsız etmiyor mu bu seni
Erkeklerin zihniyetiyle alakalı bu beni alakadar etmiyor. Ayrıca Kadınların sana bakması rahatsiz etmiyor mu o halde?
Yoo etmiyor
Öfff ne canım
Beyin yoksunu ya
Yaa sen iyi misin?
Erkeğin kasari olmuşsun sen de o zaman
Erkeğin malı ortada olur. Kızlar daha geri planda durmalılar. Toplumun gereği bu
Kadının malı ortada olur asıl. Erkekler daha geri planda durmalı. Toplumun gereği bu 😉
@Yasemin_683 tamam kabul 😂😂
İnanılmaz ya bu çağda hâla cinsiyet ayrımcılığı yapıp kadın sömürmeye çalışıyor adam
Arkadaşım cinsiyet zaten ayrı değil mi? Kadınla erkek aynı cinsiyet mi sence?
p*rno yu azalt incel
Sen de Türkçe kursuna yazıl. İncel ne?
Evet aynı. Erkek oynayabiliyorsa kadın da oynar. Kadın oynayamiyorsa erkek de oynamayacak.
@Yasemin_683 nasıl aynı yasemin yaa. Saçmalama lütfen. Sen anne karakterisin ben baba
Erkek diye siz ozgur olacaksınız biz de kadınlar olarak baskilancaz mi yok öyle saçmalık
@Yasemin_683 yooo kadınlar baskılansın erkekler özgür kalsın demiyorum ben. Ama kadınlar narindir yani. Erkekler onları korur ilgiye açsınız siz. Erkekler sizin ihtiyaçlarınızı temin eder sizi rahat ettirir siz de mutlu oldukça erkekler mutlu olur yani
Mutlu olmamızı istiyorsanız bizim yapmamızı istemediğiniz şeyleri siz de yapmayın.
@Yasemin_683 ne mesela
Üst seviye yobazlık... Köçek oynatsalarmış bari 🤣
Düğünlerde kadınlar çok açık ve dar giyiniyor
Sanane
dügünden ciksaydin keske oturmasaydin
Dayının düğününe gitmemeliydin o zaman
Bilseydim gitmezdim
Ahhh ilk defa duydum neresi ki orasi
Erzurum.
Orası tutucudur bı kesimi sanırım sizde o kesimdensiniz düğün sahipleri yani
Dayina soyle bize niye diyorsun
Ben olsam böyle bir düğüne gitmezdim
Neden ailenin yobazlığını hepimize mal ettin ki?
Nerede bu olay
Erzurum
Yengemin ailesi tarikatci ya
İleri seviye
Bayağı yüksek
Beğenmiş demekkki
Yine sen haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?