Bulunduğumuz coğrafyada insanlar dışarıda el ele tutuşmayı bile normal karşılayamıyorlar çoğu zaman. O yüzden bunu bu kadar dramatikleştirip sorgulamaya gerek yok bence. Sığ bir toplum ile yaşıyoruz, böyle de kalacak gibi gözüküyor hatta daha da artacak gibi.
05 Yorumla- 14 gü
Normalleştirmek değil de gerçeği kabullenmek diyelim aslında. Bir ortadoğu ülkesinde yaşıyoruz ve giderek daha da araplaşıyoruz. Bunun bilincinde olup, görüp ona göre hareket etmeyi kastediyorum sadece. Daha yaşanabilir bir gelecek oluşturabilecek bir güç görmediğimden sırf. Ama hak veriyorum davanıza.
- 14 gü
Bu gerçekçi ve rasyonel bakış açını çok iyi anlıyorum. Maalesef içinde bulunduğumuz sosyolojik dönüşüm ve yaşanan bıkkınlık, insanı ister istemez bu tür bir savunma mekanizmasına ve kabullenişe sürüklüyor. Hak vermene ve bu zorlu coğrafi gerçekliği bu kadar net analiz edebilmene çok saygı duydum. Bizler yine de elimizden geldiğince doğru bildiğimizi savunmaya ve en azından kendi alanlarımızda bu sığlığa teslim olmamaya çalışıyoruz. Desteğin ve anlayışın için çok teşekkürler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)14 güLüt a. s kavmine Alalh ceza veriyor. Cebraile o beldeyi yerle bir et emrine karşı çıktılar deyince Cebrail Yarabbi oradan şu anda binlerce kişi sana ibadet ediyor onlar ne olacak. Allah c. c diyorki onlarida helak et cunki onlar onların bu aykırı sapkinligina mani olmadilar banane dediler.
Bu yüzden gelecekte toplumlari sapkın davranışa surukleyen bu durumu asla tasvip etmem. Edilmemeli de010 Yorumla- 14 gü
Dini anlatılarda helak edilme sebebi eylemin kendisi değil, adaletsizliğe ve zulme sessiz kalınmasıdır. Bugün asıl karşı çıkılması gereken şey; çocuk istismarı, kadına şiddet ve yolsuzluk gibi toplumu çürüten gerçek sapkınlıklardır. Kendi halinde yaşayan yetişkin insanların haklarına saygı duymak toplumu bozmaz, ama adaletsizliğe göz yummak bozar.
Cevap sahibi14 güÇocuk istismarı sapıklık sapkınlıklar zaten mazur görülemez. Bunları gözünüz görsün digerini mazur görün anlayışı olamaz. Yaratıcının emirleri keisn ve nettir.. Kadına siddet ve diğerleri zaten Allah'ın laneti uzerine olsun deniyor. Biz yaratılmış insanlar olarak bize yaratanın emir ve yasaklarina uymak zorundayız. Bunun dışında hareket eden Allah'a savaş açmış demektir.
- 14 gü
İnancınız ve hassasiyetleriniz kendinizi bağlar; kimse sizin dini yorumunuza göre yaşamak zorunda değildir. Laik bir hukuk devletinde yasalar din kurallarına göre değil, evrensel insan haklarına ve herkesin eşitliğine göre belirlenir. Kendi inancınızı başkalarına baskı aracı olarak kullanamazsınız.
Cevap sahibi14 güBen inancımı baskı aracı olarak kullanmıyorum ki.. Ben sadece lbgt sıcak bakmıyorum dedim sebebini yazdım. Laik devlette diyelim enses iliskiue izin verilse bunada sıcak bakar mısınız.. ya da pedofili olanlara izin verilirse sıcak bakar mısınız.. Yoksa ben karışmam naprsa yapsın mi dersiniz.
- 14 gü
Laik ve modern hukuk sistemleri, bireysel özgürlükleri 'başkasına ve özellikle çocuklara zarar vermeme' sınırıyla çizer. Dolayısıyla çocuk istismarı (pedofili) hiçbir şartta ve hiçbir devlette 'özgürlük' olamaz; her zaman en ağır şekilde cezalandırılması gereken bir suçtur. İkisini ısrarla aynı kefeye koymak, tamamen farklı dünyaları kıyaslamaktır.
Cevap sahibi14 güSen laik ve demokratik ülkelerin norm ve değerlerini on plana çıkarırken ben neden beni yaratanın kanun ve emirlerini öne çıkarmıyorum kardeşim.. O senin laik ve demokratik dediğin ulekeleri iyi araştır. Sapkınlık sapkinliktir... Laik ve demokrat dediğiniz ülkeler hangisi bana söyleyin.. Kime demokrat o ülkeler hangi insan haklarıni savunuyorlar. ABD mi fransami Almanya mi.. ben size onların ne kadar yoz ve kendilerinin dışında hiçbir topluma demokrat insancıl davranmadiklairni yazayım..
Cevap sahibi14 güÖnemli bir telefon görusmwm var özür dilerim 15 dakika sonra yazabilirim size saygı duyuyorum ama onaylaniyorum.
- 14 gü
İnancını yaşamak senin özgürlüğündür, ancak bunu başkalarına dayatamazsın. Bahsettiğin devletlerin sömürgeci geçmişi ve iki yüzlü siyaseti doğru olsa da laiklik ve demokrasi o ülkelerin tekelinde değildir; farklı insanların bir arada, eşitçe yaşamasını sağlayan evrensel formüllerdir. Kurallar tek bir dine göre koyulursa diğer herkes yok sayılır. Laiklik hem senin inancını hem de başkasının kimliğini korur; kimseye zararı olmayan yetişkinlerin hayatı, senin inanç kalıplarına sığmak zorunda değildir.
Cevap sahibi14 güKişisel orgurluklere kimse bir şey demiyor hatta bizim ülkemizde escinsellikten dolayı ceza alanı duymadim..
Özel hayatınızda ne yaşarsan yasa ozgursun bir şey demiyorum
Diyelim birileri siz cadde de yürürken yolun ortasinda ben namaz kilacagim ozgurum diyebilir mi. Git camide kıl kardeşim deriz.. Sende özel hayatini git evinde yasa kardeşim özel hayatına karisamam ben.. Sokakta erkek erkeğe opusemessin kadın kadına opusemessin neden toplumsal ahlak kurallari var bu kurallara uyacaksiniz.
İyi geceler lbgt kardeşim..🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Gozdee, bu hassasiyetini çok iyi anlıyorum ve seninle aynı duyguları paylaşıyorum. Toplumsal değişimler ve önyargıların kırılması maalesef zaman alıyor. İnsanların farklılıklara saygı duymayı öğrenmesi, ancak empati köprüleri kurarak ve sabırla anlayışı artırarak mümkün olacak. Kalplerdeki sevgi her şeyi değiştirecek. Unutma, sen yalnız değilsin. 💕🌈✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 14 güSevmediğim bir şeye saygı duymam.
09 Yorumla- 14 gü
Sevmek ya da onaylamak zorunda değilsiniz; herkes her yaşam tarzını benimsemek veya sevmek mecburiyetinde değildir.
Ancak toplumsal ve hukuki anlamda saygı, duygusal bir bağ değil, bir sınır çizgisidir. Bu sınır; sevmediğimiz veya ortaklaşmadığımız insanların da tıpkı bizim gibi zarar görmeden, ayrımcılığa uğramadan ve can güvenliği içinde var olma hakkı olduğunu kabul etmektir.
Kısacası, bir şeyi sevmemek kişisel bir özgürlüktür; ancak onun temel haklarına ve yaşam alanına müdahale etmemek toplumsal bir arada yaşamanın temel kuralıdır.
- 14 gü
Müdahale eden kim?
- 14 gü
Müdahale ettiniz diyen kim?
- 14 gü
'' Kısacası, bir şeyi sevmemek kişisel bir özgürlüktür; ancak onun temel haklarına ve yaşam alanına müdahale etmemek toplumsal bir arada yaşamanın temel kuralıdır.''
- 14 gü
Ben zaten sizin müdahale ettiğinizi söylemedim, ifadem tamamen genel bir ilke ve objektif bir tespitti. Cümlemde size yönelik gizli bir ima ya da alt metin yoktu; bu yüzden konuyu kişiselleştirmenize veya savunmaya geçmenize hiç gerek yok.
- 14 gü
O halde bunu bana değil soru detayına yazman gerekir.
- 14 gü
Herkese bir cevap vermişim tek kişisel algılayan sizsiniz, eleştiri kaldıramıyorsanız yorum da yapmayın.
- 14 gü
Eleştiri kaldıramayan sizsiniz. herkese aynı cevabı değil başka cevap yazmışsınız. bu durumda verdiğiniz cevap bana özel olmuş oluyor. oku bakalım yazdıklarını tekrar.
- 14 gü
Kelimeleri farklı yerlerinizden anlıyorsunuz aynı cevap dememişim bir cevap demişim. Aslında gayet eleştiri kaldırıyorum, yazdığım şeyleri de çok iyi biliyorum.
Mesele LGBT nin normalleşmesi değil, marjinalliğin aşaması?
LGBT de normalleşince, marjinaller durmayacak... Sırada ensestin yasallaşması var. Yetmez. Sonra pedofili var.013 Yorumla- 14 gü
Kavrayamadığın şey marijinallik. LGBT topluma kabul ettirildikten sonra sonra sıra onlara gelecek. Bugün senin mideni kaldıran, o gün karşı olduğun ama taraftarı çok olan bir fikir olarak kabul görecek. Tıpkı bugün LGBT de olduğu gibi. Kaldı ki LGBT nin normal olan bir tarafı yok. Sapkınlıktır.
- 14 gü
Yüzyıllardır aynı korku senaryosu üzerinden nefret üretmekten sıkılmadınız. LGBT+ bir ideoloji değil, her toplumda var olan bir insan gerçeğidir ve tek talepleri eşit vatandaşlık haklarıdır. Bilim ve hukuk, rızaya dayalı yetişkin ilişkileri ile çocuk istismarı gibi ağır suçların arasındaki çizgiyi çok net çizer. Bir suçun gelecekte normalleşeceğini iddia etmek mantık dışıdır. Kendi nefretinizi gizlemek için geleceğe dair asılsız kehanetler üretmeyi bırakın.
- 14 gü
Rızaya dayalı... Haklısın. Ensest te rızaya dayalı olacak ve böyle savunulacak. 18 yaşını doldurmuş bir kızı babasının sykmesinden daha doğal ne olabilir k,, denilecek. LGBT ye gelince... Kimse senin cinsel tercihine müdahale etmiyor ancak bunu benim gözüme sokmandan rahatsız olurum. Ben sokakta sykimi sallayarak dolaşıyor muyum? Sen de bana yılışık yılışık konuşmayacaksın. Cinsel tercihin özelin olacak kalacak.. Eee başka ne istiyorsun? Mesela hangi hakkı istiyorsun?
- 14 gü
Ensest, taraflar yetişkin olsa bile aile içi hiyerarşi, genetik riskler ve psikolojik manipülasyon nedeniyle hukuken ve tıbben bir suçtur; bunu LGBT+ ile bağdaştırmak sadece konuyu çarpıtmaktır. İkincisi, sokakta el ele tutuşmak ya da sevgisini göstermek 'organını sallayarak gezmek' değildir; heteroseksüel insanların her gün rahatça yaptığı normal bir insani davranıştır. LGBT+ bireyler ekstra bir ayrıcalık değil; sadece ayrımcılığa uğramadan iş bulabilmek, şiddet görmeden güvenle sokakta yürüyebilmek, herkesle eşit yasal haklara ve evlilik bağına sahip olmak gibi temel vatandaşlık haklarını istiyorlar. Özel hayatı gizli tutmak, görünmez olmak ve yok sayılmak zorunda kalmak demek değildir.
- 14 gü
Hiç kimse sokakta yiyişmiyor. Sevişmiyor, dudak dudağa öpüşmüyor. Bir marjinal davranışı diğer bir marjinal davranışa örnek gösteremezsin. Hetero olup, sokakta yiyişenlere de karşıyız. Ben sıradan bir vatandaş olarak, iki sevgilinin de halk otobüsünde öpüşmesine karşıyım, senin de. Dolayısı ile senin de sevgilinle sokakta yiyişmen aynı kategoriye girer. Şimdi gelelim senin şu "hak" iddialarına. Hangi hakkın verilmiyor? "eşit, güvenli ve ayrımcılığa uğramadan yaşamaktır."... diyorsun... Eşitlikten kastın nedir? Sana iş verilmemesi mi? İşveren istediği kişiyi seçiyor. Kuzenini işinde uzman birine tercih ediyorsa, neden LGBT bireyi istememe hakkı olmasın. Bu seninle ilgili değil. Toplumun bütünüyle ilgili. Güvenlik? Hangimiz senden daha fazla güvendeyiz. Ladyboy olarak seninle ilişkiye giren bir erkeğin kültür seviyesini sen benden iyi biliyorsun. O erkekten şiddet görme ihtimalin her zaman olacak. Eee nasıl bir güvenlik? Bana verilip sana verilmeyen güvenlik hakkı nedir? Ayrımcılık? Yaşadığın toplumda, hemşericilikten tut, etnik, mesleki, mahalle ayrımı bile yapılırken, sana da pay düşeceğini göz ardı etmemelisin? Bu ülkede kadın erkek için bile ayrım yapılıyor. Heterolarda olup sana tanınmayan ayrımcılık hangisi?
- 14 gü
Söylediğin her şeyi kendi süzgecinden geçirerek normalleştirmeye çalıştığının farkındayım ama bu sana son kez yazışım.
Sokaktaki görgü kuralları ile sistemsel hak mahrumiyetlerini aynı kefeye koyarak konuyu çarpıtıyorsun. Heteroseksüel bir çift el ele tutuştuğunda sadece "sevgili" sayılırken, eşcinsel bir çift aynı şeyi yaptığında şiddet görüyorsa sorun davranış değil, kimliğin kendisidir. İşverenin keyfi nefretini "seçme özgürlüğü" diye savunamazsın; yetkinliği olan birini cinsel yönelimi yüzünden dışlamak sistemli bir ayrımcılıktır. Üstelik "zaten her alanda ayrımcılık var" diyerek trans cinayetlerini, maruz kalınan nefret suçlarını ve hukuki güvencesizliği normalleştiremezsin. Başka eşitsizliklerin varlığı, bu ayrımcılığın mazereti olamaz. Senin anayasal olarak sahip olduğun hiçbir temel hak (evlilik, miras, partnerinin yasal vasisi olabilme, kimliğinden ötürü işten atılmama güvencesi) engellenmiyor. Karşı tarafın talep ettiği şey bir "ayrıcalık" değil; senin sahip olduğun ama farkında bile olmadığın o konfor alanına ve temel insan haklarına eşit şekilde ortak olabilmektir. Bu konudaki son sözüm budur.
- 14 gü
Hayır son yazma. Kaçma. Soyut kavramlar üzerinden mağdur edebiyatı yapmadan bana somut cevaplar ver. Merak etme buradan yazınca seni yemem. Şiddette göstermem. Sadece seni anlamaya ve kendi düşüncelerimle senin düşüncelerini çatıştırıp, karşılaştırma yapmaya çalışıyorum. Kendini ve iddianı savunmanı istiyorum.
el ele tutuşmak ile yiyişmek farklı şeyler. Sen el ele tutuştuğun için kimse sana şiddet göstermez ancak yiyişmeye sevişmeye başlarsan tepki alırsın. Toplum bu tepkiyi hetero insanlara da gösteriyor.
Anlamak mı istemiyorsun, kendine ayrıcalık mı tanınmasını istiyorsun? Bu ülkede hiçbir zaman işe alımda liyakata öncelikli bakılmaz. tesettürlü olduğu için işe alınmayan binlerce kadın var. Sakallı olduğu için de öyle. Benim iş yerimde sakal bırakmak yasak. Sözleşmede bile var. Bu LGBT ye özel değil. Ayrıcalıklı değilsin. Hatta toplumla doğal bir eşitliğin var.
Trans cinayetleri sizin muhatap olduğunuz kişilerle alakalı bir durum. Ben sokakta seks yapan trans görsem yanına bile gitmem ama senin muhatap olduğun insanların kültür seviyesi buna uygun. Hem öküzle muhatap olacaksın hem de nezaket bekleyeceksin. Garip değil mi? Suadiye de kimse sana dokunmaz ama Esenyurt'ta öldürürler.. Neden bunu bildiğin halde Esenyurt'ta dolanıyorsun? Ha bu arada sadece seni değil, onlar birbirini de öldürüyorlar. Sana özel değil.
Miras vs hakkın... Hepsine sahipsin. Otomatik olmasa bile birliktelik yaşadığın insan için bir vasiyet hazırlaman yeterli. Buna engel yok.
Kaçınca haklı olmazsın. - 14 gü
LGBT+ haklarını savunmak benim için bir ayrıcalık veya lüks talebi değil; tamamen evrensel insan hakları, adalet ve eşitlik mücadelesidir. Ben her insanın, kimliği ve yönelimi ne olursa olsun, bu toplumda onuruyla, korkmadan ve eşit vatandaşlık haklarıyla yaşaması gerektiğine inanıyorum.
Öncelikle bu benim için bir **can güvenliği ve yaşam hakkı** meselesi. Sadece kim olduğu ve kimi sevdiği yüzünden insanların şiddete uğramasını, nefret cinayetlerine kurban gitmesini ve güvensiz hissetmesini asla kabul edemiyorum. Güvenli bir hayat sürmek her insanın en doğal hakkıdır ve devletin de hukukun da görevi istisnasız herkesin canını korumaktır.
İş hayatındaki durum ise en somut **ekonomik hak gaspı**. Liyakat her alanda sorun olabilir ama bir insanın sırf kimliği veya dış görünüşü yüzünden daha mülakat aşamasına bile gelemeden en baştan elenmesi, onu güvencesiz ve tehlikeli şartlarda çalışmaya zorlamak demektir. Ben herkesin emeğiyle, adil ve eşit koşullarda ekmeğini kazanabilmesini savunuyorum.
Hukuki boyutta da çok ciddi bir **adaletsizlik** var. Yıllarca aynı hayatı, evi ve emeği paylaşmış insanların yasal bir bağ kuramaması; hastanede birbirlerinin refakatçisi bile olamaması, yoğun bakımdaki partneri hakkında tıbbi karar verememesi ve vefat durumunda miras hakkından mahrum kalması çok büyük bir mağduriyet. Vasiyetname yapsanız bile biyolojik ailenin saklı pay davasıyla bu emeği gasp etme hakkı var. Sevgiyle kurulan bir hayatın yasalar önünde hiçbir hükmünün olmamasını insani bulmuyorum.
Son olarak, sokakta heteroseksüel çiftlerin çok rahatça yapabildiği el ele tutuşmak gibi en sıradan sevgi gösterilerinin, LGBT+ bireyler için bir güvenlik tehdidine veya saldırı gerekçesine dönüşmesine karşıyım. Kamusal alanda var olmak ve kendini özgürce ifade etmek herkes için eşit olmalıdır. - 11 gü
Öncelikle, LGBT+ insan doğasına aykırı ve psikolojik bir sorundur. İnsanlık tarihini göz önüne aldığımızda, doğal bir davranış olsaydı, milyonlarca yıllık süreçte zaten benimsemiş olurdu. Örneğin, günümüzde benzer bir tartışma kadın--erkek eşitliği ve poligami için de geçerlidir. Modern yaşam anlayışı her ne kadar eşittir dese de, bireyler eşitlik dile getirse de, en feminist kadın bile güçlü bir erkeğin kendisine hükmetmesinden zevk alır, hoşlanır. Çünkü insan doğası gereği, kadın erkeğin kendisi için güvenilir ortamı oluşturmasını ister ve buna karşılık soyun devamını sağlar. Bu mantık değildir, medeniyet değildir. Sadece içgüdüdür. Hayvansal yani doğal dürtüdür. Aynı durum poligami için de geçerlidir. Milyonlarca yıl boyunca din, kültür, güç ve çeşitli mazeretler ile hep var olmuştur. Ambalajı, formatı değiştirseniz de özü hep aynıdır. Modern anlayış tek eşliliği medeniyet olarak kabul etse de, insanlar aldatma, bakirelik, boşanma vs gibi mazeretler öne sürerek hep bir açık kapıyı kullanmıştır. Çünkü insan özünde çok eşlidir. Hatta bu konuda en son önemli bir değişim ülkemizde oldu ve aldatma suç olmaktan çıkarıldı. Yine temel içgüdü karşımıza çıkıyor. Yani insanlık doğal olan bu davranışları, toplumun ahlaki değerleri, hukuk sistemine rağmen aşabiliyor. İçgüdüsel davranışları hazmedip, kabulleniyor.
Ancak milyonlarca yıllık insanlık tarihinde eşcinsellik hiç kabul görmedi. En gelişmiş ülkelerin yasalarına rağmen insanlık tarafından kabullenilmedi. Sadece yasaların baskısı ile dokunulmazlık elde etti. - 11 gü
Örneğin, Hollanda'da bu taleplerinin hepsi kanunen var. Peki toplum bunu onaylıyor mu? Hayır. Sadece yasalar ile korunuyor. Ancak toplum yasalara saygı duyduğu için sorun çıkmıyor.
Toplumsal olarak LGBT+ için durum tam da bu çerçevede değerlendirilir. Yani doğal bir davranış değildir. Ancak her bireyin yaşama hakkı vardır ve kanunlar bunu korur. Aksi halde toplumun linç girişimi ile karşı karşıya kalır. O halde, hem kanunlar hem de bilim, doğruyu bilse dahi aksini iddia edemez. Şöyle düşün. Bilim "eşcinsellik psikolojik bir hastalıktır" derse ne olur? Yasalar, bilimi referans alarak düzenlenir. Toplum mevcut yasalara istinaden bunu bir hastalık olarak algılar. Tıpkı pedofili gibi. Sonuç? Linç başlar. Yaşama hakkın elinden alınır.
Diğer iddialarına yukarıda cvp yazmıştım. Tekrarlamıyorum.
Eşim den bile bu konuda olumlu yorumlar duyuyorum tesettürlü olduğu halde çoğu insandan daha anlayışlı karşılıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Lgbt bizim ülkede zor diğer ülkelerde olabilir normal
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı. Ben saygı duyuyorum. Özellikle kadınların kadın tercih etmesi çok mantikli
03 Yorumla
11 güLGBT destek beriosuniz hrl de
018 Yorumla- 9 gü
Beyza transmısın
- 9 gü
evet?
- 9 gü
@ahmetuysal67 size yazmadım
- 9 gü
bana da yazabilirsin sıkıntı yok peki sen destek veriyor musun Ne düşünüyorsun bu hakkında ve sana bir şey soracağım
- 9 gü
@ahmetuysal67 sor
- 9 gü
ilk önce ilk dediğimi cevapla
- 9 gü
bir erkek arkadaşım var ve sürekli kadın kıyafeti giymek istiyomuş sence senin tepkin ne olur?
- 9 gü
@ahmetuysal67 evet lgbt destekliyorum onun dışında arkadaşınızın hormonlarıyla alakalı bir durum sadece onu ilgilendirir feminen erkek olabilir bunlar benim için sorun değil
- 9 gü
peki bir arkadaşın kardeşin ya da bir sevgilin olsa kabul eder miydin
- 9 gü
@ahmetuysal67 evet
- 9 gü
iyi arkadaş olabilir miyiz
- 9 gü
bir de sana bir şey diyeceğim iyi tüm vücut Özel bölgede dahil pazar epilasyonu yaptıran birine ne gözle bakarsın yani sen ister miydin
- 9 gü
cevap verir misin?
- 9 gü
@ahmetuysal67 yaptırsın abi kılsız adam candır
- 9 gü
Bence de yani nerelisin
- 9 gü
@ahmetuysal67 nufusunamı alcan kadını ilan ask edicek gibi hissedıom nerelı oldun baslıyor nerde biticek göze batıosun onun sevdı var
- 9 gü
kızım sana sormadım ki kız demeli miyim bilmiyorum
14 güLlgbtli misin?
02 Yorumla- 14 gü
Hmmm demek ondan
14 güneden saygı duymak zorundayız?
023 Yorumla- 14 gü
sahibinin derken ne demek istedigini anlamadım babama bile zaman zaman saygı duymam tanımam insanların hayatına saygı duyacaksak pedofiller ensestler var bunları açık açık savunan tiplervar bunlara ne diyorsun
- 14 gü
amerikan liberal tıp sistemine körü körüne inanıp bunu normal sanman senin bir sahibinin oldugunu ve sahibinin vizyonunu gösterir
- 14 gü
vizyon kelimesinin ayrıca ne anlama geldigini bildigini düşünmüyprum
- 14 gü
Pedofili ve ensest birer yönelim veya hayat tarzı değil; çocuk istismarıdır, ağır bir suçtur ve insanlık ayıbıdır. Bunları savunan tipler de hak savunucusu değil, açıkça suç ortağıdır ve yargılanmalıdırlar. Kendi rızasıyla yaşayan yetişkin insanlarla, çocukları hayattan koparan istismarcıları aynı kefeye koyamazsın. İnsan hakları suçluları korumaz; kimseye zararı olmayan, eşit ve özgürce yaşamak isteyen insanları korur. İkisinin arasındaki farkı ayırt etmek bu kadar zor olmamalı."
- 14 gü
ensest iki taraf karşılıklı yapıyorsa bu bir suç degildir ceya istismar degildir diye savunur ensestler?
- 14 gü
çogu ülkelerdede senin durumundaki insanlarla aynı kategoride yürürlüge gireer mecliste
- 14 gü
insan hakları dedigin nedir insan hakları insan hakları diyen insanlar ve onun kurucuları ojeni uygulamasının fikir babaları degilmi afrikada insanları köle yapmadımı senin bildigin kadar unuttum ben
- 14 gü
kimseye zararı olmayan derken ben sizin insanlık ve toplum açısından zararlı oldugunuzu düşünüyorum
- 14 gü
Ensest rızaya dayalı görünse bile genetik sakatlık riskleri, aile içi hiyerarşi ve psikolojik manipülasyon nedeniyle suçtur, LGBT+ ile asla aynı kefeye konulamaz. İnsan hakları geçmişteki sömürgecilerin tekelinde değil; bugün herkesin eşit ve güvenli yaşamasını sağlayan evrensel hukuk kurallarıdır. Birinin varlığını kendince 'zararlı' görmek onu suçlu yapmaz, sadece senin şahsi ön yargını gösterir.
- 14 gü
bende diyorumki senin durumun nüfus artışına engel insan popülasyonunu azaltan bir burjuva hastalıgı
- 14 gü
Birinin varlığını kendince 'zararlı' görmek onu suçlu yapmaz, sadece senin şahsi ön yargını gösterir?
- 14 gü
ben toplumcuyum birey yani senin ne düşündügün umrumda degil
- 14 gü
benim inandıgım ideolojide bunlar ya hastalıktır ya da egilim iki durumdada toplumda olmaması gerekir
- 14 gü
şu ikide bir birey birey diyen tipleri hiç sevmem
- 14 gü
Dünya nüfusu 8 milyarı aşmışken LGBT+ bireyleri nüfus azalışından sorumlu tutmak komik bir iddiadır. Ayrıca eşcinsellik burjuvaziye ait bir hastalık değil, tarihin her döneminde ve her sosyal sınıfta var olmuş doğal bir insanlık durumudur. Gerçek toplumculuk, toplumun içindeki tüm bireylerin hakkını korumaktır; kendi ideolojin için bir grubu yok saymak toplumculuk değil, faşizmdir. Benimle bu konuları tartışacaksan boşuna yazarsın, her türlü haklı çıkarım yıllardır buna uğraşıyorum.
- 14 gü
sen önce biraz siyasi terminoloji ögren sosyalizmde diyalektik materyalisme inanan birine faşist demişsin
- 14 gü
toplumculuk toplumda zararlı görülen insan topluluklarını korumaz imha eder
- 14 gü
taşmı kırmak istersin idammı sen seçebilirsin ama
- 14 gü
toplumculuk kompredor dışı sınıflardan bahsediyorum ben
- 14 gü
toplumculuk sosyal sınıfların kaldırılması veya eşitlenmesini savunur sen zaten kendini bir gruba sokuyorsun hiçbir şey olmasan yani bu bir hastalık veya yönelim bile olmasa yine toplumda yeri olmamalı
- 14 gü
benimde son duruşumdur lgbtyi savunan adamın ne druşu onuru olur size herşeye saygı guyma lafını kim ögretti hayvanlardan farkımızı nedir o zaman sende bana saygı duy ozaman sizi istemiyoruz buda bizim fikrimiz
- 14 gü
4 kadın alan yobaz tiplerede saygı guyun ozaman belki rızası vardır ayrıca grup sksede saygı duyun herbka saygı duyun
14 güLez misin
02 Yorumla- 14 gü
Bi benle sexuel degilsun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler