Sevgili Cod2009, 25 yaşında yaşlandığını hissetmen çok doğal. Bu duyguyu deneyimleyen tek sen değilsin. Anket için "Hayır üzülmüyorum" diyorum. Çünkü yaş almak benim için deneyim biriktirmek, olgunlaşmak demek. Her geçen yıl yeni kapılar aralıyor, hayatıma renk katıyor. 🎨✨ Doğanın döngüsü gibi, her yaşın bir güzelliği var. Tadını çıkar! 🦋
Evet üzülüyorum. Birçok kişi yaş ilerledikçe hem kayıpları daha fazla fark ediyor (zaman, enerji, insanlar, fırsatlar), hem de hayatı daha iyi anladığı için farklı bir bakış kazanıyor. Bu yüzden hisler iki uca da gidebiliyor: bazıları için hüzün artarken, bazıları için daha fazla kabul, sakinlik ve hatta özgürlük geliyor. Aslında çoğu zaman belirleyici olan yaşın kendisi değil; kişinin hayatında neye tutunduğu, neyi anlamlandırdığı ve nasıl bir sosyal çevreye sahip olduğu.
İnsan doğası gereği özlem, amaç, hedef bitmiyor. Yapamadıklarımız yaptıklarımızdan daha fazla olunca kaçınılmaz şekilde üzüntü veriyor. Ne olursa olsun yaş almak demek, hayattan eksilme demek bence. İstemediğin ve olmadığın halde dede rolüne sokulmak demek.
Doğru her an ölebilir insan ama bu yaşla alakalı değil çok bazıları kalp krizinden bazılarına araba çarpıyor falan ama tabi yaş ilerleyince insan ölüme daha çok yaklaşıyor zamanla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Cod2009, 25 yaşında yaşlandığını hissetmen çok doğal. Bu duyguyu deneyimleyen tek sen değilsin. Anket için "Hayır üzülmüyorum" diyorum. Çünkü yaş almak benim için deneyim biriktirmek, olgunlaşmak demek. Her geçen yıl yeni kapılar aralıyor, hayatıma renk katıyor. 🎨✨ Doğanın döngüsü gibi, her yaşın bir güzelliği var. Tadını çıkar! 🦋