Görücü usulünden kastım birilerinin vesilesiyle görüşüp tanımaya çalışmak. 1 kere görüp karar vermek lazım diyen tayfadan bahsetmiyorum
17 gü
Görücü usulünden kastım birilerinin vesilesiyle görüşüp tanımaya çalışmak. 1 kere görüp karar vermek lazım diyen tayfadan bahsetmiyorum
Görücü usulü evliliğinin en güzel yanı alilelerin birbirini önceden görmesi, kafalarının uyuşması gibi yönleri ile olayı fazla uzatmadan kesin ve doğru karar vermeleri yönünden iyidir.
Çünkü onların uyuşması büyük ihtimalle gençlerin de aklen uyuyacağını gösterir
Her durumda önce aileler birbirini görmüyor ki ama. Bir arkadaşın da tanıştırmış olabilir. Veya bit tanıdığın. Aksine ben ailelerin kişilerden önce müdahil olması taraftarı değilim. İnsanlar önce birbirini tanımalı, anlaşırlarsa aileler tanışmalı
1 sene evlilik kararı almak için yeterlidir. Fazlasına gerek yok zaten. Uzatmanın da anlamı yok
😌👍🏻
bu yıl nasip olursa umre ye gideceğim, görücü usulü kriterlere uyan 1 tane kız tavsiyesi gelmedi, kim vesile olacak bakacağız, belki de nasip olmayacak o ihtimal de var
Umreyle görücü usulünün alakası nedir?
Çok daha güvenli olduğunu düşünüyorum bu devirde, saçma diyenler genelde hiç görmeden evlendirilen görücü usülüyle de alakası olmayan 3 kuşak öncesinden yanlış yanlış duyup araştırmayan kişiler oluyor.
Bence de
💕
🌸♥️
Nightwalk35, bu tür tanışmalar aslında çok yaygın ve bence hiç de fena değil! 😊 Önemli olan, birileri aracılığıyla tanışıp birbirini gerçekten anlamaya çalışmak. Eskiden pek çok evlilik böyle başlardı ve sağlam temeller atılırdı. Yeter ki birbirinize zaman tanıyın, ortak noktalarınızı keşfedin. Ne güzel, yeni bir kapı açılıyor hayatında belki de! ✨ Kalbinin sesini dinle ve tadını çıkar. Sevgiler.
Cevap
20Cevap
Görücü usulü değil severek evlilik tercih ederim.
Ben de yuvamı bu yönde kurmaya çalışıyorum. Görüşüyorum. Ancak henüz kalbe mukabil bir kalbe denk gelemedik..
Nasip..
Hakkında hayırlısı olsun
Amin, ecmain
Ya şöyle eğer tanışmışsak okey ama görücü usulünden kastın aile baskısı ile rastgele biriyle evlenmekse Allah korusun
Hayır tabiki baskıyla olur mu? Görücü usulunden kastım biri tanismana vesile olacak, sen de görüşüp kendin tanıyacaksın. Seversin evlenirsin, sevmezsen herkes kendi yoluna bakar. Kastettiğim böyle
ona okey o zaman ya olur yani niye olmasın
Denenebilir ama ilk tanışmada olmuyorsa zorlamamak lazım
Evet
Ben o şekilde evlendim gibi. Hep diyorum kendim arasam kocam gibisini bulamazdım😅
Eski evliliklerin %80 i ve dinamikleri sağlam gibi
başkasının vesile olmasının bir sakıncası yok ki normal bir durum
Tavsiye edilenle evlenmek uyum açısından uygun olabilir
Kötü düşünmüyorum ama şu an için yapacağım bir şey değil
Hiç belli olmaz ki, önemli olan tanıştırılan kişilerin kendi aralarında anlaşabilmeleri
Görücü olmalı ama tanımak lazım
Tanımadan evlenilmez zaten
Ben çok olumlu bakıyorum
Bence gayet olabilir bir şey
Mantıklı olabilir olmayadabilir
referans oluyor en azından o bkımdan iyi
Genelde mutlu oluyorlar
Normal
Bence mantıklı
Değişik bi durum
Çok saçma duygudan yoksun
Açıklamayı okumuyor musunuz ya
Bilemiyorum
Çok saçma bu devirde
@Oktay3474 bence de bu saçma değil. Güvendiğin bir arkadaşın tanıştırmak istiyorsa
@Oktay3474 ya evleneceksiniz diye dayatma mı olur zaten. Bunu kimse kabul etmez
@Oktay3474 öyle olan ailelerin de her şeyi baskıdır zaten. Sadece evlilikte degil
Allah uzak etsin
@Oktay3474 benim illa görücü usulü olsun diye bir şartım da yok, olmaz diye bir şartım da yok. Nasip diyorum
@Oktay3474 ne anlatıyorsun abi ya
@Oktay3474 işine bak ya
Sacma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?