Bakamıyorum, bıktım bokunu almaktan. Alzheimer hastası, yerinde durmuyor, bakımında zorlanmaya başladım, tek başıma yapamıyorum, mücadele etmekten yoruldum.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bakamıyorum, bıktım bokunu almaktan. Alzheimer hastası, yerinde durmuyor, bakımında zorlanmaya başladım, tek başıma yapamıyorum, mücadele etmekten yoruldum.
Yaşıyan bilir ne kadar zor olduğunu tek başına gerçekten imkansız hemde Alzheimer hastalar agresif oluyor vuruyor ısırıyor bağırıyor gece her saat kalkıyor idrarını tutamıyor yemek ona göre yapmak istiyorum lazım her gün banyo ettirmek 7-24 baktma muhtaç tek başına bırakamıyorsun bir yara gidemiyorsun kendine zarar verir diye hep tektike olmak lazım yargılamadan önce empati kurmak lazım çalıştığım yer ne kadar yorucu ama iş bitince evime gidiyorum sen bunu yapamıyorsun
Kızım bir hayatın var iyi biyere ver zaten bakmak zorundalar işleri bu yani kötü davranacaklarını düşünmüyorum saçma biyere vermediğin sürece. Yani evet sana baktı annen ama sende onu huzurevine verince onu terketmis olmuyorsun ki ona dolaylı yoldan bakmıs ve onun icin iyi bir karar vermis oluyorsun huzurevi daha iyi bakacaksa senden. ve benim anneannemde de aynı sorun var 5 cocugu var ona ragmen toplanıp besi de beceremiyor cok zor gercekten cok büyük bir seyle sınanıyorsun canım canım elestirenlere kulak asma empati ve düzgün düsünme yetenekleri sıfır yapacagın sey kötü degil aksine annen ve senin icin iyi bisey
ona orada çok iyi davranacaklarını zannetmiyorum. dayanman bence daha iyi olur. annem yok ve gerçekten altını temizlemeyi tercih ederdim, keşke olsaydı. ileride bunun pişmanlığını yaşama.
Canım, bu durumun ne kadar yorucu olduğunu çok iyi anlıyorum. Annenin bakımı, özellikle Alzheimer gibi bir hastalıkla, tek başına altından kalkılması çok zor bir yük. Kendini hayırsız hissetme, asıl önemli olan annenin huzuru ve güvenliği. Bazen profesyonel bir bakım, hem onun için daha iyi koşullar sağlar hem de senin nefes almanı. İkinizin de iyi olması önemli. 💖✨🫂
Cevap
10Cevap
Varsa imkanın ver bari hem senin hem onun için iyi olur ama güzel bir yere ver
Zor herkesin yapabileceği bişey değil, sabır irade maneviyat gerekli
Iyi bakilacagina emin isen vermen en dogrusu yoksa bi noktada artik sende tahammul edemezsin
Bıktım bokunu almaktan diyeceğine altını temizlemekten yoruldum deseydin hayırsız evlat olmazdın. Ama şu an o temizlediğin dışkıdan daha aciz ve değersiz bir konumdasın.
Sevdigim ile hayalimiz huzur evinde kalmak 🙂 tamda senin tarzinda birine yük olmamak için bunu istiyoruz..
Olursun vicdanına kalmış
Başka kardeşin yok mu
Keşke annem olsa dibimden ayırmazdım
Öyle deme o senin altını temizlerden bıkmışmıydı
Pişman olursun
Vatan haini olursun
Senin yas kacti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?