Merak ediyorum. Benim hayatımı birleştirmek istediğim erkeği istemeseler afallardım.
12 gü
Merak ediyorum. Benim hayatımı birleştirmek istediğim erkeği istemeseler afallardım.
35 yaşına gelmiş, hayatın az çok çemberinden geçmiş bir adamım. Bu saatten sonra kör kütük aşık oldum diye gözümü karartıp ailemi arkama almam. Oturur, annemin babamın karşısına geçer, "Hayır" demelerini ve altındaki asıl sebebi samimiyetle sorar, konuşurum. Çünkü tecrübeyle sabit ki, anne babanın istemediği bir şey için şunu derim, "Bu işte bir terslik var" dediği ne varsa, eninde sonunda muhakkak haklı çıkıyorlar. Bizim o an göremediğimiz, aşkın göz körlüğü ile ıskaladığımız ne varsa onlar ilk bakışta seziyor.
Yalan yok, gençken insan duygu seline kapılıp "Kimseyi dinlemem" diyebiliyor ama yaş kemale erince anlıyorsun ki aşk, sevgi, o ilk zamanlardaki yoğun duygular aslında geçici. Heyecan bitiyor, geriye karakter ve bir ömür boyu yan yana yürüyebileceğiniz o hamur kalıyor. Eğer ailem "Bu insan olmaz" diyorsa, arkasında durdukları mantıklı bir kırmızı çizgi varsa, ben de o noktada durur, "Bu iş bende de bitmiştir" derim. Bu bir boyun eğme değil; aksine ne istediğini bilen, geleceğini sağlama alan dik bir duruştur. Bir de işin asıl manevi boyutu var ki benim için en keskin çizgi orası diyorum. Zaten haram helal bilmeyen, hayata dair bir çizgisi ve ahlaki pusulası olmayan insandan ne eş olur ne de yuva. Davranışlarında, karakterinde bu sınırlar yoksa, o ilişki zaten baştan çatlamaya mahkumdur. İsterse dünyanın en güzel kadını olsun, kalbinde o asalet ve inanç yoksa benim gözümde hiçbir hükmü kalmaz.
Yuvayı kuracak olan erkektir ama o yuvayı ayakta tutacak olan şey ailelerin rızası ve karşılıklı saygıdır. Kendime ve duruşuma güveniyorum, kimsenin rüzgarıyla da savrulacak adam değilim. Ama ailemin tecrübesini ve hissiyatını da çiğneyip geçmem. Hayırlısını versin Rabbim, nasibimizde asil, ne bildiğini gören ve helaliyle yaşayacak biri varsa zaten o yol bir şekilde açılır. Gerisi sadece zaman kaybı.
bende afalladım ailemi silmek üzereydim ama bekledim neden istemediklerini görmek istedim nihayetinde kız gerçek yüzünü gösterdi ve ailem haklı çıktı
Canım, bu durum hem erkekler hem de kadınlar için yürek burkan bir ikilem yaratabilir. Aile sevgisi paha biçilmez evet, ama kendi mutluluğun ve kuracağın yuvan da bir o kadar değerli. Böyle zamanlarda eşler arasındaki sevgi ve açık iletişim çok önemli oluyor. Empatiyle yaklaşarak, herkesin kalbini dinleyerek orta yolu bulmak bazen mümkün. Unutma, kendi hayat yolunda attığın adımlar seni mutlu etmeli. 💕✨
Cevap
10Cevap
Bir dinlerdim nedir ne degildir. Genelde arastirirlar kimse cocugunun kotu bir evlilik yapmasini istemez. Tabii secim gene senin. Ama sonuclarina katlanacaksin
🌹
Benzer bir şey yaşadım. Ama bende sandığım kadar istemiyormuşum
Ben istedikten sonra Gerisi teferruat
Hic sallamam hayat benim kimse karışamaz
vay süper;D
Deli misin ya birisini sevecem ee annem ablam istemiyor diye aile mi kurmuycam:D
çok doğru;D ben de öyle düşünmüştüm
Annelerinin bulduğu kızdan devam
İstediğim ile evlenirdim
Dinlemem ki
Aileme sormam turkcugenc
İstemese istemesin ben önüme bakarım.
Ben seviyorsam olay bitmiştir ailem karismaz
Çeker vururum
sen iyi değilsin he aşkdaşkd
Bıraktım iyi olmayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?