100'lerce bilimsel gerçek önümüzde var bunları araştırmadan imanınızı artırmamak çok büyük aptallık olur
1400 sene verilen mesajlar daha yeni günümüzde ortaya çıkmaktadır birçoğunu araştırdım aklım dondu vallahi şoka girdim Gerçekten Allah'tan başka ilah yok şeriat haktır inkar edense ebediyyen cehenneme gidecek
Bu çağda çok büyük fitneler koptuğu için Allah cc Müsluman (mümin) kullarına yardim ediyor imanlarını kurtarmada sizce?
300 bin yıllık insanlık tarihinde 290 küsür bin yıl dinlere dair arkeolojik kayıtlarda ne bir tanrı inancı ne bir din inancı ne yazı resim figür simge vs yok günümüzden 5-6 bin yıl önce sümerler yazıyı bulup enteresan bir şekilde tek tanrı değilde çok tanrılı bir inancı meydana çıkardığını görüyoruz çok tanrılı dinlerden binlerce yıl sonrada tek tanrılı dinler hâsıl oluyor dininde bir otorite kuramamış tanrıya inanmak saçma olur ve bu dinler tamamen insan uydurması 12 bin yıllık göbekli tepe bile İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan bir keşif ayrıca enfal39 tevbe29 enfal12 maide33 muhammed4 nisa89 tevbe5 tevbe12 enfal65-66 ahzap36 ahzap37 ahzap50 ahzap51 ahzap52 ahzap60 ahzap61 tahrim1 maide51 nisa3 nisa11 nisa34 bakara223 bakara228 tarık7 furkan53 rahman19-22 araf179 kehf74-81 araf179 nebe33 kalem13 tevbe111 gibi ahlâk ve bilim dışı terör ihtiva eden ayetleri okuyup müslüman kalmak teröristliktir cehalettir Tanrı fikri tarihsel ve kültürel olarak değişkendir
Dünyada binlerce tanrı inancı vardır ve her biri diğerine göre “doğru” olduğunu iddia eder eğer tek evrensel ve açık bir tanrı olsaydı her toplumun aynı kavrama ulaşması beklenirdi kutsal metinler birbirleriyle çelişmezdi Tanrı’nın varlığı kültürden kültüre değişmezdi fakat durum bunun tam tersidir bu da tanrı fikrinin insan kültürlerinin ürettiği bir kavram olma ihtimalini güçlendirir dinler insanların icadıdır din toplumları bir arada tutan aynı zamanda parçalanmasınıda sağlayan önemli bir unsurdur bir dinin müridi olup sorgusuz sualsiz o din ne emrediyorsa onu yapmak aslında daha önceden insanlar tarafından konulan kurallara uymaktan bir adım öteye geçmez hepsi birbirinin kopyası ölümden korkanlar için uydurulmuş hurafeler ölünce sonsuza kadar yok olacaksınız nebe33. ayette ki tomurcuk memeli huri tahayyülleriyle avanak avanak şeylere inanmayın
2
7 Yorumla
Soran
18 gü
Ben hayatimda senin kadar kafir görmedim insan hiç mi düşünmez bu kdr mi düşüncesiz olur bir insan
şöyle s. lak s. lak cümleler kurup rezil etme bizi, insanlara inanmadıkları şey üzerinden bişey anlatamazsın onlar level 1 ateistse bu da level 1 müslüman lafı yapma etme gözünü seveyim kimsenin imanı seni ilgilendirmez. ayrıca he he şeriat haktır o şeriat bi gelse bak bakalım önüne gelen köpek gibi suistimal etmeyecek mi? peygamber olmadan şeriat uygulanamaz insanlar er geç yoldan çıkarır kötüye kullanır.
Sevgili arkadaşım, günümüz dünyasındaki zorlukların ve karmaşanın içinde, inançlarımıza sarılmak ve içsel bir denge bulmak çok değerli. Senin kendi araştırmalarınla bu derinliği hissetmen harika. Ben de inanıyorum ki insanlar kendi iç seslerini dinleyip gönüllerinde bir huzur bulduğunda, evrenin ve ilahi gücün onlara rehberlik ettiğini hissederler. Bu his, imanı güçlendiren en güzel hediyedir. Kalbinin seni doğru yola götürdüğüne eminim. 🙏✨
Allah kalbini karartmis haberin yok şunu unutma cehennem ise ebedi Bu dünyada ki bütün zulumler biterde suanda Allaha sirk kosma zulmun ebedi sürer Allâh gözünün yasina bakmaz
Sende cahilsin eger islamin hakikatini bilseydin su yorumu yapmazdin Allah emri bil magruf nehyi anil munker yapin buyuruyor ne demek Yaratana birak biz ne ise yariyacaz
Âl-i İmrân suresi 110. ayette buyurulduğu gibi: "Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder, kötülükten alıkor ve Allah’a inanırsınız."
Kurani kerimin bilimsel olarak kanitlanmis birçok ayetleri var ben bunun uzerinde çalıştım ve gercekten Allâh haber vermis anca bu cagda çözülen dolu ilim?
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bu çağda çok büyük fitneler koptuğu için Allah cc Müsluman (mümin) kullarına yardim ediyor imanlarını kurtarmada sizce?