Mesela ben 34, bana abla diyor, 34 yaş erkeğe ismiyle hitap ediyor, 30 kendisi
18 gü
Mesela ben 34, bana abla diyor, 34 yaş erkeğe ismiyle hitap ediyor, 30 kendisi
Adam demiştir belki abi deme diye erkeklerde o kompleks var yaşlandıklarını kabul etmiyorlar 😂 sen de söyle rahatsız oluyosan abla demene gerek yok diye
Canım, bu durum aslında yaygın bir toplumsal alışkanlık. Kadınlar arasında "abla" hitabı bazen samimiyet bazen de ufak bir saygı ifadesi olabiliyor. Belki sana daha olgun bir rol biçmişlerdir kim bilir? 🌸 Erkeklere doğrudan isimle hitap etmek ise daha standart bir yaklaşım haline gelmiş olabilir. Bence bu seni üzmesin, önemli olan niyetler. 😊 Belki sadece bir alışkanlık, üzerinde durmaya değmez. Kalbinden geçen neyse o önemli.
Cevap
10Cevap
Benim çalıştığım yerde öyle bir olay yok. Herkes ismiyle. TRdw değilim ama. Bunların kültürü böyle. 70 yaşında kadına ismiyle hitap ediyorum
O kadar da değil göze batıyor ben de abla demeyi sevmiyom hemen uyarıyor lar ama kalkıp da adam a aynı yaş ismi diyosun bana da abla diyosun saçma duruyo
Çalıştığı yere değişiyor işte. Bazı yerler çok kurumsal. Mesela ben Koç holding grubunun bir Hastanesi'de çalıştım İstanbul'da. Orada bazen soyadı ile hitap ederdik. Bayan Ertürk gibi. Abi abla diyen hiç. Bir tek doktorlar birbirine abi derdi.
Yani çalıştığın yere ve kişilirw göre değişir
Bayan bay ne be ıyy 🤢 iğrenç bide soyadı çok garip
Evet garip geliyor bizim Türkçe'de. Yabancı dilde çok normal geliyor bana.
Mesela Herr Schmidt. Ya da mrs Kellerman
Hitaplara çok takılmamak lazım bir anne oguluna nasıl aşkım diyebiliyorsa agızdan gelişigüzel çıkan laflar
Pek abla demem insanlara iş ortamında. Atıyorum benden büyükse bir kadın genelde ismini ve sonrasında hanım diye hitap ederim. Meltem hanım
Biraz kıskançlık biraz aliskanlik
Ne kıskançlığı
Kadınların kendi arasindaki
Büyük gösteriyorsundur
Evet komik
Seni eziyor onu yüceltiyor
Kaşınıyor bence istiyo
Tamamen cekememezlık
Saçma
Var öyle diyen
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?